Moiraina -> RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za tortu (11.10.2013 22:49:55)
|
Čuvala sam u frižideru neke dve nedelje, posle sam izvadila i posle par dana je počela da se topi pa je završila u kanti za smeće (doduše bilo je toplo tih dana), ionako je bilo samo za probu. Prošli put sam napravila 2kg fondana [sm=smiley29.gif] i naravno pola sam bacila. Sada ću napraviti jednu meru, računam da će mi pola od toga (možda i manje) biti dovoljno da prekrijem celu tortu (to ću obojiti u plavo) a ostatak će biti dovoljan za ukrašavanje. Napraviću medu sličnog onome što sam stavljala sliku, onda veliki broj 1 i žute zvezdice. Biće tu još nekih detalja, nadam se, stavljam sliku kako god bude ispalo na kraju [sm=smiley36.gif] Imaš na netu dosta tutoriala za pravljenje figurica, ja sam tog medu napravila po uzoru na fotografiju sa neta, i sada ću napraviti takvog uz neke izmene... Ja sam bojila tek kada je fondan bio skroz gotov, čačkalicom koju prvo umočim u boju (koristila sam boje u gelu) pa onda u fondan, i tako dok ne dobijem željenu nijansu.
|
|
|
|