Verus -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (25.2.2011 14:39:58)
|
Helena je do sada 3 puta jela belance. Jednom kroz kupovnu kasicu (sto me je sokiralo jer je napravljena za decu od 9 meseca), a druga dva puta kroz kupovnu testeninu i kroz lazanju koju sam pravila (jedan od "filova" je sa sirom, pecurkama i u to se umesa 1 celo jaje, tako da je tu bilo belanceta). Za sada je sve ok. Totalno sam se opustila u vezi svega. Jedino jos nisam dala ribu, sto planiram uskoro, neku belu (jel tako??) i nisam joj dala kravlje mleko, sto mislim da necu nego tek od godinu i po, ili mozda malo ranije od toga....videcu sta kaze dr. na kontroli od godinu dana. Mi jedemo "pravi" dorucak vec par meseci. Ja sam nju pustala da jede rukama od nekog 7og, 8og meseca. Prvo samo mekanu bananu i kasice, pa polako one pufnice kopovne za bebe sto se tope u ustima itd. Sada jede vec dosta velike komade hrane (mnogo vece od zrna graska). I zvace. Ne zaboravite da iako nemaju dosta zuba (Helena ima samo 3, dugo je imala samo donja 2), desnu su im JAKO tvrde i oni ih koriste za zvakanje. Anck ako kreces sa hlebom, mozes prvo malkice da ga potopis u supicu ili neki slani obrok i da joj das uz rucak. Meni sada Helena recimo, uz rucak pojede celo parce hleba (dajem joj organski crni ili integralni, onaj tanki tost). Za dorucak jede omlet od samo zumanceta preliven sirom, ili tost hleb sa sirom. Meni je sada mlao lakse od kada jede mlecne preradjevine da joj dajem razlicit dorucak. Jutros ce jesti ovas (ne bebecu kasicu nego redovan za odrasle), kuvan i u to umesane borovnice i malo jogurta.
|
|
|
|