Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 9:21:12
|
|
|
|
krin 40
|
Mom S su čepići spasili život kada je bio mali.Poučena lošim iskustvom za temp.ne dajem ništa dok ne predje 38
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 11:12:09
|
|
|
|
degu
|
Nama su cepici zadnji put samo3 sata drzali bez temperature,dok je brufen drzao 6 sati, samo kad su ovako mali muka dok ne popije pa ako povrati, ne smes opet da das, ne znas koliko je ostalo u stomacicu, koliko je povratio, ma uzas. Kad su veci obozavaju sirupe, jedva cekaju
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 12:41:55
|
|
|
|
Sarav
|
Hoće S sirup ali kad je prvi dan temperature. Posle bude iscrpljena i plačljiva pa neće ništa, bacaka se, pljuje, ma užas živi. Onda su nam spas čepići. Hvala Bogu, nije to baš tako često.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 14:54:40
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Bas tako. Mladjeg ne mogu da nateram da popije, a starijem ne mogu da objasnim da njemu ne treba. IZVORNA PORUKA: degu Nama su cepici zadnji put samo3 sata drzali bez temperature,dok je brufen drzao 6 sati, samo kad su ovako mali muka dok ne popije pa ako povrati, ne smes opet da das, ne znas koliko je ostalo u stomacicu, koliko je povratio, ma uzas. Kad su veci obozavaju sirupe, jedva cekaju
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 29.10.2017 12:23:48
|
|
|
|
Cvetic17
|
Nama su pomogli Eferalgan cepici 150mg kad je temperatura bila 39C, mislimo da je bio ili virus ili od zuba. Svakako je proslo, samo 2 dana trajalo, hvala Bogu.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 1:15:33
|
|
|
|
Mariya
|
Evo i nas u temi.. L imao 39,3 u guzi pre kupanja. Onda sam ga kupala u mlakoj vodi, dala mu nurofen (on kod moje dece deluje kasnije ali duže nego paracetamol) i ništa! Dete gori, temperatura ne silazi! Onda sam ga skinula, umotala u mlaku pelenu,da li je to, da li je sirup počeo da deluje. Zalepila sam mu toplomer ispod pazuha, sad je taj na 38.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:28:47
|
|
|
|
isidora88
|
Meni je za skidanje temperature ukoliko ne deluju lekovi najbolje trljanje vlaznom pelenom, trljas ekstremitete jer je bitno da se temperatura rasporedi, ako su hladne noge i ruke znaci da temp.raste i da nece padati dok ne postignes da se i noge i ruke zagreju. Ja trljam oko zglobova pa preko celih ruku i nogu i za 5,10 minuta se temp.rasporedi i krene da pada
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:30:21
|
|
|
|
Mala Elena
|
S avlaznom toplom pelenom? i U kom smeru od zglobova, gore ili dole? Kod nas su ceste te situacije...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:32:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mariya, kakva je od jutros situacija?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:41:09
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja sam i sa komovom rakijom skidala, natopim carapice pa obucem joj, i natopljenom krpom masaza
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:51:31
|
|
|
|
isidora88
|
Pokvasim pelenu mlakom vodom i trljam energicnim pokretima gore dole, kao kad hoces da se ugrejes kad se smrznes napolju
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:53:33
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hvala Isi, u zlu ne trebalo, ali imacu uvidu. Mi rakiju retko bas stavljamo, a probala sam rendani krompir ali on oboji carape.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 15:53:03
|
|
|
|
Mariya
|
Ceo dan T, u 2 opet bilo 39,4, dala sam mu eferalgan, otad spava.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 11:36:08
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mucimo se celo jutro. U 7 pocela T , u 8h imao 38.9 i dam mu Paracetam spustio tek na 38.4 i to posle 2 sata Kupali ga al brzo skocila. Sad ima 39.2 nisam mogla da cekam 4 sata (12h) dala sam mu brufen.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:33:26
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Kupanje obara T samo trenutno. Ako nisi sacekala 4h. Nasa dr kaze da se detetu da sirup bez obzira na satnicu da se dete ne bi mucilo.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:38:45
|
|
|
|
Peace*
|
Kad ne mogu da sačekam 4 sata između dva leka jer temp previše raste, tada narendam krompir i stavim im u čarape. Ne vole, ali radi posao.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:43:14
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Peace, a ako su im ruke i noge hladne isto stavljas krompir?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:46:34
|
|
|
|
Peace*
|
Tako i procenjujem kolika je temperatura. Zavučem ruku na grudi - vruć --> ima temperaturu Pipnem šake - tople --> do 38 - hladne --> preko 38 Naravno i izmerim toplomerom, al ne mogu meriti svaki sekund, pa prvo pipam, pa tek onda merim, ako su im hledne ruke. Da, stavljam krompir i ako su im hladne ruke, noge.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:53:25
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Mislila sam da im se nista ne stavlja na rukice i nogice ako su im hladne. Slazem se sa tim, preko 38 sa 5 uvek budu hladne.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:53:58
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa Peace, a ako su im ruke i noge hladne isto stavljas krompir? Da , isto kazu i za sirce i alkohol da deluje samo ako je T stala , tj. kad su tople ruke, jerr dok su hladne T i dalje raste. Pa ja mislim da sam devojcicama i na 3 h davala ako bas bas ne moze da stane, ali sad svuda citam na 4. Ma da to i ako se desi to je jednom dva puta. Joj namuci se, od jutros mu ne spada.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 13:04:11
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Nisam znala ovo za sake i noge.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 13:10:26
|
|
|
|
Peace*
|
Mislila sam da im se nista ne stavlja na rukice i nogice ako su im hladne. Nisam to čula.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 13:36:21
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Tako sam ja cula. Kad su hladne ne stavlja se nista, vec treba ruke i noge da se zgreju, a glavica da se hladi.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 15.12.2017 13:11:22
|
|
|
|
Peace*
|
Mako je u prošli petak završio antibiotik zbog streptokoke, i evo, sad su ga vratili iz boravka zbog temperature!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 15.12.2017 13:16:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nisu valjda opet 😔
|
|