marinchica -> RE: Čekamo II crtice 09/15 [chat] (3.9.2015 21:18:03)
|
Ja....imamm vesti. Uradila sam jutros test i pozitivan je! [sm=modricrtici.gif] Odmah sam posle posla otisla do laboratorije i uradila Betu, koja je 39 miu/L, danas mi je 26dc. Znaci nije mi prosao ni termin dobijanja, 13dpo mi je. Grudi su me bolele ali su prestale odjednom popodne, i poceli su mi grcevi materice, ostar bol u jajnicima naizmenican, kao nozem neko da me bode. Pa onda pecenje u jajnicima, naizmenicno, kao da ih neko poliva vrelom vodom iznutra. To je bilo dok sam cekala rezultate laboratorije. Kako sam prosli put prokrvarila dva dana nakon sto sam saznala da sam trudna, uz betu sam uradila i progesteron, koji je 8 NMOL po CLIA metodi. To naglasavam jer po ECLIA je ok od 10 pa navise ali NG/l, ne nmol. Pise da je 10 ng referentno 32nmol. To bi znacilo da mi je progesteron uzasno nizak iako mi je beta ok, i da vuce na pocetak krvarenja. Proslog meseca kad sma radila hormone 21dc je bio 44. UH rekoh super, znaci nemam problem s njim. A sad 8.2?????[sm=zmeden.gif] Da mi ne bi otisao plod opet, zvala sam privatnu kliniku gde imam otvoren karton, da ih ne reklamiram sad, sestra je bila ljubazna i zvala je lekara kuci. On je rekao 3 x 200 mg utrogestan vaginalno. I tek za 7 dana da ponovim betu pa da s nalazom dodjem kod njega da radimo UZ. Selektivnim slusanjem (ko bi normalan cekao 7 dana) prihvatila sma savete, ali resila sam u subotu ili ponedeljak da uradim betu opet da vidim gde sam. Da li se mrdam s mrtve tacke ili ne. Kolika je vama bila beta, jel neka radila krajem 3 nedelje, po tabelama pise da je to ok, ali da treba bas drasticno da poraste. Ja sam se nekako nadala da je veca. Ali progesteron kad sam videla, sva sreca s lica mi je nestala. Sva se tresem, mnogo se bojim....Bolovi su prestali kad sam stavila vaginaletu pre pola sata i legla. Neko, bilo ko, s kakvim savetom, iskustvom, sugestijom?
|
|
|
|