RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Maraj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 12:50:47)

Mame ha od juce besna ko ris!

Najavili nam se kumovi da ce doci kod nas na babine da vide L al ce kazu i prespavati kod nas -nisu iz bg-a. (Super , produzeni vikend za njih )
Dosli su sa dvoje dece i odma skocili ko kobci na L. Pri tom deca od 5i 8 godina hoce da nose L koji ima 4meseca. Ja poludela. Gnjavili ga , mali ga maltretirao. Uhvatila sam da ga stiska za saku a pred mojim ocima ga lupao po fontaneli. Cimao mu glavu. Ma da vam ne pricam koliko sam besna i ljuta. A sve ona pišljiva nasa "kuma moras ugostiti" . Pa zar taj kum i njegova deca treba da mi maltretiraju dete!! Jao da , a povrh svega , dosli su sa slinavom detetom
Stalno se unosio L u lice. Molim Boga da se L sad ne razboli....
jedva sam ga sačuvala , da l mi verujete. Osecala sam se ko da ga branim od hijena

Rosita -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 14:38:25)

Cao zene. Ja sam nesto mrzovoljna, ubi me neka kiselina u zelucu evo vec peti dan. Svasta mi se desava posle operacije zucne kese. Kad budete bake, ako ne daj Boze budete imale kamen, ne dirajte ga ni slucajno ako bas ne mora [sm=jezicek.gif]. Meni moj stoji u nakitu, a sto puta pozelim da mi je i dalje u stomaku. Salu na stranu, ali koliko mi se stomak pati posle te operacije, to je nevidjeno. Sumnjam i na onaj novi lek sto sam dobila... nisam pametna. Pijem neke tablete ali slaba vajda.

D mi spava... juce smo se ispred zooloskog vrta vratili kuci jer je pljusnula odvratna kisa, bas sam bila besna.

Nisam citala unazad puno.

Maraj, stvarno su bezobrazni. Mi smo sa nasim D isli da vidimo bebicu od kumova kad smo svi bili besprekorno zdravi. Ma ne bih isla ni da se D nakaslje. Ostavila bih ga kuci. Necu da se beba razboli od nas ili bar da tako ispadne.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 15:46:22)

Maraj ti si baš fina, ja sam inače jezičara, a za decu (koju sam toliko čekala) nemam uopšte dlake na jeziku.
Neka su mi kumovi, roditelji, sestre, tetke po sto puta, meni su moja deca najbitnija.
Doduše moji roditelji sestre i muževljevi nisu tako bezobzirni, dok ostala rodbina jeste. Baš sad kad su bile prehlađene, na inhalacijama, zove me tetka, kaze doćiću sa unučićima, reko izvini ali ne primamo posete sada kad su prehlađene i kad vladaju virusi. Nema ljutnje.
One i kad au se rodile isto su nam pedijatri iz fronta preporučili da ne primamo posete prvih mesec dana, i tako je i bilo.

Ja da sam na tvom mestu ne bih im prećutala, ili bi odnela dete u sobu i sedela tamo kao fora hranim ga i spava. Pfff bezobrazluk čist!!!

amelia -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 18:01:10)

Maraj nista mi ne pricaj sve som dozivela i dozivljavam kad dodze brat svekrvin sa decom pa ga pipaju uzimaju u ruke i jos mu prsti fukaju u usta da li mu izasli zubi ili dolaze rodzaci od svekra pa boze mili daj mi snage ne mogu da izdrzim jedno dete od 2 godine neka koga ne tuce sutira grize dosli kod nas i jos ce njegof tata idi u sobu da se igras sa bebom zamisli on otac ne moze da ga cuva koliko je razmazano salje ga da se igra sa mojim detetom koje je jedva imalo 2 meseca ja kuvam kafu u kuhinju i ne verujem sta cujem otisla sam i rekla mu ne mozes da udzes beba spava a nije spavao. Ja sam zakljucala vratu i on je poceo da se dere htteo je da vidi da li spava i nisam otvarala namerno i posle sam i ja otisla u sobu i zakljucala se.oni su se naljutili a mene me bas zabole ...

