Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ustvari se javljam da vam kažem da sam odlučila da ga pustim sa školom u Prag na ekskurziju 5 dana. Ovo je prvi put da nisam uspela da stupim u kontakt sa hotelom, i da ću se uzdati u njegovo znanje o alergiji sa kojom živi od rođenja (12 godina). Išao je već na višednevne ekskurzije, pokazao je da tamo obraća pažnju šta mu je u tanjiru kada posluga pomeša tanjire. Jelovnike sam uvek dogovarala sa hotelom, i ekskurzije su bile u Srbiji. Baš sam bila u dilemi, a onda sam se set___ila da je mene mama pustila sa školom u Pariz kada sam imala 13g, a bila sam ozbiljan astmatičar. Sećam se da mi je rekla "Moraš da naučiš da živiš sa svojom bolešću bez mene jer mene neće uvek biti". Jasno se sećam da mi je to rekla. Naravno, ja ću obaviti razgovor sa nastavnikom koji vodi ekskurziju, predala sam spisak zabranjenih namirnica agenciji preko koje idu, staviću ga na terapiju Aeriusom preventivno, ide sa njima dr. Prvo ova lagana tema - sve je prošlo ok. U hotelu nije jeo ništa jer nije uspeo na engleskom da se dogovori sa poslugom (jer posluga ne zna engleski), a nastavnika nisu mogli da uhvate ni za glavu ni za rep. Sreća, imao je gooooomilu posne plazme u koferu, praznih kifli koje je poneo iz NS, jeo je u Meku. Kako mu je bilo? Ekstra! Hoće da ide ponovo? Naravno da hoće. IZVORNA PORUKA: Peace* Baš davno nisam pisala. Ustvari nema ništa novo. Treba da uradimo sve proteine mleka, jer test na kazein pokazuje nisku alergiju na kazein (a on je imao anafilaksu na kazein), ali test na mleko pokazuje visoku alergiju na mleko. Ne sećam se ni kada smo radili te testove, ima godinu dana sigurno. Dr je predložila da uradimo onda sve proteine, jer možda više nije kazein problem već neki drugi protein. A sadaaaaa - ta na na naaaaaa, Marko više nije alergičan na kazein već na surutku! Dr kaže da se u ishrani ništa ne menja - ne jede mlečno, a meni sad ništa nije jasno, jer, surutka je tečni deo mleka (čini 20%), a kazein gušći (80%). Kako čitam, on bi ustvari mogao jesti tvrde sireve. Zna li neko nešto o svemu ovome? Zanimljivo je da ima još gomilu sitnih alergija, dr kaže da to ignorišem, a ustvari su to sve namirnice na koje se on već žalio da ga svrbi jezik od njih.
< Poruku je uredio Peace* -- 13.3.2023 14:32:47 >