Verus -> RE: Ishrana deteta od 1-2 god (8.11.2011 14:51:55)
|
Ja za veceru obicno kuvam, jer je to ovde glavni obrok-i cesto nosimo ono sto ostane mm i ja sutra dan na posao za rucak. Recimo napravim gibanicu, pa imaju i za dorucak. Ili pogacice sa cottage sirom, umesa se jaje, malo brasna, persun napravi se smesa i peku pogacice na teflonu to jako voli. Pre neko vece sam napravila tzv grilled cheese sendvic, gde uzmem dva parceta integralnog tosta, namazem puterom na jednu stranu (oba parceta) i stavim jedno 2,3 snite tvrdog sira, preklopi i pustim da se pece na teflonu bez ulja na tihoj vatri (puter da finu krckavost od spolja, a unutra je mekan, topljen sir). Isekla sam joj to na stapice kad se prohladilo i uz to dala 2-3 parceta avokada i salatu od krastavaca, jogurta i belog luka. SVE je potamanila! Ili ispecem ribu na teflonu i uz to joj dam slatki krompir. Izbusim ga viljuskom i stavim u mikrotalasnu na 5,6 minuta. Uz to dam probaren grasak ili brokoli. Za drocak jede curecu virslu ili pecena jaja i malo pecene slanine, americke palacinke, ili tost sa dzemom i sl. Mleko nece da pije ujutru, pa uvek pije OJ (djus od narandze). Eto nekih ideja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|