Maraj -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 18:43:45)

Ma popizdela sam danas. Jos su spavali kod nas....a da i to za guranje u usta ! Mali kumić , inace dete 2.razred , gurnuo L prst u usta i kaze " Vidite L mi sisa prst" [sm=hudicek1.gif]
ma odlepila sam. Stomak me boli tj rana od cr , mislim na nervnoj bazi

eca89 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 20:51:36)

Dobro vece mamike, evo ja uspavljujem A., pa da se javim.
Sve po starom, kisa i hladno.
Maraj, Amelia znaci strasno!

Valerie -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 21:19:28)

auuu maraj, ljudi su neverovatni. pa nisu to tako mala deca da ne mogu da shvate. nemam reci.
mi do sada nismo primali decu, bukvalno su nam danas bila prva dva deteta od 3 i 5 godina. ranije samo jedno skolsko. nisam zvala, ko se ljuti, nek se ljuti. i ne mogu da ne strazarim iznad bebe kad bilo ko prilazi, apsolutno je to jace od mene. i kad su najnezniji. i samo ponavljam dobro, aj malo nogicu i to je to. ma ni moja cerka je nije nosila, a kamoli da bih drugoj deci dala. stvarno, ako treba i pod kljuc. i da niko nije bolestan.
kad sam kod bolesti, velika ozdravila, mala nije zakacila, imali smo srece.
dobra fora sa sodom bikarbonom, al ja rastvorim, tako mi se vise svidja [sm=smiley36.gif]
pisala sam u temi mastitis, neka zlezda mi se bila upalila, sad je proslo, ne utvrdih da li je bila mlecna ili znojna, ali cu svakako bataliti poslednji dezodorans koji sam kupila. bebica se u medjuvremenu naklopala, jer sam je vise nutkala da sisa, moram da je izmerim [sm=smiley36.gif]
ja i dalje ne verujem kakvo je ovo vreme! kod nas na visokom spratu se pojavila najnovija vrsta buba, nikad ih nisam videla, proradili paukovi, cujem da opet "rade" i smrdibube, pa kao da smo u dzungli, samo zagledam zidove i plafone! zna li neko da li moze da se stavi komarnik na stara balkonska vrata, onaj sto se pomice u stranu?
izvinte na logoreji [sm=jezicek.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 21:39:16)

Veče i od mene,moja T zaspala za neke tri minute a i ja sam u krevetu,izmori me njeno budjenje svaki čas.
Kad je T bila beba najviše sam pazila kad se od zaove mali mota oko nje da je ne udari,to moram i dalje paziti jer voli ih udariti više od svega,i Doru i seku.

amelia -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 21:41:56)

Mi sad okupali A i zaspao je, no to ne znaci da je vec u krpe bice zurka kad se probudi ok0 23 h,ukakio se do grla jeo je juce krompir sa ad mlekom morali smo odmah brzo kupanje. Ja sam sve nesto nervozna i stalno se svadzam sa mm[sm=smiley13.gif] kisa pada i grmi bas jako.

eca89 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 21:45:40)

Joj amelia draga mogu misliti kako ti je, bas si u teskoj situaciji, da se sto prije odselite!

amelia -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 21:56:41)

Nadam se i ja eco ali eto on uvek kaze ne sada nije vreme jos mi prica koje kakve price da me drma postporodzajna depresija itd. A meni se vise smucilo u ovoj zajednici i smucili mi se svekrvini komentari i prozivke.da vidimo dokle cemo ovako[sm=smiley13.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 22:05:25)

Amelia izvini sto te pitam indiskretno pitanje, a koliko on ima godina?
Nekako mi je cudno, da se jedan zreo muskarac tako ponasa? Pa, valjda ste mu ti i vase dijete no.1, mislim ako se ti tu toliko osjecas lose, pa vala sobica, sobica, ali da te niko ne dira. Drzi se draga[sm=smiley31.gif]

amelia -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 22:32:40)

