Azra_ -> RE: Ishrana deteta od 1-2 god (28.12.2013 2:18:53)
|
E pa ja ne dajem. :-) Npr.ako sam za nas spremala čorbicu od spanaća sa jajima i pirinčem, daću mu. Onda, npr.čorbica od karfiola i šargarepe, samo se skuvalo, odvadim za njega dok nisam još zapržila i posolila. Ako mi žderemo neko prženo-pohovano meso, detetu spremam odvojeno. Dakle, ogrebe se od naše klope onda kada smatram da je to podobno za dete. Imamo onaj Avent uređaj za kuvanje i lepo ga koristimo. nabacam unutra povrće, nekad dodam meso, nekad ne i eto ručka... Recimo, sada sa 2 godine , on jede 30% onoga što mi jedemo. Imam vremena da mu spremim odvojeno. Ja njegov brokoli kuvan na pari bez trunke soli ili pavlake ne bih pomirisala, dete se ne buni, ok, što da mu kvarimo... Naravno, uvek mu damo ako vidi nešto što mi jedemo pa potraži, ali to nije količniski dovoljno za njegov obrok, već samo da proba. Moj sestrić je već sa 9 meseci bez problema jeo rusku salatu, moje dete je ni sa dve godine niej probalo. Dakle, sve ti je individualno. Daj detetu to što voli, neka ne bude previše začinjeno, ni slano i mislim da neće biti problema. A time što ćeš dati hranu koju vi jedete , biće i tebi lakše da ne spremaš odvojeno...
|
|
|
|