|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
23.2.2011 12:53:11   
bebaa
Isto
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ma kakvo skidanje opni, lepo skuvas i u blender , ne ostane nista, mi ruckamo grasak od 7 meseca i  bas voli! BBoraniju jos nisam jer nisam nalazila svezu, pa razmisljam da uzmem kupovnu.

L A N A

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 451
23.2.2011 15:23:57   
Verus
Od kada sve lepo vari dajem joj da jede sve sto mi jedemo.  Nije jela pasulj, kupus, ribu i sl. ali vecinu stvari klopa. 

Vecera od sinoc: lazanja sa mlevenom curetinom, paradajzom, sirom, pecurkama (dobila je jedan komadic pecurke).  Sve je poznjopala. 

Danasnji dan:

Dorucak: banana (trebala je jesti omlet od zumanceta, ali mm nije stigao da pravi pa je jela bananu).

Uzina: 100g borovnica i 1 vocni jogurt

Rucak: opet lazanja

Uzina: voce

Vecera: ?  jos ne znam sta cu praviti za sve
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Verus onaj Meni  s prethodne strane je prste da polizes user posted image user posted image user posted image njaaaaaam

Direktna veza do poruke: 452
23.2.2011 15:50:21   
Iwana87
ja se sad bas razmisljam za kecap,imam domaci,samo od paradajza,onaj sa gustinom,a gustin je valja brasno?nema nikakvih konzervansa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 453
23.2.2011 16:07:05   
Verus
Pokusaj da mu das malkice.  Ja sam dala paradajz samo jednom do sada, a ovo juce sto sam pravila je konzervirani.  Pise prirodan, ali sam sigurna da ima nekog konzervansa. 

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 454
23.2.2011 17:54:59   
Iwana87
Probacu trunkicu,par dana dok vidim hoce li mu smetati.Sta tacno moze od paradajza biti.Za alergije ne verujem,nije do sad ni od cega imao,vise se plasim grceva

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 455
23.2.2011 17:57:06   
Olga75
od paradajza hoce da se pojavi osip pa i kod dece koja nisu alergicna na guzi moze da se javi crvenilo nakon konzumiranja

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 456
23.2.2011 19:16:57   
Anck Su Nmaun
Ja pitah neki dan za Ananas...al niko da odgovori...evo nadjoh odgovor da sme! Ako neko hoce da da user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 457
24.2.2011 0:15:44   
indy_25
ananas smies da dajes ja samm ga davala Sari. Ipak sam odlucila da umesto ravljeg mlijeka poslije 1 g pocnem sa sojinim mlijekom. Ovde ima od 1 g do 3 g i ima sve potrebne vitamine tako da jo ne moram dodavati vitamin d a kad bi davala kravlje morala bi i vitamin d da joj dajem. Mlijeko je u tetrapaku nije u prahu.

Direktna veza do poruke: 458
24.2.2011 2:23:04   
Iwana87
jel to crvenilo na guzi znak nece?ili prodje,tj moze posle normalno da jede paradajz?I ne rece mi niko,mada planiram da dam,taj moj kasasti sok od breskve,jel problem secer.Ja planiram malo keks u tome da mu nadrobim,kao neku novinu za dorucak,npr.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 459
24.2.2011 12:38:08   
IVA 11
Ja sam zaboravila da pitam na koji nacin da spremim ribu? Oslic planiram da mu spremim. 

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 460
24.2.2011 18:16:39   
Anck Su Nmaun
Jaa vise nisam pametna sta da spremam za veceru.....aaaa dajte idejeee

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 461
24.2.2011 18:52:50   
Verus
anck, pisah na prethodnoj strani, patlidzan, pohovane tikvice sa malo sira.  Kad ne znam sta cu dam joj crni hleb i mladi sir to uvek voli i hoce.

Pre neko vece sam pravila lazanje, OBOZAVA i jela ih je u obdanistu sutra dan za rucak.  Kaze negovateljica da je sve poznjopala.  Danas jede za rucak mesano povrce sa piletinom i malo hleba uz to.  Forsiram hleb, integralni ili crni jer ne jede cerealije za dorucak, pa ovako "pokrijem" potrebe za vitm B folnom kis, nijacinom itd. 

Ja cu veceras da pravim fetucini piletinu.  Taman ima testa, mesa, a dodacu verovatno brokoli ili neko drugo povrce.  Preko sir a besamel sos za nas.  Sve sitno iseckam i viola!

Direktna veza do poruke: 462
24.2.2011 22:21:32   
upgrade011
Da li je neko uveo dorucak? Pod tim mislim na pravi dorucak ujutru umesto podoja. I kad je u stvari pravo vreme za uvodjenje dorucka?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 463
25.2.2011 9:54:48   
Anck Su Nmaun
Verus ali sve je to mnogo cvrsto, ona slabo zvacka, neznam jos nismo vezbali sa hlebom user posted image mozda ja malko kasnim a?

Upgrade i ja razmisljam da uvedem Pravi dorucak...onda bih sve lakse  nekako,  uzela sam juce kornfleks, da malo i toga ruckamo user posted image

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 464
25.2.2011 9:57:50   
Olga75
Iwana , to crvenilo na guzi , oko rektuma se kod dece koja nisu alergicna povuce 
Ivo , ja sam ribu skuvala u vodi sa lovorom i par zrna soli , ocistila od koscica i umesala u krompir i brokoli

< Poruku je uredio olga75 -- 25.2.2011 9:58:07 >

Direktna veza do poruke: 465
25.2.2011 10:07:23   
aster
IZVORNA PORUKA: aster

Mame, da li su vaše bebe probale grašak i boraniju? Kako ste im to dale? Da li moram da skidam opnu sa zrna graška?

