Bebilina
|
Nas delija sutra puni 9 meseci i tamani sve sto mu se servira. Da ne cuje zlo jos nijedan ukus nije odbio dosad. Meso bi jeo po celi dan, bilo koje vrste. Jede jagnjetinu, piletinu, curetinu, pacetinu i telecu i pilecu dzigericu. Jede i par vrsta ribe, 2 puta nedeljno. Zumanac od pocetka dohrane, isto i za mlecne proizvode. Tu su mu glavni Parmesan, labne, cheddar, feta, pastirski sir, pavlaka, jogurt. Ako je jogurt kiseliji on se onako strese i produzi. Od povrca svo korenasto osim krompira, bundevu, tikvice, brokoli, karfiol, grasak. Voce: avocado, banana, papaya, jabuka, kruska, sljiva, breskva, borovnica. Jos i puter, kokosovo i maslinovo ulje, zacine poput cimeta i zacinsko bilje poput bosiljka i jos sijaset drugih. Zitarice ne jede uopste. Isto i so i secer, kao i kupljenu hranu, gricalice, bilo sta procesirano, gotovo... Interesantno je da voli jake ukuse, npr crni i beli luk, ren, voli dete hranu za odrasle. Nista nismo pasirali, od prvog dana je na celim komadima i sa samo 2 zuba (a do pre mesec dana i bez njih) on sredi i meso i bilo sta sto treba sazvakati. Citruse sam ceri uvodila posle prvog rodjendana, prvo dodavala sok u hranu (npr limun u quinoa) pa posle davala sladje varijante poput klementine i nektarine u komadima. Paradajz sam njoj sa 8-9 meseci mislim, potapala ga u vrelu vodu da mu se kora lakse oljusti, i onda dodavala u jelo. Sa 10m je jela svez cherry.