Eco ma nisu problem godine ima 27 g nego je on nesto zacrtao naravno da smo mu na prvom mestu ja i beban ali on misli da ja nemam potrebe da budem nezadovoljna i ne misli da mi je lose toliko za da bi smo morali odmah da se selimo.racuna kad mu se ozeni brat tek tada da svako krene svojim putem ali on nema pojma koliko ja nemogu da podnosim njegovu mamu i koliko mi ide na zivce [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

superm -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 22:49:50)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Mame ha od juce besna ko ris!

Najavili nam se kumovi da ce doci kod nas na babine da vide L al ce kazu i prespavati kod nas -nisu iz bg-a. (Super , produzeni vikend za njih )
Dosli su sa dvoje dece i odma skocili ko kobci na L. Pri tom deca od 5i 8 godina hoce da nose L koji ima 4meseca. Ja poludela. Gnjavili ga , mali ga maltretirao. Uhvatila sam da ga stiska za saku a pred mojim ocima ga lupao po fontaneli. Cimao mu glavu. Ma da vam ne pricam koliko sam besna i ljuta. A sve ona pišljiva nasa "kuma moras ugostiti" . Pa zar taj kum i njegova deca treba da mi maltretiraju dete!! Jao da , a povrh svega , dosli su sa slinavom detetom
Stalno se unosio L u lice. Molim Boga da se L sad ne razboli....
jedva sam ga sačuvala , da l mi verujete. Osecala sam se ko da ga branim od hijena

Maraj, ja jasno dam do znanja dokle se sme, da tako kažem, sa mojom decom. Npr, Milica intenzivno stavlja ručice u usta. Ko god želi da joj dodirne šake, ja kažem, nemojte šake, stavlja ih u usta. Itd, itd...baš me pa briga, ma ko to bio i da li će se ljutiti.

Chipsy -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (16.2.2016 23:53:43)

Samo da pozdravim moje drage drugarice, nema me sto godina J asa ove dve nista ne stizem, svaka cast mamama sa 3 ili vise deteta. ljubim vas[sm=smiley27.gif]

amelia -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 2:08:29)

Blago vama mame sigurno spavate i vasi andeli takodze sta ja da radim ovo moje cudo nece da zaspi nema ni nameru jojjj ne znam sta da radim vise pevam ljuljam nunam nosam nece da spava..laku noc od nas mozda i mi pred zoru zaspimo[sm=smiley36.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 7:01:35)

Dobro jutro žene
Chipsy [sm=smiley31.gif]

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 7:56:44)

Dobro jutro i od mene. M se napucao, lezi, a ja pijem kafu. Nakon nekoliko dana brljavljenja sa hranom, od juce je izgleda presao na 180 ml. Prvo mi je bilo cudno sto nece da popije 150 jer je do sada uvijek trazio bar 30 ml vise od propisanog. Kad od juce malo mu i to. Ok, za par dana puni 4, taman mu je toliko. Neka neka od mama koje kupuju.Milupine pahuljice baci pogled u temu ishrana od 3 do 6.
Rosita, nisam upratila, kako prodjoste sa mlijekom?
Maraj, ja se ne libim zamoliti nekoga da mi ne gnjavi dijete. Ali i to zavisi ko je u pitanju. Na bezobrazluk i nevaspitanje odgovaram bezobrazlukom, a nekoga pustim jer tako osjecam. Otkud znam, kasnije mu operem rucice i mirna sam.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 8:04:22)

Bebi, pa moj od 13 meseci pije 180 ml????[sm=zmeden.gif]

Tj od 6. meseca piju po 180, jedino ako tvoj nije ala kao moja ćera što je bila [sm=smiley36.gif] ta je uvek 30 ml više pila nego što je na kutiji, ali joj je sve curelo i bljucala je strašno. Zato sad ovom malom ne dajem toliko jer je ista priča bila. Popije više, pa krene da puzi, a ja onda ko šta radi idem i brišem tepih, krevet, prostirku... I onda sam lepo ukinula 30ml i ćao. Nije svako dete isto.

