JAmy
|
Ishler,neka je tvoja bebica ziva i zdrava 100 godina ,lijepo je cuti da se tako komplikovana trudnoca zavrsila happy end-om,i u pravu si,sve je to trud,volja,i vjera da ce se na kraju sve to isplatiti... Evo da i ja podijelim sa svima svoje iskustvo sa kontrakcijama,14-ned trenutna starost trunoce,prije desetak dana sam prvi put primijetila izbocinu na stomaku velicicne mandarine,vise sa desne strane...nije bilo nikakvog bola a stanje zategnutosti je potrajalo vise od 5 min,da bi se danima nakon toga bez nekog ritma i najave ponavljalo i vise od 20 puta dnevno,sve vise i sve cesce,ali opet,bez bola.Tek cetiri ili pet puta se desilo nesto drugacije,osjetila sam tupi kao premenstrualni bol u ledjima stomak je bio u cjeleini zategnut a ta zategnutost je trajala isto koliko i bol,mozda 15-20 sekundi....dakle,stomak nije bio parcijalo tvrd,vec citav...Bila sam kod dr prije 5 dana,beba je ok,na uz se nisu vidjele kontrakcije,ali po opisu zakljucila je da je to - to...dobila sam th-ginipral+bensedin,uz savjet da th jos ne uzimam osim u slucaju da se bolne kontrakcije jos pojacaju.E sad,moj problem je sto ja ne umijem vise da razlikujem stomak kod kontrakcije i kad nje nema,jer manje-vise meni pomalo zatezen stomak uvijek,a znajuci da se kontrakcije javljaju ritmicno,ne razumijem sta trebe da znaci ta bezbolna zatezenost i tvrdoca stomaka koja traje non-stop,uz povremeno javljanje te izbocine koju sam prethodno opisala.Danas vec imam otezano hodanje i stajajnje,osjecam pritisak u maloj karlici i ledjima,kao da ce ''nesto'' da mi ispadne.Izvinite zbog opsirnosti,morala sam da detaljno opisem osjecaj,kako bi mi neko od vas pomogao da razumijem sta se desava,jer ovo mi je prva trudnoca pa ne znam da li je mozda nesto od ovoga normalno osjecati u ovoj fazi trudnoce,jer ja bas sve prepisujem kontrakcijama,koje bi svakako bile jako opasne da se pojave ovako rano...Takoodje se dvoumim da li da ja ipak uzmem terapiju? .... Trudnice,mame.......potreban mi je savjet.Hvala unaprijed...