gagana83
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Didy Jonsko more nikada ne može da se poredi s Egejskim, ni po lepoti, ni po toploti mora. Ja sam isto ljubitelj Jonskog mora, ali i Egejsko je prelepo - na Skiatosu. Nema ono na Skiatosu boju kao more Lefkade, Kefalonije, Krfa (onaj deo oko Kasiopija ima onu lepu plavu boju), ali je pre, pre, predivno more na Skiatosu, na jedan drugi način. Mirno, toplo taman koliko treba, a boja neka zelena rajska. Eto tu mi je Egejsko po lepoti takvo da parira Jonskom, iako je neka potpuno druga priča. Taj Skiatos je nekako mali a sav skladan - plaže, more, grad, miris borova, upakovani mali raj na zemlji. A ima i Lalariju, koja ima onu boju Jonskog mora, ali samo se brodom dolazi do te plaže. A sigurna ima još takvih mesta u Egeju, samo ko će sve stići da pronađe i obiđe :) Dunja, Karpatos ima "onu" boju mora, kao Jonsko. Bar tako izgleda na slikama. Jonsko je diiivno, narocito ostrva, obisla sam Zakintos, Kefaloniju i delimicno Lefkadu i garantujem da takva boja mora nema nigde vise u Evropi. Kefalonija je "moje mesto pod suncem". Prelepa, i divlja i pitoma u isto vreme sa divnim gradicima, prelepim polupraznim plazama, vidikovcima na planini...pa jezero Melisani... savrsenstvo! A prosle godine je Jonsko more bilo iznenadjujuce toplo, cak toplije od Egejskog, sto je retkost, ali eto, desava se. Vezano za Nei Pori, mi smo 2014. god, nakon Kefalonije svratili 2 dana u Nei Pori. Za mog muza je to bio sok, bio je u fazonu "Gde smo ovo dosli". Bezlicno mesto, voda muljava, neki sivkasti pesak... A sto je iznenadjujuce, nije velika razlika u cenama u odnosu na Kefaloniju. E sad, da smo isli pre Kefalonije verovatno bi utisak bio bolji, ali kad se danas kupas na Petani plazi a sutra na plazi u Nei Poriju ne mozes a da se malo ne razocaras. Plus je sto je mesto mirno i porodicno.
< Poruku je uredio gagana83 -- 28.1.2016 12:35:13 >