Anoniman -> Peksimeti (23.10.2009 15:01:58)
|
tijesto 1 kg brašna 2 jaja 1 kesica praška za pecivo 1/2 kesice kvasca 1 dl jogurta 400 ml toplog mlijeka sol malo šećera ulje za pečenje U brašno dodati sol , jaja, prašak za pecivo, kvasac , malo šećera, jogurt i potkuhati toplim mlijekom. Gotovo tijesto poklopite AL folijom i preko nje mokrom salvetom, te ostavite u frižider 2 sata. Ovakvo tijesto može stajati u frižideru i par dana, ako vam tako odgovara. Izvadite tijesto i na pobrašnjenoj podlozi razvaljate na debljinu od 5-7 mm, isječete ga u željene oblike (možete na baklave, trokutove, kvadrate kocke, kako vam se više sviđa). U tavi za pečenje zagrijete ulje i pečete isječene komade tjesta, s jedne pa sa druge strane. Nastojte da vam na tijestu me bude brašna kako na ulju ne bi zagorilo. Super ide uz sve meze, namaze, a najbolje uz domaći sir , kajmak, suho meso, sudžuk, pršut i sl [img]http://www4.slikomat.com/09/1023/qxe-peksim.jpg[/img] [img]http://www4.slikomat.com/09/1023/lln-peksim.jpg[/img]
|
|
|
|