Trcosava -> RE: Razgovori mama 11/15 [chat] (30.11.2015 14:27:45)
|
Emice, mislili smo i o tome, čak sam jednom išla i na razgovor za posao u Bg-u. verovatno bi ga onda i dobila, ali jbg. Realno, dole dve plate (solidne) su manje nego jedna ovde. Da, bilo bi meni bolje dole. A gde su svi ostali. Pričali smo mm i ja davno o tome i rekli da ako ćemo da se selimo - to da radimo pre Aninog polaska u školu. Ana mi je krenula u školu. Tetku (maminu sestru) ne mogu da opterećujem da još i mamu pazi. Ako ćemo iskreno, ni moja majka nije gledala svoju majku i oca. Ostavila je celu kuću sestri da ona pazi na njih. Kako seješ, tako ćeš i da žanješ. Jel tako? Stoji, mama je jurila lekare po bolnicama i veze i vezice dok je baba bila u bolnici (baba šećeraš), ali ona je nije pazila. Ne pazi ni dedu sada. S druge strne, svesna sam da bi mami pomoglo da smo mi dole, ali moja deca su meni preča. Mm vidi da sam skenj, jer ne mogu ništa da uradim, pa kao ako hoću ja da idem dole, da ispišemo Anu, pa da odemo dole i on će kao da šalje pare. Ja nisam osnivala porodicu da bi je rasturala. Onda kažem mm a šta sa kućom dole? Ako je izdam, gde ćemo mi kad odemo dole!? U hotel?! A da zvrji prazno opet nije ok. Postoji opcija da dam bratu od strica da bude dole, pa kad mi dođemo će on već prespavati tih nedelju dana kod brata (u istoj smo kući). Jedino što ne znam koliko su dole domovi. Tj kuma mi je nešto pominjala... Ne znam. I tako... moram i sa tetkom da pričam, da proba da je ubedi.
|
|
|
|