lesica -> RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za tortu (11.5.2011 13:13:19)
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR IZVORNA PORUKA: lilly.79 Imam ja neku masu, nisam je probala, ali je navodno dobra: 1 kesica želatina u prahu 100 g fruktoze, 50 ml vode za želatin, 20 ml vode za fruktozu, 1 kašika glicerina 900 g šećera u prahu. Prosejati šećer. Želatin preliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu i vodu staviti da provri pa kuvati jođš 30 sekundi, odmah dodati glicerin, sve preručiti u želatin i mešati da se otopi, dodati u šećer i umesiti. Ako je previše suvo, dodati još malko vode, a ako je redje dodati još malo šećera. Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba. Dodati boju u prahu i mesiti i mesiti S tim sto ja ne stavim svih 900gr secera odmah vec nekih 700 ,pa prvo to sve zajedno izmesam pa onda lagano dodajem ostatak i onda pospem plocu secerom pa mesim sve dok ne bude kao malo tvdje testo,u sustini gotov je onog trenutka kad se ne lepi za ruke. E da i umesto svih 100 gr fruktoze ja stavljam 50 fruktozu i 50 dekstrozu. i kada umesim ostavim nekih pola sata pa spakujem u kesu i na sobnoj temperaturi drzim,pa onda se igram posle dan dva. I boje u prahu se bas tesko mese a gel boje su super.
|
|
|
|