RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

vonavoj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 21:06:10)

IZVORNA PORUKA: bebilule

Zna li ko smije li se bebama guza namazati kanestenom? Ojed mu se pojacao [sm=smiley13.gif]

Ne canesten nego daktanol krem.ne gel,on je za usta,nego bas krem..100% smeju bebice..probaj!

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 21:33:33)

Bebilule ja bih stopirala sa cvrstom hranom dok mu ne prestane proliv i ojed. Nista nece da izgubi. I ovako ste tek poceli.
Uzmi eozin i mazi. To je crvena tecnost. Malo ce da bude flekav, ali nista strasno.
Von kakvo bre odmaranje vikendom. Nema odmaranja. [sm=smiley36.gif] Rad, rad i samo rad. Svaki viked tako prodje.

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 22:01:22)

E uspjela sam ga smiriti. Odmah je zaspao. Istraumirah se, a nisam panicar inace. Cijeli dan mi je na oku, vise go nego obucen. I bio bolje. Stavim mu pelenu, jeo i naravno kakio. Posle toga sam se sokirala kad sam je skinula. Cijelo dupe crveno i vrelo, on vristi, ja ne znam kako da mu pomognem. Ma luda kuca. Onda u kadu, pa obloge od sode, pa Pantenol. Vise ni ja ne znam sta, sve u krug. Povuklo se crvenilo dosta, ostali pecati gdje se koza osula. Sad sam mu stavila jos jednu oblogu fizioloskog i odmah je zaspao.
Jbt, al se ovaj ojed za cas moze izmaci kontroli.
Sanjice,a nismo nesto ni poceli sa nemlijecnom. Samo sam mu par puta dala rizine pahuljice, bas radi proliva. I bolje mu je nakon toga bilo.

branki* -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 22:07:00)

Evo i mene!
Sanjice,standardno,bio rucak,kumovi,babe,dede,bliza,najbliza rodbina,sad pospremamo.dobio bas lepe stvarcice.nego je puno mrzovoljhan i neraspolozen[sm=smiley13.gif]
Boka sisa.
Bebilule,grozan li je taj ojed kad ni sudokrem ne pomaze[sm=smiley13.gif]a,da mu stavljas i onaj talk obicni za bebe?do ceg li je taj toliki proliv,bas dugo traje,cini mi se.
Vreme je grozno,grozno.

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 22:27:46)

Branki, pojedoste vi ono prase, a? Pa je li Boka dobila sta uz brata [sm=smiley1.gif]
Ma smorih i sebe i sve oko sebe. Dugo, nego sta, od prosle subote. Sutra bih trebala znati sta je. Ranom zorom zovem mikrobiologiju.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 22:37:00)

Branki sutra je novi dan.[sm=smiley31.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 23:40:47)

Bebilule,prasence je bilo boli glava[sm=smiley36.gif]ja rebarca volm da glockam!
Jeste,sanjice,bice bolje valjda,strasno je osetljiv bas,jos kaze mm kud je jos na sve ovo rodjen u znaku ribe,kao oni su bas zatvoreni i osetljivi i cudaci!

dijana1* -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (28.2.2016 23:50:18)

Dobro vece mame.
Branki i ovo vreme smori nadam se da ce ga brzo proci[sm=smiley31.gif] kada ponovo planirate za BG?
Bebilule nama za sada jedino pomaze Nivea sa cinkom . U bolnici je U imao plikove od ojeda i za dan mu se smirilo. A jesi li mu uvela neki probiotik?
Smori me peglanje vesa, toliko ga ima da to nije normalno. Po ceo dan mi samo masine rade[sm=hudicek1.gif]
Ujutru vodim Vuka da vadi krv. Vec 7 dana pije tablete zbog nocnog mokrenja i hvala Bogu deluju. Ni jednom se nije upiskio. Ujutru cim ustane prvo kaze mama suv sam i dobicu sunce. Samo da tako i ostane.

Mariya -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 7:50:14)

Dobro jutro mame! Ja radim i mrzim ponedeljak [sm=hudicek1.gif]
Bebilule, ja sam sa H imala sličan problem kad je imala 4 meseca,imala je jedan dan proliv,kakila je 14x za jedan dan[sm=smiley13.gif]Pa sledeći dan 5-6 puta i onda se vratila na 2-3 puta ali su bile tečnije nego inače i kakila je usred noći veeoma zvučno i to tako da je u sekundi probilo pelenu!! Tako da sam je nekoliko nedelja presvlačila usred noći,a često sam i posteljinu menjala[sm=smiley29.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 7:57:01)

Jutro,mame!
Dijana,ne znam...sad mi je problem i bolovanje na duze staze,prolece negde,verovatno.
Ovde je grozno jutro osvanulo,magla,vlazno,nesto pada,ver je i zima..

jess021 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 8:13:02)

Dobro jutro, L se probudila u 6h, jela u 7h, pa smo jos malo dremnula.
Juce sam imala goste ceo dan, crkla, a stan opet u haosu.
Branki, posalji malo rebarca[sm=smiley36.gif]
Bebilule, javljaj kako ste.
Dijana, bravo za Vuka[sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 8:28:26)

IZVORNA PORUKA: branki RR

kud je jos na sve ovo rodjen u znaku ribe,kao oni su bas zatvoreni i osetljivi i cudaci!

