prase -> RE: Rendgen u trudnoci (26.10.2009 20:25:22)
|
Ja sam (ne znajući da sam trudna 10-ak dana) išla na rentgensko snimanje kičme i to iz anfasa i profila, pa još baš donji deo kičme. Dakle, slikanje dva puta a u stomaku ono što će jednog dana biti Uroš. Kada sam ustanovila trudnoću i preračunala da sam bila već trudna kada sam snimala kičmu, prestravila sam se. Pretražila sam internet, iščitala sve što sam mogla da iščitam i jedino što sam našla jeste da je opasno rentgentsko snimanje u trudnoći u 2. trimestru a u 1. i 3. kao nije. Ginekolog mi je rekao otprilike isto što sam pročitala na internetu, da se prema do sada sprovedenim statističkim istraživanjima jedino verovatnoća da će beba imati leukemiju povećava sa 1 na 2 promila. Uzgred budi rečeno, moju mamu su pred kraj trudnoće snimali baš da bi videli nas unutra, kako stojimo - nije bilo ultrazvuka, a u blizanačkoj trudnoći mora da se zna gde je koja beba pre nego što porođaj krene. I tako... Na kraju, ono što svi kažu jeste da je beba do 8. nedelje potpuno zaštićena od toga šta radi luda mama, valjda je tako Bog sredio, da ne snosi posledice od nečega što smo radile ne znajući za [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]. Neki eto kažu da treba izbegavati i one prolaze na aerodromima, koji skeniraju da li imamo ključeve u džepovima, ja nisam ni to zaobišla, putovala sam službeno i prošla security na jedno 6 aerodroma sve dok nisam znala za trudnoću.
|
|
|
|