Anoniman -> RE: Prva bebina garderoba (4.10.2010 11:55:58)
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: isidora88 idem sledeci ponedeljak u kupovinu svega sto mi fali [sm=bravo.gif] u cemu bude beba u porodilistu? koliko pelena da uzmem onih jednokratnih?da li mora pampers ili mogu i one iz dm-a? u zari cu kupovati bodice i pidzamice pa me zanima koju velicinu da uzmem jer ne znam da li su bodici predvidejni za siroki povoj?[sm=zmeden.gif] U Betaniji za bebu ti treba recimo 2-3 benkice dugih rukava, a dole im od tetra pelene naprave džačić. Pored toga treba joj kapica. A ja sam ponela i rukavičiće, što je bilo dobro, jer bi se sva izgrebala. Jednokratnih pelena za ta 2-3 dana ti treba 10-ak, ne moraju da su pampers, naravno. Imaju manja pakovanja, pa to uzmi. Jedinica je za 2-5kg. A za veličinu zavisi kolika je beba. Mi smo npr. dok smo nosili širok povoj odmah uskočili u 68., a kad smo ga skinuli, neke dve nedelje bili u 62. i onda opet 68. Znači, zavisi od bebe do bebe. KL o 50. ili 56. nije mogla ni da sanja. Po meni, možda bilje da uzmeš bar 62., jer bolje da joj bude veliko neko knap. A to se posle tako brzo preraste. Ja sam išla na CR u Betaniji. Sem Pampera, vl. maramica i Pavlovićeve nisu ništa uzeli. Ni benkice. Pampersa su uzimali 3 ujutru i 3 uveče. Mislim da ne mora Pampers, bilo koje jednokratne. Marko je i dalje u veličini 50 (sutra će imati 4 nedelje). Taman mu je na široki povoj. Kada skinemo široki povoj, nadam se u četvrtak, moći će to da nosi još mesec dana bez problema.(rođen je sa 3080gr, i 48cm)
|
|
|
|