kackica -> RE: Kako cistite bebine usi (25.10.2009 11:39:07)
|
Ja to bas ne volim, to ciscenje usiju, moja Iva je vec bila kod usnog sa 2.5 meseca jer je pedijatar posumnjao na upalu uha, ustvari kaze posto je ona halapljivo pila mleko a nos joj je cesto bio problem, usisa mleko vise i ono moze onda da ode u tzv. Eustahijevu tubu, a ako tamo dospe mleko bakterije se brzo mnoze i moze doci do upale uha, jer verovali kod beba to jos nije dobro razvijeno i njoj je nos tjs,supljine sirinom celog obraza, tako da je on predpostavio da njoj jako puca u usima kada vuce cuclu na flasici i da ona zato vristi kada pije mleko. Tako da smo zavrsili kod usnog kojijoj je ispirao usi, uzas, ja poludela ali glupo mi bilo da ista kazem. Dr kaze da se deci cisti blago stapisem sa granicnikom usna skoljka a cerumen je prirodna zastita od vode i bakterija i ne treba ga dirati, primeticete verovatno da bebi povremeno izadje malo tog sadrzaja iz uha, tako ili na vrh prsta malo vlazne gaze i time prebrisati uho. Zato ja uvek gledam kako ispiram kosu, jer ona ima bas dosta kose i kada joj stavim sampon to bas zapeni pa moram fino da isperem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
|
|
|
|