Ana RR -> Kad imate višak belanaca... (10.12.2015 18:51:56)
|
Juče sam pravila kiflice i ostalo mi 5 belanaca. Mm naravno voli puslice ali nije mi se to jelo (ja pravim sa kokosom i čokoladom). Listajući recepte na netu naletela sam na ovaj i kolač je stvarno jako lep. Pišem recepAt a ako imate još koju ideju na temu višak belanaca molim da napišete [sm=smiley1.gif] 2 dl belanaca (oko 5 belanaca) 2 dl smeđeg šećera (nisam imala, stavila običan) 2 dl ulja 2 dl brašna 2 pune kašike nutele (ili nekog krema, ja sam istopila čokoladu) 2 pune kašike džema od jagoda (stavila sam od šljiva) 60 gr izlomljenog keksa Ja sam stavila i kesicu cimeta. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Rebrasti pleh (ja sam pekla u plehu za kuglof) namazati puterom/margarinom i posuti brašnom. Belanca penasto umutiti, dodati šećer i mutiti dok ne postane čvrsto. Dodati ulje i brašno (i cimet), dobro umutiti pa dodati, nutelu, džem i na kraju keks. Kratko izmiksati pa sipati u pleh. Peći 10 minuta na 200 stepeni pa onda smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 40 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu ili ukrasiti po želji (čokoladnom glazurom i sl.). Super je uz kaficu [sm=smiley1.gif] [img]http://www4.slikomat.com/13/1210/2kj-kk.jpg[/img]
|
|
|
|