ivannna -> RE: dete uopste ne prica u vrticu-selektivni mutizam (25.1.2016 9:58:33)
|
adulence-bas smo ovaj vikend bili u dve poset___e,u subotu u gostima joj je trebalo 2 h da se opusti,cutala je cak ni meni nije htela nista da kaze,ali se normalno igrala sa decom,cak joj nije bio problem ni da udje u deciju sobu sama,citala sam na netu doosta o tome i sada je bolje razumem,ona je htela da prica ali jednostavno od tog straha i stida reci nisu izlazile,posle se toliko opustila da je pricala,vristala,igrala se,i jurila sa drugom decom u nedelju joj je trebalo samo pola sata da pocne da prica posle obe poset_e rekla mi je -mama ja sam pricala [sm=bravo.gif] odlucili smo da je cesce vodimo u goste ,da na taj nacin pokusa malo po malo da se opusti u novom okruzenju, vaspitacica je rekla da ce pokusati razlicite taktike,bitno je samo ne forsirati,ovako je zadovoljna sa njom,ni u cemu drugom ne zaostaje za drugom decom iako je najmladja,poslusna je i lepo se igra sa decom u petak se vaspitacica sakrila iza zavese i cula je u hodniku kako prica sa bakom a posto je zaboravila svoju igracku usla je unutra i devojcici kod koje je bila igracka rekla-gde je moj poni? meni je ovo jako bitno i srecna sam jer vidim da se nesto desava borica-hvala ti,mnogo me obraduje kad cujem da se ipak stvari promene
|
|
|
|