Dora -> RE: Ishrana deteta od 1-2 god (22.9.2011 9:49:50)
|
I Sara može da pojede koliko god joj dam! Tako da sam oduvek morala da odredim kolika joj je porcija inače jede dok ne povrati...uopšte nema taj osećaj kad joj je dosta. Često me mm opomene kad joj spremim puno, da joj ne dam sve a meni žao jer mislim da je gladna. Baš puno jede. Samo što joj je dajem tačno 3 obroka + 2 užine i ništa između toga. Grickalice ne dajem ni deci tako da o tome i ne mislim. Ona je jako lagana ali zdravo je hranim i jede svo voće, povrće, mlečne proizvode, jaja, meso, ribu...tako da ne brinem zato što nije buckasta. Bitnije mi je da je zdrava i da ima dobre navike. Mene mama i tetka i svi redom kritikuju što joj ne dajem sve da jede, tako da kad se jedu torte, smoki, salame i druge stvari koje njoj iskreno i ne trebaju u ishrani, često se svađam sa drugima jer ne dam da joj daju meni iza leđa da jede i tako joj kvare obroke. To me najviše muči i uvek sam imala problem, jer ljudi ne razumeju da dete ne može da hrani ko kako i čime stigne, čak je i u zološkom vrtu zabranjeno hraniti životinje...i uvek rat oko toga. Srećom uglavnom smo sami, pa se ne nerviram često.
|
|
|
|