Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 16:53:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Trco, ako joj nisi dosad davala caj, napravi blag, blag. blag...tek da zamirise voda na kamilicu, za prvi put je i to dovoljno, mislim da niko nije alergican na kamilicu, i svi je dobro podnose, ali ako je to prva stvar koju ce uneti u sebe osim mleka i vode, napravi blago. Kako joj dajes vodu? Ako joj dajes na flasicu, ond amislim da mozes i caj, to je bitno kod dojenja, da se beba ne odvikne od cice, ali ti njoj svakako dajes dohranu na flasicu, pa mislim da mozes i caj.
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 16:54:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Julie, caj u filter vrecicama je cista hemija. Detetu bih dala ili hippov u granulama, ili te cvetice, nikako filter vrecice. Ovo nije kritika tebi, vec savet
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 16:58:15
|
|
|
|
JULIE
|
Lazes Nedjo oces da me kritikujes Salim se,moguce je meni su jos u porodilistu rekli da mogu ovaj iz kesice sa prokuvanom vodom ROSA,stvarno ne znam...Doduse,miki nije pio mnogo jer je sisao do pre 3mes,bilo koju vrstu tecnosti nije mnogo unosio
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 16:59:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Ih, pa ne kazem ja da ne mozes ili da ne smes da mu dajes taj, samo da su granule i cvetici bolji
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 17:20:34
|
|
|
|
Trcosava
|
hvala nedjo, hvala julie inače nači mi ima mesec i 19 dana, a do sada ni čaj ni vodu joj nisam davala. gladna nije jer na 3 sata joj dajem od 90-120ml adaptiranog mleka. Mog mleka jedva da ima 30ml iz obe (morala sam da se izmuzem zbog anestezije i ujedno proverila koliko ima u obe cice) nedjo ona sisu ne odbija, bez obzira što je na flašicu mleko - vuče cicu kao da joj život ovisi o njoj, žao mi što nemam više mleka a kaka je tamno zelena, i poneka žuta tačkica čitala sam da tako hoće da bude od AD mleka mene samo čudi što se dernja ovoliko, evo malo pre je bio rekord od 15 vezanog sna mislim se da ako ovako bude do 20h - da je vodim kod dežurnog, totalno mi neverovatno da ovoliko plače
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 18:09:43
|
|
|
|
Anoniman
|
jesi proverila da joj nije zacepljen nos?glupo pitanje, al ja sam s tim muku mucila. samo ti njoj daj caj, mozda je zedna, mozda su grcevi, a kAmilica moze samo da pomogne.
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 18:16:11
|
|
|
|
Trcosava
|
pa diše na nos normalno ebem li ga... nego jel ima ona fora - da moram odmah da joj dajem ili sme da stoji čaj, da ne bude ono - dobiće zatvor na 100ml sam stavila 5 cvetića i to potpila u vodu - mućnula i izvadila napolje - valjda je to dobro? inače ovde ne praktikuju deci da daju vodu i čajeve, pitam ja kad smo bili na kontroli da li da joj dajem čaj ako pređe samo na adaptirano - kaže neee mislim se samo ti kaži ne, ja ću joj davati...
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 18:29:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako je dete na adaptiranom, pa cak i ako pored toga sisa, mislim da mora da pije tecnosti. Tako su makar meni rekli. Za pocetak joj pravi tako blag, i ne moras odmah da joj das sve, naravno, moze sigurno par sati da stoji
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 18:31:50
|
|
|
|
Trcosava
|
nedjo si hvala puno!
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 19:14:42
|
|
|
|
*Alexx*
|
Meni su rekli da mora voda ili čaj, ako je beba na adaptiranom, zbog sora, ako ni zbog čega drugog. IZVORNA PORUKA: Nedja Ako je dete na adaptiranom, pa cak i ako pored toga sisa, mislim da mora da pije tecnosti. Tako su makar meni rekli.
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:32:57
|
|
|
|
eugenija
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava pa diše na nos normalno ebem li ga... nego jel ima ona fora - da moram odmah da joj dajem ili sme da stoji čaj, da ne bude ono - dobiće zatvor na 100ml sam stavila 5 cvetića i to potpila u vodu - mućnula i izvadila napolje - valjda je to dobro? inače ovde ne praktikuju deci da daju vodu i čajeve, pitam ja kad smo bili na kontroli da li da joj dajem čaj ako pređe samo na adaptirano - kaže neee mislim se samo ti kaži ne, ja ću joj davati... Ja ujutro skuham čaj u maloj bočici od 120 ml i to pije ceo dan .. Od rođenja je tako. Sreća, pa voli. Ok je sa 5 cvetića
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:34:45
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja sam pravila caj dva puta na dan-jedan dnevni i jedan nocni, posto se budio i nocu zedan, tako da mi je bilo ok da stoji ceo dan
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:35:17
|
|
|
|
mihi
|
Trco imaš onaj HIPP kamilica koji može posle 2 nedelje starosti super je, a to što je stolica beba koje su na AD mleku zelena to je od gvožđa koga u AD mleko ima više nego u majčinom, i ako se proizvođači trude da količina Fe bude što manj zbog grčeva. Bebe koje piju AD mleko retko su anemične.
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:35:27
|
|
|
|
Verus
|
Jel se daje caj od kamilice ili.....?
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:35:52
|
|
|
|
eugenija
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Jel se daje caj od kamilice ili.....? aha
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:36:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Verus, mislis bebama?Ako na to mislis, od 2 nedelje moze kamilica i komorac, isto ima hippov, protiv grceva
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:36:28
|
|
|
|
mihi
|
Pri tom Hipp čaj je u granulama što znatno olakšava pravljenje.
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:37:49
|
|
|
|
Verus
|
aha, ja poooolako skupljam informacije....sta cu kad bas nis' ne znam al sam ga nadrljala!IZVORNA PORUKA: Nedja Verus, mislis bebama?Ako na to mislis, od 2 nedelje moze kamilica i komorac, isto ima hippov, protiv grceva
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:40:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Verus...ja sam mislila da bebe cim se rode treba da piju sok, vodu, caj i kravlje mleko. Ja nisam znala NISTA, a ti imas RR
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:44:41
|
|
|
|
Verus
|
u pravu si nedjo mogu da vidim sebe kako drzim bebu koja vristi levom rukom, a desnom u grcu trazim odgovore po kompjuteru
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:45:40
|
|
|
|
Anoniman
|
sva sreca za vremensku razliku, pa ce ovde uvek biti nekoga kad je kod tebe noc, i nemas koga da zoves
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:46:37
|
|
|
|
eugenija
|
IZVORNA PORUKA: Nedja sva sreca za vremensku razliku, pa ce ovde uvek biti nekoga kad je kod tebe noc, i nemas koga da zoves
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:51:13
|
|
|
|
Verus
|
da da
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 9.1.2010 21:56:12
|
|
|
|
Trcosava
|
hvala svima, ma i ja sve gledam svi daju deci čaj ili vodu... ovde kao nemojte davati... i na kraju ja rešim da ih sve od**bem... i idem po instinktu
|
|
|
|
RE: Dajete li bebama čaj? 10.1.2010 0:18:29
|
|
|
|
gagana83
|
Una u pocetku nije prihvatala ni vodu ni caj,sad hoce ali vrlo malo.Dajem joj Hipp od komoraca i kamilicu-na 0.5 dl vode stavim 3 cvetica kamilice
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Lepse ime?Pretty78Koje ime Vam je lepše, ne mozemo da se odlučimo izneđu ova dvaDavid (
63%)
Damjan (
37%)
Ukupan broj glasova: 171Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!