gagana83 -> RE: Ishrana deteta od 1-2 god (16.5.2011 18:46:49)
|
Ja sam oduvek bila opterecena Uninom ishranom, uglavnom bez razloga jer ona i nije tako lose jela (tek sad mi je jasno sta znaci kad dete slabo jede). Razlog tome je to sto je ona od rodjenja anemicna. Sad smo malo popravili krvnu sliku pa sam se i opustila. Razgovor sa Uninim pedijatrom mi je dosta pomogao u tome. Proslo je samo nekoliko dana i ona je stvarno pocela da zeza sa hranom i ja opet ludim. Ljudi, pa ona vise od 24 sata nije jela bukvalno nista, samo jedan Ovsi keks(racunam da je skoro pola zavrsilo na podu) i mali komadic banane. Dete se normalno ponasa, nije nervozna, skace, ludi a ne jede nista. Znam da je ovaj period najgori sto se tice hrane, ali ovako nesto nisam ocekivala. Za rucak sam joj spremila piletinu sa krompirom, sargarepom i korenom persuna i trebalo je dobrih pola sata da je nateram da proba. Kad se nekako smislila da proba pojela je tek nekoliko kasicica i vise nije htela. Samo prica "Bjak" i "Nece Una ede" i odmahuje glavom. A to inace najvise voli da jede. Mada, kakva je bila prethodnih dana, ovo je super. IZVORNA PORUKA: Verus RR Bas danas citam clanak i kazu da je normalno da deca to rade u ovom uzrastu (clanak je bio za H uzrast, 13.5 meseci)...ona nekad super jede, a nekad malo. Kazu, da sad sporije rastu i iako su aktivnije konzumiraju manje, i da to ne bude uopste zabrinjavajuce.... i da se nikako ne poklekne i daje nesto slatko ili nezdravo da bi dete bar bilo sta pojelo. Ovoga se pridrzavam.
|
|
|
|