Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 24.10.2009 17:50:38
|
|
|
|
2002m
|
ajde zene, pomagajte .Izbacila sam detetu kupovne sokove i trebaju mi recepti za prirodne.
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 24.10.2009 18:19:28
|
|
|
|
Shishica
|
Sad nema visanja ali sam od jednih Nislija cula da stave u blender visnje dodaju malo vode i meda.. Mi pravimo nekad (nije to sok ali napravis redje ako hoces..a bolje nego sok je) sa bananom, medom, mlekom i dodamo ako ima piskote ili mrvice (prezle) ili neki keks..cimet.... i sve se zbucka.. Mozes tako i jabuke, kruske.. a imam i recepte za sokove..evo jedan.. -1,5 jabuka -1,200 kg secera -10 l vode (sad gledam nesto mi to puno vode... ) Kad skuvas izblendiras jabuke i vratis u sok. Tako i s drugim vocem, ali npr: -1.kg jagoda -400.gr secera -4.l vode Stavljas i limuntus koliko volis... Drzis u frizideru. Ako ti ne pasu mere ti odredi sama..tako i ja nekad za sve sto mi sumnjivo E a ovo ti je provereno: Vocna corba -1/2 kg voca (najbolje nekog crvenog) -1/2 cimeta ili manje -2-3 koluta limuna -1.l vode To prokuva i dodas -1. pavlaku -1. vrsnu kasiku brasna (zavisi koliko hoces da bude gusto) Prvo to izmutis sa malo soka sto odvadis od kuvanja ali dodas jos i hladne vode malko da se ne bi jako zgusnulo odjednom..i onda tako razredjeno sipas u corbu i dodas jos oko -6. kasika secera Gore stavis slag kad sluzis.. Moze i hladno i toplo da se sluzi... Ja sam bila modifikovala na ovo: -300.gr voca -6.dl vode -1 kolut limuna -cimeta po zelji -120. ml pavlake (kisele) -vrrrrsna kasika brasna -4. kasike secera
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 24.10.2009 21:57:10
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: Delijagirl Ja nikad nisam radila te sokove i smutije po receptu nego uvek ubacim sta imam sta mi se pije itd. pisi.Ni ja nepravim sokove na 10l.Danas sam mu pravila sok od jabuke a pre pola sata od dunje(dgunje) .Kaze moj sin : pa nije ti los ovaj sok .
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 24.10.2009 22:04:58
|
|
|
|
Lu
|
Jesam ja negdje pisala recept za sok od mrkve i jabuke Skuhaju se mrkva i jabuka i izblenda,doda se voda i šećer. Ne znam sad mjeru,izađe oko 12 litara soka,jako je ukusan,ja sam ga isto napravila
< Poruku je uredio lu -- 24.10.2009 22:08:11 >
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 25.10.2009 8:27:42
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: lu Jesam ja negdje pisala recept za sok od mrkve i jabuke Skuhaju se mrkva i jabuka i izblenda,doda se voda i šećer. Ne znam sad mjeru,izađe oko 12 litara soka,jako je ukusan,ja sam ga isto napravila Moja svekrva to stalno pravi,nekad stavi kruske,nekad dunje a moze i tikva
_____________________________
ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 26.10.2009 8:46:00
|
|
|
|
mamanp
|
Vucko je negde u temi o imunitetu napisala recept za sok koji ona sprema deci gde se stavlja i cvekla. Ja sam ranije mojima miksala od voca koje trenutno imam kuci. E sad ubacim i tu "strasnu" cveklu. Nerado ga piju zbog cvekle, al ide nekako. Nikad se ne drzim nekog posebnog recepta vec ubacim voce koje imam. Desavalo se i da ubacim celu zelenu papriku i parce kuvanog mesa (ova moja ziva nece meso pa je uhar i tako).
_____________________________
Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 26.10.2009 8:50:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam baš juče cedila narandže i limun, i pomešala sa čajem od brusnice, nisam šećerila, jer onda ne vidim čemu sve ovo, Luka je popio dva gutljaja, ostatak prosuo na pod u dnevnoj sobi, i uzeo svoj kupovni sok.
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 26.10.2009 8:51:50
|
|
|
|
mamanp
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ja sam baš juče cedila narandže i limun, i pomešala sa čajem od brusnice, nisam šećerila, jer onda ne vidim čemu sve ovo, Luka je popio dva gutljaja, ostatak prosuo na pod u dnevnoj sobi, i uzeo svoj kupovni sok. A med?
_____________________________
Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 26.10.2009 10:54:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma nemam pojma. Ja ne smem med, ali mogla bih njemu staviti u sok, a koliko meda sme dete od 3 god? nešto ste pisale o tome. On jede med kašikom.
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 26.10.2009 13:09:27
|
|
|
|
mamanp
|
Ja im bacim u taj sok kasiku meda. Bila je manja davala sam joj mlec pomesan sa medom po malu kasicicu ujutru i uvece i nista joj nije falilo.
