RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

branki* -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:21:15)

e,isto[sm=smiley13.gif]i najgore mi je kad zaredjam tako danima,tj nocima..oci mi gladne[sm=smiley13.gif]ti bar vezbas!a,mene to taaako mrzi..

nikiteki -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:22:01)

Trcosava skinuces polako. Blago vama branki sunce mi iz kuće ne mozemo da izdajemo koliko pada vreme odvratno

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:22:34)

Dobro jutro
isproban recept od jess za uspavljivanje i sinoc. Nists i dalje. Razbuca ceo krevetac. Toliko voli onu vrtesku iznad glave , da joj samo prica i vrpolji se u krevetcu , razvlaci jorgan i to je to. Opet je završio kod mene u krevetu na sisi.

um i ja vec mesec dana sigurno praktikujem ujutru limun i mlaku vodu. [sm=smiley1.gif]

ka ne mogu nista uvece da gledam. Moram da legnem sa L da bi on zaspao i tako se i ja uspavam oko 10/11 kako kad

branki* -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:24:38)

sanjalice,da je jedna dobra klopa[sm=smiley36.gif]ja se opustim previse,pa zaredjam[sm=smiley36.gif]
sta sam htela jos..zaboravih.

Sanjalicaaa -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:31:26)

Branki, ja kad god sam imala neko kilo viska ja sam bila srecna i zadovoljna. Kad god imam manjka, kad sam bas mrsavica ja budem nesto loseg raspolozenja. Kod mene vazi ono, bolje biti debeo i srecan, nego mrsav i nadrkan [sm=jezicek.gif]

nikiteki -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:34:52)

Bas tako sanjice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bebilule -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:35:52)

Maraj, ja isto posle kupanja odmah M u krevet. A jedno vrijeme smo se uspavljivali na rukama. Sada vise ne. Mora proci bar nekoliko dana jer je navikao drukcije. Okreni vrtesku, sjedi kraj kreveca, prigusi svjetlo i probaj da ga umiris. Mozes mu tiho pjevati. M nekad bude umoran i sam zaspi, a nekad ja ostanem uz njega, stavim mu ruku ma stomacic, pjevusim, dam cuclu. Ako je ispljune, vracam je i tkt [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:41:57)

Jutro..
I kod nas kisa odvratno vreme...
Moje devojka spavaju.

Menu n zaspi tako sto joj dam flasicu, pokrijem pelenicom preko glave i ona popije mleko u uspava se, to bude oko 21h svako vece.

branki* -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:45:37)

sanjalice,da znas da ima istine u tome,ja sam to bas i pricala zasto su mrsavi ljudi stalno nervozni,zato sto su stalno gladni i sve im fali[sm=smiley36.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:46:57)

UM, jel ti Nora spava celu noc?

Pa da. Ja to na svom primeru dokazujem. [sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:50:22)

Dobro jutro,ustale smo prije dvadesetak minuta.dva puta se budila na više od pola sata,poludila sam.Neka mi je Bog na pomoći kad se porodim pa budjenje zbog oboje [sm=zmeden.gif]
Zamislite,ovde sunce sija,pitam se samo do kad

Trcosava -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 8:57:42)

Ma ja se pridržavam dijet, ali mislim da nešto ne radim kako treba. Evo već dvadeset dana stojim na istoj kilaži i obimu. Da li previše jedem salate uz ručak ili šta... Hleb i dalje samo ujutru jedem. Uveče uglavnom pojedem kelerabu i to je to. Ujutru doručak. Jedno parče hleba sa nekim light namazom i 2-3 koluta pilećih prsa (debljina takva da vidiš kroz njih). Uz to neki krastavac ili jedan paradajz. Ručak kako kad. Nekad je to jedna šnicla mesa, nekad malo pečuraka, tikvice... Užina popodnevna oko 10 badema (jbm li ga nikad ih ne brojim, uzmem šaku, a moja šaka je mala) i eto. Vežbam svaki dan. Nešto me nadima u poslednje vreme, ne znam da li proso ili karfiol ili brokoli (pošto uglavnom to pomešam zajedno - ručak 50 gr prosa i 125 gr karfiola i brokolija zajedno) uz to iveberg salata)

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:06:39)

Jao blago vama. Onda ja silno gresim
Jos se navikao na sisu , asad mi se i nocu budi da bi "zvakao sisu"
Mislum da je nama kupanje problem. L jako voli da se kupa. Ne staje u kadici koliko se bacaka. Pola vode izbaci napolje. Adrenalin mu proradi da ga jedva obucem koliko se posle i na suvom koprca. I ja ga takvog stavim u krevetac a on ciči i vristi od radosti , pa prica pa se vrti....
probacu i dalje. Vazno mi samo da ga ne nosim. Otpadose mi ruke

Sanjalicaaa -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:11:27)

Emice, i kod nas je bila zurka. Ika se budio 3-4 puta. Ne znam da li je moguce da i nama krecu zubi. Cini mi se rano je jos.
Inace kad sam se porodila nisam mesec dana spavala. G je poceo da se budi kao beba na 2h. Taman jednog uzpavam drugi se cuje. I tako mesec dana. Na kraju je beba pocela duze da spava, a on se i dalje budio.

bebilule -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:14:14)

Maraj, probaj ga onda okupati oko 7,8. Neka se malo izigra, nahrani ga i u krevetac. Probaj nesto jer je po meni 11 sati kasno za bebu. A onda moras i ti na spavanje radi te sike... Ma oni su zeznuti, samo im jednom nesto uradi odmah zapamte. Puni su bebecih fazona [sm=smiley36.gif]. Sad kad je M imao proliv i nocu ga stalno presvlacila, prebacim ga jedno vece kod nas da tu nastavi. Sljedecu noc odmah problem... Ma mislim se eee neces. Em ces ljepse spavati u svom kreveticu, udobnije, mirnije, njegova posteljina, em cu se i ja odmoriti ko covjek!

