dunja RR -> RE: Razvojna disfazija (3.5.2016 19:41:49)
|
IZVORNA PORUKA: viktori Otkucala sam veliku poruku i nisam odmah poslala pa mi nestade...Uglavnom N nema nikakvu dijagnozu i ja sam jedina koja insistira da idemo dalje. Pedijatar tvrdi da je on pametnica i da ce to odjednom krenuti. Zena nam je poznanica i pred penzijom je. Znaci nije neko bez iskustva. Logopedom u Institutu nisam uopste zadovoljna. Za tri meseca dva puta smo uspeli da se sastanemo. Ona zena u licnim problemimam pogubljena pa i mi sa njom...N se nije svidela nece ni da je pogleda...Privatnog smo bas dobrog nasli pa krecemo za vikend kod nje. Inace Institut je jako neorganizovan kako su mi mnogi vec i naglasili. Zakazivali smo proveru sluha x puta i svaki put dr je na bolovanju (kao da drugi ne postoji!) i ne znaju kad ce poceti sa radom. Isproveravali smo onda sve u institutu za majku i dete. Sluh je odlican i sad cu da vidim da po savetu tamosnjeg orl-a proverimo centar za govor (u Zemunu se to radi). Ne znam detalje al cim saznam javljam. On je vec veliki i ima puno komplikovanih reci koje zna pa onda opet kineski za nesto koristi. On je maza velika dugo cekan i sve sto ide uz to...uz babu bez dece je rastao samo sa nama...neke porodicne probleme...i znam ja da sve to ima uticaja ali ipak zelim da mu olaksam komunikaciju, jer nekada imam utisak da me ne razume. ne mislim na ono pokazi ovo ili ono on to pokaze jednom pa posle vise nece nego u komunikaciji nisam sigurna da me nekada bas razume kada mu kazem nesto. I vidim da se nervira kada nesto zeli da mi kaze a ne uspeva. U vrticu kaze vaspitacica da je bas napredovao cak su i citalacki klub otvorili inspirisani njim, jer obooozava knjige. Jedan veliki [sm=smiley31.gif] za Dunju i [sm=bravo.gif] za Savu. Javljam sta sam saznala. Draga moja, Bravo ya vas, i javni kako napredujete kod logopeda. I mi smo nezadovoljni institutom, i krenuli smo privatno kod logopeda, koji radi po principu floor time. Ona smatra da S nema neki veliki problem, cak su se i iznenadili sto sam odlucila da krenemo na tretmane. Znaci kao i kod tebe, krenusmo na moju inicijativu. Bili smo na 5 tretmana do sada. Trenutno nam je pauza, jer smo otputovali van Srbije, za vreme praznika. Za ovih 5 dana sto smo na putu, imamo par novih reci. On definitivno progovara, samo ja ne znam da li je ovo ok tempo. Za sada prica lepo mama i tata, doziva nas razgovetno rec jos koristi kada nesto dodatno hoce, tipa drugu sisu kada sisa trazi jos, jos tet je cvet nana je vrana at je sat, nekada kaze i tat aje je jaje, aja je ringeraja, kada igra igru ua je ura kada peva pesmu kad si sretan ... mislim da ima jos neke reci, ne mogu da se trenutno set_im
|
|
|
|