Ja sam smislila da najpre dam par zrna graška sa kojih ću skinuti opnu. Ako bude ok reagovao i posle veće količine, e onda ću prestati da ljuštim grašak.Isto ću mu davati postepeno.

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 466
25.2.2011 11:07:58   
indy_25
Jutros je pojela cijelo przeno jaje sa bjelancetom i zumancetom i onda sam joj jaje premazala pavlakom. Zanima me jel joj sada ne smijem danas davati meso da jede user posted image  Neko je pisao dva dana jaja pa onda 5 dana meso.

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 467
25.2.2011 11:34:23   
Anck Su Nmaun
Ja nemam ppojma, znaci lepo rucka jaje, super! Koliko ima zibica?
Mi smo malopre ruckale hleba i pavlake, moramo malo da se uhodamo s tom krupnijom hranom user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 468
25.2.2011 11:48:42   
Olga75
Indy , nije da ne smes da joj das meso ali ako je pojela jaje onda je kao zadovoljila dnevne potrebe za zivotinjskim proteinima
kazi mi , kad si pocela da dajes belance ?

Direktna veza do poruke: 469
25.2.2011 12:01:39   
indy_25
Anuk ona ima 8 zuba user posted image  vec.

Olga bjelance joj dajem od 10 mjeseca al vrlo malo da vidim imali reakcije a jutros sam joj dala cijelo jaje. A jaje joj je za dorucak a nijedna mi kasica nije bez mesa posto ja njoj dajem kupovne kasice za rucak pa zato i pitam.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 470
25.2.2011 12:04:02   
indy_25
Prije joj je voce bilo dorucak al sad mi je velika za voce za dorucak voce cu joj davati izmedju obroka po 100 gr.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 471
25.2.2011 12:21:21   
Anck Su Nmaun
U super ..mi samo 2 zubica...
ali isto mislim da je voce malo za dorucak pa cemo poceti do da menjamo ubrzo! jer kad ustane popije malo mlekca i ja joj dam kroz 2 sata voce i do 15 nista..meni je to malo, a nije ona vise bas mala beba..vec pici svuda po kuci, dete se trosi, mislim da joj treba nesto jace.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 472
25.2.2011 13:40:46   
indy_25
Pa i ja to mislim sve do sada sam joj davala voce za dorucak. Nekako mi je to malo za njen uzrast i nije mi voce obrok. A ne znam sta bi joj sada za dorucak i veceru . Rucak joj je meso i povrce ali u kupovnim kasama. Vecera bi isto mogla biti neka kriska hljeba sa necim namazana ili nesto tako. A za dorucak ne znam sta bi joj dala. Voce bi joj davala dva puta po 100 grama izmedju dorcuka i rucka i izmedju rucka i vecere. Navece i ujutro mljeko  po 200 ml a i to cemo ubrzo promjeniti u sojino mlijeko. Eto njagori mi je taj dorucak ne znam sta bi.

Direktna veza do poruke: 473
25.2.2011 14:08:16   
mejvis
Jakša je pre 2 nedelje krenuo u vrtić na prilagodjavanje, do spavanja. Ja od 01.03. počinjem da radim! E tamo je već probao svašta i kravlje mleko, prženice (sa belancetom), razne musake, pileća prsa, pite i ko zna šta još! Normalno se dete ponaša, ništa mu do sada nije bilo...user posted image
A ja mu kući i dalje spremam kao i pre vrtića, sa adaptiranim mlekom, samo žumance, bez mesnih preradjevina.....
Problem je jedino što neznam šta je i koliko tačno pojeo u vrtiću, kažu meni vaspitačice ali.....nisam ga ja hranila da znam!user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 474
25.2.2011 14:39:58   
Verus
Helena je do sada 3 puta jela belance.  Jednom kroz kupovnu kasicu (sto me je sokiralo jer je napravljena za decu od 9 meseca), a druga dva puta kroz kupovnu testeninu i kroz lazanju koju sam pravila (jedan od "filova" je sa sirom, pecurkama i u to se umesa 1 celo jaje, tako da je tu bilo belanceta).  Za sada je sve ok.  Totalno sam se opustila u vezi svega.  Jedino jos nisam dala ribu, sto planiram uskoro, neku belu (jel tako??) i nisam joj dala kravlje mleko, sto mislim da necu nego tek od godinu i po, ili mozda malo ranije od toga....videcu sta kaze dr. na kontroli od godinu dana.

Mi jedemo "pravi" dorucak vec par meseci.  Ja sam nju pustala da jede rukama od nekog 7og, 8og meseca.  Prvo samo mekanu bananu i kasice, pa polako one pufnice kopovne za bebe sto se tope u ustima itd.  Sada jede vec dosta velike komade hrane (mnogo vece od zrna graska).  I zvace.  Ne zaboravite da iako nemaju dosta zuba (Helena ima samo 3, dugo je imala samo donja 2), desnu su im JAKO tvrde i oni ih koriste za zvakanje. 

Anck ako kreces sa hlebom, mozes prvo malkice da ga potopis u supicu ili neki slani obrok i da joj das uz rucak.  Meni sada Helena recimo, uz rucak pojede celo parce hleba (dajem joj organski crni ili integralni, onaj tanki tost). 

Za dorucak jede omlet od samo zumanceta preliven sirom, ili tost hleb sa sirom.  Meni je sada mlao lakse od kada jede mlecne preradjevine da joj dajem razlicit dorucak.

Jutros ce jesti ovas (ne bebecu kasicu nego redovan za odrasle), kuvan i u to umesane borovnice i malo jogurta. 

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here