AnaAna1 -> RE: Čekamo II crtice 02/16 [chat] (10.2.2016 18:33:08)
|
Hahahah ne mogu da verujem kakva slucajnost, Akita je bas retka u Srbiji, a eto da sve tri imamo po jednu :) Tinkerball jel imas muzjaka i zenku, i koje je boje? Lady T zasto si presla sa japanske na americku? Ja imam zenkicu, i takodje je vrrrrrrrlo tvrdoglava a jako inteligentna... vec sa 5 meseci je znala puno komandi (sedi,lezi, daj sapu, laji, donesi, pored...) ali i dan danas odmah poslusa komandu samo kad imam nagradu u ruci (npr parce virsle [sm=smiley36.gif] ) a kad je pozovem da dodje ako je mrzi nema sanse da digne guzicu, iako oooodlicno zna sta hocu od nje :) granule nece ni da pipne dok u njih ne ubacim nesto sto ce da im da jos bolji ukus (tunjevinu, supu, meso, pastetu, jogurt, jaje, bilo sta...) i veterinar mi je jednom reko kad je imala samo 4-5 meseci da joj ponudim svaki dan granule na 10 minuta i da ih sklonim ako ne pojede i tako sve dok ne ogladni i ona ce da ih projede kada shvati da nema sta drugo... dokaz za to koliko su tvrdoglave - nije pojela ni zrno granule celih 5 dana i i dalje je trpela gladna i cekala da joj ubacim nesto unutra... eto :) i veterinar se krstio i reko mi da mi nema pomoci ahahhaha inace je mnooogo dobra i nije uopste agresivna, vesela je i hiperaktivna [sm=smiley36.gif] Lady za to grickanje po stanu ces da vidis muku dok joj ne izrastu zubici, ali ti poksaj da je urazumis malo batinicama - najbolje novinom, to ne boli uopste a kad je udaris jako se cuje pa se uplasi :) e mi smo jedinu gresku napravili sto je nismo naucili dok je bila mala da ne vuce na povodcu jer smo mislili da "ima vremena" a sad nemam strpljenja kada ima 35kg i vuce ko luda... tako da je to na vreme naucis, ostalo je lako :)
|
|
|
|