Di ste žeeeneeee????

Pijuckam kaficu i ramzišljam da li da pečem neke mafine ili ne. Ako mislim to da radim, moram odmah da krenem da bi bilo gotovo do 9, a kako sam šlogi dogi mislim da neću moći [sm=smiley36.gif]

p.s. jaaaaaaaaaao što volim kad mi kaže sesija istekla, a ja kopirala sve već

eca89 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 8:26:55)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

p.s. jaaaaaaaaaao što volim kad mi kaže sesija istekla, a ja kopirala sve već

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 8:29:11)

Di ste mamike!!!
Chipsyyyy[sm=smiley31.gif]
Trco, ali tvoj beban jede i sve ostalo, mi pijemo samo mleko[sm=smiley1.gif]
Mislim da ce i L uskoro na 180ml.
Maraj, znam o cemu pricas i ja sam se sve nesto ustezala da kazem, vidi kad nekom kazes prvi put posle govoris trebalo ili ne[sm=smiley36.gif]
Da, L je ponovo pocela da prica, smao vice bu bu buu, mama srecna do neba.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 8:33:48)

Ali ozbiljno, ne da mi se da kucam sve ponovo. I malo pre sam skontla da to radim mehanički jer nisam bila sigurna da li sam iskopirala ili ne.

Nego Maraj, kapiram da ti je prvo dete, ali malko preteruješ. Pa moje dete od 6 godina nosa mlađe.
Stoji, ne dajem da mu se gura prst u usta, kad je mali (do 3-4 meseca) ne dajem da se ljubi u lice i ruke. Sve ostalo je dovoljeno. Kad krene da puzii tako sve trpa u usta [sm=jezicek.gif]
Na goste koji prespavaju sam donekle naviknuta jer zaova dolazi. Mali je antihrist nemoguć, Luku je mlatio. Ali on je mali. Sad već ga opominju.

I tako, moje vreme polako ističe. Još malo pa doručak i onda nema mi sedanja do nekih 4.

emicaa -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 8:42:14)

Umirem zbog Trćinog antihrista [sm=smiley36.gif] pa dal si normalna [sm=smiley36.gif]
Elem,moja cura spavala jutros do 7 bez da se mrdnula,tad sam ušla da vidim jel diše,nije mi djavo dao mira i pomazim je kad ona progleda.Onda sam legla kod nje pa smo nastavile do prije dvadesetak minuta.Uh baš mi je godilo ovo.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 8:48:08)

ali Emice ti nemaš predstavu kakav je mali. N.E.M.O.G.U.Ć.!
Urla za svaku sitnicu, a onda mi i komšinica kaže kako zaova moju Anu štrapacira - te nemoj ovo, te nemoj ono - plakaće. U jbt!!! Pašće mu kruna s glave. Nek ga malo vaspita.
Neću se nerviram. Ona nije čista ni malo. I sve bi drugi za nju da rade, a ona da duva u prste.

Wuuusaaaah!!!

Za nauk - ne pipaj je dok ne krene da urla! [sm=smiley36.gif]

bebilule -> RE: Razgovori mama 02/16 [chat] (17.2.2016 9:00:14)

Trco, M je do sada nekako jeo uvijek mjericu vise. Bar 15 dana ranije povecavao je. Pisala sam ovdje i trazila savjet, na kraju sam odlucila da mu dajem tih 30 ml vise. Na aptamilu stoji 150 za cetvrti mjesec, dakle od puna 3, a on je sa negdje dva i po poceo jesti toliko. Onda se bas bas dugo zadrzao na toj kolicini i evo tek sad, sa skoro puna cetiri, prelazi na 180. Meni izgleda da je to ok, a to je i preporucena mililitraza.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>