Zatvoreni jesu, čudaci jesu - ali osetljivi nisu. Veruj mi. Bejah sa jednom ribom, taj me urnisao. Sve je, samo osetljiv nije. [sm=smiley36.gif]
Sećam se kao da je juče bilo, ja stavila mini val, a friz kao Jimi Hendrix. Nađemo se, pita on mene ''kad će to da ti spadne s glave'', kažem za pola godine. Na šta će on meni, vidimo se za pola godine. Mani.

Bebi, mnogo bre traje to. A mali je, ne možeš mu ništa osim da mu daš pirinčanu kašu ili vodu.
Sa Anom sam ja muku mučila prvo sa prolivom (mesec dana), posle nije mogla da kaki. Ali to je bilo kad je imala godinu dana.

Mene muž pustio da spavam do 8. Kao da me voz pregazio. Zakuntala sam sinoć u 23 u dnevnoj, prespavala sam sad [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 8:36:51)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Zatvoreni jesu, čudaci jesu - ali osetljivi nisu. Veruj mi. Bejah sa jednom ribom, taj me urnisao. Sve je, samo osetljiv nije. [sm=smiley36.gif]
Sećam se kao da je juče bilo, ja stavila mini val, a friz kao Jimi Hendrix. Nađemo se, pita on mene ''kad će to da ti spadne s glave'', kažem za pola godine. Na šta će on meni, vidimo se za pola godine. Mani.

sto volim kad me od ranog jutra nasmejes![sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif]
KOd nas jutro super proslo,uspela sam da se obucem i nasminkam bez priveska (citaj Jovane),jer je spavala do pola 8,kad sam je budila da krenemo! Nije isla dva dana,i odmah se opustila,mukica! I T je bila dobra,dobila je tablet i sad sve radi kako treba,jer zna sta je kazna

emicaa -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 8:37:06)

Dobro jutro,
Da na jutro pohvalim Teodoru,već 6. jutro se budi suve pelene.Negdje sam pročitala ako se osam puta probudi suve pelene da je može skinuti.Jedva čekam da je se skroz riješimo.I sad izmišlja kad joj čistim koku,neda ni naopako a ne boli je.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 8:43:56)

Mojoj J bude suva pelena,i odmah cim ustane je stavim na nosu,i kao matora lepo piski[sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 8:49:43)

Von baš mi drago [sm=jezicek.gif]

Sreća pa sam drvenjak, samo sam mu rekla ok vidimo se. Okrenula i otišla. Posle mene piči, ali da on vidi da me boli - a-aaa

Mada me je pamtio dugo i crveneo zbog mene [sm=hudicek1.gif]

Kod nas pljušti kiša. Već dva dana. Prvo sneg, sad kiša... Jipikajej

Lukašenko odvalio spavanje skoro do 8. Sad još malo da posedim pa da ga oblačim i posle doručak.

emicaa -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 8:56:26)

Von T od avgusta bez pelene ali noću nema šanse,znači puna bude i sad je počela čekati jutro,zato kad počne nikad stati [sm=smiley36.gif] ali je prestala piti noću vodu.

daca77 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:03:33)

Dobro jutro i od mene!!![sm=smiley1.gif]
Nije me bilo prilicno, jer ne stizem nista...od 17.02.krenula sa radom i onda opsta jurnjava...
Veliki [sm=smiley31.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:05:23)

Daco,pa ko je cuva?
Emice,tako se moja T nalivala...sa drugim sve ispravis[sm=smiley36.gif]..i nosila je pelene 2 g i 3 meseca!
A sa J sad planiram u julu da skinem,iako u oktobru puni 2..ali ona je meni na nosi od 8og meseca[sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:08:49)

Von, sada je mm na odmoru te se cuvaju. Od sutra ja koristim stari odmor, ali morace krajem meseca u vrtic. Gde cemo je ubaciti, nemam pojma...svuda smo na listi cekanja-u drzavnom i u nekim privatnim vrticima. Trebalo bi da primi i MMR pre toga i ne znam kako cu to sve da klopim narednog meseca. Tvoji, kako su?

emicaa -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:10:22)

Von T je u avgustu skinula dnevnu a u novembru napunila dvije,vidjećemo sad sa noćnom šta će biti ali vrijeme je polako da se i nje riješi.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:11:10)

daco,ne zuri sa MMRom,nigde ne kasnih..ovaj period sa virusima je najgori..moja J jos nije dobila MMR,krenula u jaslice,pa T imala boginje (ona nije) i primice MMr tamo u maju,junu...

vonavoj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:14:24)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Emice,super ste to uradili![sm=bravo.gif]

daca77 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:21:09)

Von, ne znam ni ja sta da radim po pitanju vakcine...dr mi je rekla marta meseca da je najbolje, jer imace 15 meseci, a kasnije moze imati burnu reakciju...ukoliko krene u vrtic, tek ce biti izlozena virusima i ne znam kako da odsustvujem s posla pre i posle vakcine, vise nedelja...

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (29.2.2016 9:21:52)

Dobro jutro. Sofi je od ranog jutra kmezava. Samo place.
Teodora je jutros toliko plakala da smo mislili slepo crevo. Njoj mukici se toliko napunila besika da ju je boleo stomak.
Spremila sam nekako rucak, pa cu u 11 na posao.
I mi treba da skinemo pelenu nocnu, Ali nekad joj bude puna, pa nekoliko dana prazna.. Pije mnogo vode.
Sad me je mama zvala da mi kaze da su joj tek sredinom marta zakazali mladeze.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 34 [35] 36   Sledeća stranica >   >>