Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 9:21:12
|
|
|
|
krin 40
|
Mom S su čepići spasili život kada je bio mali.Poučena lošim iskustvom za temp.ne dajem ništa dok ne predje 38
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 11:12:09
|
|
|
|
degu
|
Nama su cepici zadnji put samo3 sata drzali bez temperature,dok je brufen drzao 6 sati, samo kad su ovako mali muka dok ne popije pa ako povrati, ne smes opet da das, ne znas koliko je ostalo u stomacicu, koliko je povratio, ma uzas. Kad su veci obozavaju sirupe, jedva cekaju
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 12:41:55
|
|
|
|
Sarav
|
Hoće S sirup ali kad je prvi dan temperature. Posle bude iscrpljena i plačljiva pa neće ništa, bacaka se, pljuje, ma užas živi. Onda su nam spas čepići. Hvala Bogu, nije to baš tako često.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 17.10.2017 14:54:40
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Bas tako. Mladjeg ne mogu da nateram da popije, a starijem ne mogu da objasnim da njemu ne treba. IZVORNA PORUKA: degu Nama su cepici zadnji put samo3 sata drzali bez temperature,dok je brufen drzao 6 sati, samo kad su ovako mali muka dok ne popije pa ako povrati, ne smes opet da das, ne znas koliko je ostalo u stomacicu, koliko je povratio, ma uzas. Kad su veci obozavaju sirupe, jedva cekaju
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 29.10.2017 12:23:48
|
|
|
|
Cvetic17
|
Nama su pomogli Eferalgan cepici 150mg kad je temperatura bila 39C, mislimo da je bio ili virus ili od zuba. Svakako je proslo, samo 2 dana trajalo, hvala Bogu.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 1:15:33
|
|
|
|
Mariya
|
Evo i nas u temi.. L imao 39,3 u guzi pre kupanja. Onda sam ga kupala u mlakoj vodi, dala mu nurofen (on kod moje dece deluje kasnije ali duže nego paracetamol) i ništa! Dete gori, temperatura ne silazi! Onda sam ga skinula, umotala u mlaku pelenu,da li je to, da li je sirup počeo da deluje. Zalepila sam mu toplomer ispod pazuha, sad je taj na 38.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:28:47
|
|
|
|
isidora88
|
Meni je za skidanje temperature ukoliko ne deluju lekovi najbolje trljanje vlaznom pelenom, trljas ekstremitete jer je bitno da se temperatura rasporedi, ako su hladne noge i ruke znaci da temp.raste i da nece padati dok ne postignes da se i noge i ruke zagreju. Ja trljam oko zglobova pa preko celih ruku i nogu i za 5,10 minuta se temp.rasporedi i krene da pada
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:30:21
|
|
|
|
Mala Elena
|
S avlaznom toplom pelenom? i U kom smeru od zglobova, gore ili dole? Kod nas su ceste te situacije...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:32:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mariya, kakva je od jutros situacija?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:41:09
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja sam i sa komovom rakijom skidala, natopim carapice pa obucem joj, i natopljenom krpom masaza
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:51:31
|
|
|
|
isidora88
|
Pokvasim pelenu mlakom vodom i trljam energicnim pokretima gore dole, kao kad hoces da se ugrejes kad se smrznes napolju
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 9:53:33
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hvala Isi, u zlu ne trebalo, ali imacu uvidu. Mi rakiju retko bas stavljamo, a probala sam rendani krompir ali on oboji carape.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 11.11.2017 15:53:03
|
|
|
|
Mariya
|
Ceo dan T, u 2 opet bilo 39,4, dala sam mu eferalgan, otad spava.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 11:36:08
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mucimo se celo jutro. U 7 pocela T , u 8h imao 38.9 i dam mu Paracetam spustio tek na 38.4 i to posle 2 sata Kupali ga al brzo skocila. Sad ima 39.2 nisam mogla da cekam 4 sata (12h) dala sam mu brufen.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:33:26
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Kupanje obara T samo trenutno. Ako nisi sacekala 4h. Nasa dr kaze da se detetu da sirup bez obzira na satnicu da se dete ne bi mucilo.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:38:45
|
|
|
|
Peace*
|
Kad ne mogu da sačekam 4 sata između dva leka jer temp previše raste, tada narendam krompir i stavim im u čarape. Ne vole, ali radi posao.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:43:14
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Peace, a ako su im ruke i noge hladne isto stavljas krompir?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:46:34
|
|
|
|
Peace*
|
Tako i procenjujem kolika je temperatura. Zavučem ruku na grudi - vruć --> ima temperaturu Pipnem šake - tople --> do 38 - hladne --> preko 38 Naravno i izmerim toplomerom, al ne mogu meriti svaki sekund, pa prvo pipam, pa tek onda merim, ako su im hledne ruke. Da, stavljam krompir i ako su im hladne ruke, noge.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:53:25
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Mislila sam da im se nista ne stavlja na rukice i nogice ako su im hladne. Slazem se sa tim, preko 38 sa 5 uvek budu hladne.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 12:53:58
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa Peace, a ako su im ruke i noge hladne isto stavljas krompir? Da , isto kazu i za sirce i alkohol da deluje samo ako je T stala , tj. kad su tople ruke, jerr dok su hladne T i dalje raste. Pa ja mislim da sam devojcicama i na 3 h davala ako bas bas ne moze da stane, ali sad svuda citam na 4. Ma da to i ako se desi to je jednom dva puta. Joj namuci se, od jutros mu ne spada.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 13:04:11
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Nisam znala ovo za sake i noge.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 13:10:26
|
|
|
|
Peace*
|
Mislila sam da im se nista ne stavlja na rukice i nogice ako su im hladne. Nisam to čula.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 16.11.2017 13:36:21
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Tako sam ja cula. Kad su hladne ne stavlja se nista, vec treba ruke i noge da se zgreju, a glavica da se hladi.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 15.12.2017 13:11:22
|
|
|
|
Peace*
|
Mako je u prošli petak završio antibiotik zbog streptokoke, i evo, sad su ga vratili iz boravka zbog temperature!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 15.12.2017 13:16:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nisu valjda opet 😔
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?