_____________________________
Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 15.5.2011 19:02:16
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Evo recept kako je moja mama pravila, pa sada ja, znači "generacijski" Potrebno: 40 cvasti zove, 5 l vode, 5 limuntusa, 4 kg šećera, 2 limuna. Priprema: Prokuvati vodu, šećer i lumuntus da se otope. Dodati zovu i sok od limuna, ostaviti 48h da stoji, pa procediti kroz duplu gazu. Sipati u flaše IZVORNA PORUKA: Lilly RR Bude gust kao i svaki sirup, otprilike Dobiješ oko 6 l sirupa. Kada ga praviš da piješ, sipaš u čašu onako s' prsta. Pa ti sada računaj koliko vam je dovoljno IZVORNA PORUKA: n i n a Dobro veče.... Evo me 42 cveta zove staviti u 6 litara skuvane i ohlađene vode i ostaviti poklopljeno da stoji 24 sata. Procediti kroz gazu i umutiti u sok 3 kg šećera dok se ne otopi u potpunosti. Dodati 3-4 kesice limuntusa i na vrh noža konzervansa. Sipati u flaše i ostaviti da zri par dana
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 15.5.2011 22:30:43
|
|
|
|
Tea2
|
Čitate mi misli...Baš pre sat moj muž pita zašto smo kupili sokovnik kada ga ne koristimo...
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 16.5.2011 8:59:09
|
|
|
|
mišur
|
Ja svojima svaki dan cijedim sokiće, zavisi šta ima u kući od voća. Luka obavezno pije i cijeđenu narandžu, a Anči tek trebam uvesti citruse. Mene zanima zna li neko na koji se način može i da li se uopšte može napraviti onaj sok od cvekle, mrkve i jabuke da stoji neki vremenski period? Malo je komplikovano svakodnevno ga praviti, pa bih ga radije napravila litar dva da imam u frižideru.
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 17.5.2011 17:50:43
|
|
|
|
Ana RR
|
40 cveta zove... jel to znači 40 ovih "žbunića"?
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 17.5.2011 17:55:27
|
|
|
|
Lu
|
Da Ana to je jedan cvijet Mišure ja sam taj sok (cvekla, mrkva, jabuka) pravila od po kilogram svega neočišćeno, i izađe oko 1,5 litara, stoji u frižideru 3 dana garantovano (jer je mama pila po jednu čašu ujutro, a njoj sam to pravila poslije op), pa ti probaj poslije da li je počeo kisiti.
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 17.5.2011 17:56:48
|
|
|
|
bokicans
|
Da,da to su.Ja redovno pravim.Ja imam za sirup od limuna,posle cu staviti recept
< Poruku je uredio bokicans -- 17.5.2011 17:58:17 >
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 17.5.2011 17:57:15
|
|
|
|
Ana RR
|
Tnx Lu a kad cveta zova? Da pošaljem mm u berbu
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 17.5.2011 18:00:33
|
|
|
|
Lu
|
Taj sok od zove je inače lijek za pročišćavanje disajnih puteva.
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 17.5.2011 18:02:31
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Tnx Lu a kad cveta zova? Da pošaljem mm u berbu Odmah ga šalji, jer zova upravo cjeta
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 5.6.2011 16:34:30
|
|
|
|
Daca88
|
Obećala sam Maya21 na FB da ću joj napisati recept za sirup od višanja Evo kako sam ja to radila,a baka me je naučila 5 kg višanja očistiti od špica,dobro oprati,staviti u 5l vode,sa 4 kg šećera i 100 gr.limuntusa(podrazumeva se velika šerpa)da odstoji 1 ceo dan uz mešanje kad ti padne napamet. Sledeći dan na široku cedku propasirati tu smesu,i kad se propasira još jednom sok propustiti kroz sterilnu gazu. Kada je sve lepo sređeno,dodaš još 2l vode i još 1 kg šećera i 10-20gr limuntusa i staviš da provre.Dok vreje skidati onu crvenu penu.Konzervans ne koristimo. Treba da se kuva tako oko sat vremena. Kada se ohladi kroz levak sipati u staklene boce. Mi smo od ovog recepta dobili 7l sirupa,a doziramo pola čaše sirupa i pola čaše vode.
_____________________________
ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise, a jedno drugom,mi smo citav svet!
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 5.6.2011 16:42:46
|
|
|
|
Tea2
|
sok (cvekla, mrkva, jabuka) pravila od po kilogram svega neočišćeno, i izađe oko 1,5 litara, stoji u frižideru 3 dana Sve ovo stavim u sokovnik?Cveklu skuvam?
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 5.6.2011 18:33:34
|
|
|
|
Maya21
|
hvala Daco za recept
< Poruku je uredio Maya21 -- 5.6.2011 18:34:22 >
|
|
|
|
RE: Prirodni sokovi i sirupi 30.6.2011 13:26:20
|
|
|
|
lesica
|
Jesu visnje prosle,ali ovo je isto i recep za sirup od malina kupina i slicnog bobicastog voca. Naime,uzmete voca koliko imate (visnje sa sve kosticama vrlo bitna stvar zbog ukusa!) i izgnjecite rukama sto vise to bolje ali i ako sotane celih visnji nista strasno. Zatim se to ostavi do 24 sata da pusti sok. i mogu da se dodaju 1-2 kesice limuntusa zavisno od kolicine soka. Nakon toga se kroz duplu gazu procedi sok. Kada je sok procedjen dodaje se 1 kg secera na 1 l cistog soka od visnje,i dodaje se limuntus po principu 3-3,5 kesice na 5 l soka (ali se u to uracunaju i one prethodno dodate) Sirup se ostavi jos par sati dok se secer ne rastopi a onda se zagreje do kljucanja i tako vreo sipa u vrele flase.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa eurokremomRingerajin kuvar: lesica RR
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?