Verus -> RE: Ishrana bebe od 0-3 meseca (4.4.2012 16:39:45)
|
BEA!! joj boze ja cu poludeti od svekrva u srbiji, patronaznih, i mama i drugih koji POJMA NEMAJU a vole da ser*** vise nego hleba da jedu!!!! Izvinjavam se ali sam totalno siznula kad sam procitala tvoj post-ne zbog tebe, nego toga sto si pisala. Mleko je genetski napravljeno da odgovara svakoj bebi, i menja se kako beba raste PREMA bebinim potrebama. Dete bi mogla da dojis 12 meseci i da nista drugo ne jede-naravno, nakon 6og meseca se gvozdje u telu bebe smanjuje, tj zalihe istog, i onda se uvode cerealije, meso i drugi izvori gvozdja, zato rizik od anemije u dojenih beba. NE PRESTAJ da pumpas i da dojis, makar nesto sto das, racuna se, nista nije za baciti. Creva bebe sazrevaju i zato grcevi, a i mogucnost da beba ima intoleranciju na nesto sto jedes. Cesto su to mlecni proizvodi, i izbacivanjem mleka, sladoleda, sireva i jogurta, bebi vec bude lakse. I ne, nije istina da moras piti kravlje mleko da bi imala mleka (i to sam cula u Srbiji-litra mleka na dan!!! i slicne gluposti). Ja jedva jedem, lose pijem i juce sam samo na poslu izmuzla 500ml mleka! Plus 180ml sto sam izmuzla ujutru kuci pre odlaska, plus sto sam podojila dete u 4:30 ujutru. Ako mleka ima, ima ga. Jedino sto mi je mleko vodeno, ima malo masti jer ne jedem nista od masnoce, i sad kad me muci zuc sve masno sto sam smela sam izbacila. Mleka ima ako se doji redovno i cesto, sto vise se doji u pocetku vise mleka ima kasnije. Sta god da radis: menjaj malo ishranu i vidi da li ce to pomoci. A svekrvi klimaj glavom i nasmesi se.
|
|
|
|