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:18:10)

Bebi i ja pogresih sto ga ubacih kod mene u krevet. Jos sam m izbacila , pa se ni "ne vidjamo" ... eeee odma se setim trce [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:38:35)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Bebi i ja pogresih sto ga ubacih kod mene u krevet. Jos sam m izbacila , pa se ni "ne vidjamo" ... eeee odma se setim trce [sm=smiley36.gif]

Ovo je najveća greška po meni. Ni jedno od mojih nije spavalo sa nama. Sedela sam po sat dva noću, uvek sama ustajala. Mm ni jednom nije ustajao noću zbog dece. Ali sam bila rešena da neće ni jedno spavati samnoom / sa nama. I tako i jeste.

I nije to zbog muža ili sexa. JA ne mogu da spavam kad je dete pored mene. Na stranu što se grozim da muž spava u dnevnoj, a žena i dete u bračnom. Zet mi je dva puta po 2 godine spavao u dnevnoj. Neka hvala.

Sanjalicaaa -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:43:20)

Slazem se sa Trcom. Nasa deca od rodjenja spavaju u decijoj sobi, mi u nasoj sobi. Isto sam ustajala i sedela tamo u sobi, i dalje radi to. Kad stariji dodje u toku noci po nekad do nas ja ustanem i vratim ga u njegov krevet.

Upravo listam katalog Kreativnog centra i vidim knjigu "Naucite dete da spava- od novorodjenceta do predskolca". Ako nekome zatreba i strucna literatura [sm=jezicek.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:51:30)

Moja je spavala i sama i sa nama,iskreno bitno mi je da spava pa i na glavu da mi legne neka samo da spavam i ja.Ali iva moja je poseban slučaj,ona nije nikad spavala da se i ti odmoriš a vjerovatno i neće nikad.

bebilule -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 9:53:06)

M jos ne spava sam u sobi, vec je u kreveticu kraj mene. Ja stvarno mislim da mu je tamo i udobnije, mirnije, a u krajnjem slucaju i cistije. Sta ima da spava u nasoj posteljini... Drugo, oni rastu jako brzo, a sa tim polako dolazi i bezobrazluk. Ako ga sad naviknem na to necu ga "izbaciti" naredne tri godine. I ja, kao inTrca, ne mogu da se odmorim sa njim u krevetu.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 10:00:17)

Dobro jutro. Deca se probudila oko pola 7,igrale se, ručkale i sad, zaspaće, ja doručkovala sendviče i sad gledam tv. Kasnije ću da sređujem, sad sam nešto bzvz.
Ja ne podržavam to spavanje sa decom. Moja sestra je to radila, isto joj je muž dugo spavao u drugoj sobi. Radila je to jer joj je tako lakše, samo iz razloga da nebi ustajala noću.
Ja sam Anđu jedno jutro stavila kod nas kad je bila prehlađena, ona je zaspala a ja ae ukočila pored nje i rekla sam od tada više ne!

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 10:01:04)

Jao sanjalice [sm=smiley36.gif] ima i strucna literatura [sm=smiley36.gif]

L je spavao prva 3 meseca u svom krevetcu. Al sam ja bila hronicno neispavana. Nosali smo ga po 3 sata uvecw da zaspi. Preznojimo se i mm i ja. Bas je bilo puno tenzije. I naravno ja da bi se naspavala stavim ga kod mene u krevet pa na sisu. Samo da ja zmurim dok on sisa. Nisam vise imala snage. Onda se probudim oko 1/2 iza ponoci i prebacim ga u krevetac. Nekad se probudi pa sve jovo na novo.... do momenta kada sam bila toliko slomljena da bisam imala snage da ga prebacim u krevetac vec se samo okdenem na drugu stranu. Tako je on poceo da spava sa mnom a muz je zavrsio u sobi pored
inace bracni krevet nam je 2m sirok tako da se ne ukocim sada kada spavamo ssamo L i ja u njemu

mama krava -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 10:06:15)

Ja samo da kažem da NIKAD ne bih mužu dozvolila da ode iz sobe dok se ja zezeam sa detetom, a taman posla da ga ja isteram!!! Ako je žurka, ima i on da djuska! Realno štedela sam ga uvek, ali deca nikada nisu spavala sa nama. Može ujutru malo pred zoru da se gurkamo i njuškamo do budjenja, ali to je npr od pola 7 - pola 8...vikendom možda malo duže.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 10:11:07)

Dakle poludim kad otkucam post i istekla sesija grrrr
Htedoh reći Maraj da si pogrešila jer si ga tako navikla, prosto mi je neverovatno da mala beba toliko dugo neće da se uspava, ne znam da ga ne pustiš uveče da spava? Ja recimo mojim curama ne dam da mi spavaju posle 18-19h, dešavalo se da spavaju i spavale bi još ali ih j a probudim. Zamisli da ja njih dve nosam po nekoliko sati, crkla bih definitivno [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Razgovori mama 03/16 [chat] (7.3.2016 10:21:13)

Devojke, evo tema o tome gde, kako... spavaju beba i dece
Gde spava vaše dete

Kako odučiti bebu od spavanja u bračnom krevetu

Kada prebaciti bebu u vlastitu sobu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>