|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat]
24.9.2015 14:00:58   
Anoniman
maraj samo prati stanje, to sto je razigran ne znaci da porodja nije blizu, meni je U bila bas nemirna kada mi je pukao vodenjak, a procitah ono vece da se i adulence zalila da je relja nemiran, samo sve prati, bitno je da nemsa bolove...

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 2201
24.9.2015 14:07:16   
Maraj
Ozbiljno um. Uh bas ti hvala. Ja se ponadala da nece jos cim je nemiran...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2202
24.9.2015 14:12:04   
Anoniman
Ne mora da znaci, mozda ne krene kod tebe nista, ali meni je U bas bila nemirna ceo dan, i uvece pukao vodenjak... ali samo da znas ne mora da znaci beba se umiri sada ce porodjaj...

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 2203
24.9.2015 14:13:02   
Tiziana
Maraj pitaj ti dr koliko smes da ne primas fraxiparin ili sta vec dobijas, posto znam da moja kuma par dana pred porodjaj nije primala, naravno u dogovoru sa dr, bas da ne bi krenulo,a ona primila injekciju pre 1h..

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2204
24.9.2015 14:16:20   
Maraj
Tiziana dr hematolog mi rekao minimum 18 sati pre CR ne smem da primi fragmin. To me i plasi najvise jer ja dajem sebi svako jutro u 7h.
Sta se desilo kada je dala sebi 1h pre porođaja?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 2205
24.9.2015 14:25:22   
Tiziana
Ne,nisi me razumela,ona sebi nekoliko dana pre porodjaja nije davala..prestala je.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2206
24.9.2015 14:40:07   
Maraj
Aha.... pa pojma nemam...nesto su svi dr "ladovina".... a ja treba da odlucujem sta i kako...ma samo da izguram do utorka da se smestim u bolnicu bice lakse....

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 2207
24.9.2015 15:22:52   
janabons
MAraj, tako je za ctg kod mene u dz- Krivolacka, nadam se da je i kod tebe
Prati situaciju, sto kaze Um, pravilo je da nema pravilauser posted image

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2208
24.9.2015 15:25:32   
Anoniman
Evo i mene, komisija produzila bolovanje do 9.10, i 10.10 otvaram porodiljskouser posted image
Rucak skuvan, mene gorusica ubi, zato sto jedem slatkiseuser posted image

(odgovor članu janabons)
  Direktna veza do poruke: 2209
24.9.2015 15:30:50   
janabons
Um, superuser posted image
I JA pojela jedan sladoled pre sat vremena, sad me ubi gorusica..tako mi i treba

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2210
24.9.2015 15:51:41   
adulence
Maraj necu da te plasim ali kao sti je i UM napisala,meni je relja pred naprsnuce vodenjaka ne skakao po stomaku,nego mi nije bilo jasno sta mu je....ahahahah...ali ne brini samo polako sigurnk ce se sve urediti onako kako bude trebalo...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 2211
24.9.2015 16:00:27   
Maraj
Uh...tek mi sad nista nije jasno sta i kako.....cekam pa videcemo....
um super za bolovanje

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 2212
24.9.2015 16:21:10   
jess021
Mi rucali, pa odoh na spsvanje.
Ja ovoliko nisam spremala ni pre trudnoce. Mm mi ne dozvoljava da sredim ove gornje elemente, pa moram nekog angazovati i to ja valjda sve.
Krsta i ledja me razvaljuju.
Maraj, do utorka imas jos vise od 4 dana, ne bih nesto da te plasim, ali zasto ne pozoves svoju dr da je pitas sta da radis sa tim Fragminom?!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2213
24.9.2015 16:29:34   
alex88
Nisam u centru,4km od centra.Nemam ni malo kondicije zbog lezanja,jedino sam uspela da nadjem zavesu i umorila se,ostalo ce da ceka,moram da kupim i jednu novu pidzamu za bolnicu,ves i sl,to cu ovih dana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2214
24.9.2015 16:34:13   
Lisa Simpson
Maraj a šta ti je Miljić napisao za prirodni porođaj?
Jer tebi sam od sebe može krenuti samo prirodni porođaj a cr naravno ne.

Janabons ne mogu da verujem na ćeš intimisi spavaćicu za porođaj. Em previše skupo em mi i nije baš prilagođeno za tu priliku. Kod mene je intimisi rezervisan za druženje sa mužem.user posted image A za porodilište treba široka koja se napred na grudima raskopčava i to da ima dubok razrez. Komfor je po meni tu presudan.

< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 24.9.2015 16:47:17 >

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2215
24.9.2015 17:01:56   
sonyasha
Lisa, ja se slažem sa tobom, što šira spavaćica i sto posto pamuk, sa dubokim izrazom napred. Prošli put sam kupila u Aksi dve, možda sada dodam još jednu jer su u Gradskoj one njihove jezive.
Maraj, znam da ti je frka zbog leka, ali još jednom da ti kažem da su slučajevi brzog porođaja kod prvorotki mnooooogo ređi nego porođaji koji traju 24h. Verujem da će oni to sve dobro da procene, ako se vide jače kontrakcije sve obustavljaj i sve će stići na vreme.

< Poruku je uredio sonyasha -- 24.9.2015 17:55:26 >

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 2216
24.9.2015 17:31:28   
popkica bebic
user posted image i user posted image dobar dan! Mi smo pospani, umorni i smoreni. Pada kisa, po celu noc ne spavam, od kako sam prevalila prva 3 meseca trudnoce, konstantno sam nocu budna. Uf! Danas sam se nasekirala, rece vaspitacisa da su se pojavile ovcje boginje i da budemo spremni na to. A ja trudna, a nisam 100 % ubedjena da sam ih prelezala. Joj, kako Bog kaze bice, ali da se bojim bojim se! user posted image

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2217
24.9.2015 17:59:25   
Maraj
Hvala sonyasa
lisa pise mi da od prvih simptoma porodjaja ne primam lek ukoliko idem na prirodni. Al meni je baba karlicno okrenuta celu trudnocu...evo sutra ulazim u 39.nedelju on je i dalje karlicno

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 2218
24.9.2015 18:00:22   
Anoniman
Popkice jeste li vi u Banji u vrticu, joj i mene je strah boginja, ne bi mi trebale sada pred kraj! Kakva sam lujka mislim da Unu ne saljem u vrtic dok se ne porodim, taman sam htela od 1.10, ali mozemo jos mesec iskuliratiuser posted image

Direktna veza do poruke: 2219
24.9.2015 18:08:19   
Maraj
Pa to sa ne odlaskom dece u vrtic sada i nije losa ideja. Sad ce vam krenuti virusne infekcije. Znate kakav je septembar i oktobar kad se deca vrate u kolektiv...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2220
24.9.2015 18:10:03   
Anoniman
Maraj moja U ne ide od proslog novembra, dobili smo napismeno da ne sme 10 meseci u kolektiv, i ja mislila da je posaljem sada 1.10, ali mislim da ce ipak biti sredina novembra...

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 2221
24.9.2015 18:12:27   
Maraj
Ne znam sta da ti kazem...ja radim u dečijem kolektivu i kad krene septembar to slinci na sve strane

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2222
24.9.2015 18:55:56   
popkica bebic
UM, jesmo u Banji jer ja radim u skoli. E, sad Bog jedini zna i da li ce se on zaraziti, a 90% da sam ja u detinjstvu prelezala te boginje, ali bojim se. I umesto da vaspitacica to kaze na vreme, ona nam je to posle 3 nedelje rekla. Uf! Vala, od kako se dete zacne vec pocinju brige...

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2223
24.9.2015 19:02:50   
jess021
Popkice, nadam se da ce ovaj put proci bez vas.
Ja odspavala nekih sat i po, i sad jedem sladoled. Bar sam malo odmorila, ne bole vise ledja tako jako.
Sutra na ctg.
Inace, ja umirem mm kako on lupeta gluposti kad ga neko preko telefona pita za mene...tipa videcemo sutra na ctg-u kad ce porodjaj, nece ona jos....muskarciuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 2224
24.9.2015 19:14:44   
Anoniman
Popkice i meni moja mama tvrdi da jesam, jer su se mladjoj sestri 2x navracale, ali u kartonu mi pise morbile prelezae, varicele nisu zabelezeneuser posted image ali bolovala su ujakova deca tako da bi ih ja sigrno dobila jer sam 14 godina straija od njihuser posted image kako god da prodje bez nasuser posted image

Ja se spremam da pecem pizzete, ali moj tata dosao i odneo mi torbu sto mi je mama kupila, i Uni neke naplitanke, i ja sada opet zderem slatkise, iako ce posle gorusica da me muciuser posted image

(odgovor članu jess021)
  Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here