Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 7:00:39
|
|
|
|
Maraj
|
Dobro jutro drage . isi sve je to ok i mene na pocetku boleo stomak... e sad mene već 4.dan opet bolucka kao pms. Od jutros...i dalje.... a bekan se ne smiruje ovih dana. Bila na ctg-u nema kontrakcija na uz sve ok. Cekam samo briseve
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 7:14:53
|
|
|
|
vocicana
|
Dobro jutro lepotice. Otisao je mm , bas sam tuzna.... Samo mi je sada ispunio zelju od proslog puta, sada me nije samu ostavio. Uh kako mrzim odvajanje! Maraj, pa sve je valjda to normalno, ti bolovi, ja sam ti pravi pocetnik, sigurna sam da ce sve biti ok. A za sazrevanje pluca, uh, ne znam kakve inekcije, ali ako sam dobro informisana, 7-mi mesec je kljucan za to? Smiri se I poslusaj doktora, bice sve ok sa bebom. Sva se uznemirim kada procitam da image neku strepnju. Uh...
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 7:36:57
|
|
|
|
jess021
|
Dijana, probaj da mirujes, koliko budes mogla Isi, i ti na mirovanje, bolovi su normalni, sve dok to nije nesto bas jako. Ja budna od 5h, ustala i pijem kafu. Oko 9h idemo u Suboticu da vidimo kolica
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 7:49:01
|
|
|
|
adulence
|
Dobro jutro ibod mene ja sam se nocas bas,bas naspavala....nijednom se nisam prilobudila do malopre...uhhh sto je to lepo...danas imamo neke sitne obavezice,pa posle Ivkinog spavanja idemo na deciji rodjendan...jess divno za kolica jedva cekamo da javis sta sye uradili...
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 7:55:00
|
|
|
|
vocicana
|
Obavezno da vidimo slicicu kolica. Veliki za sve zorske mamice
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:05:02
|
|
|
|
dijana1*
|
Jutro, ko je za kaficu Trudim se koliko mogu da se ne naprezem i npr ciscenje stana, pranje prozora sam prepustila mami. Igracke sprema Vuk a iz prodavnice stvari guram u korpi na tockicima. Onda tu korpu iskoristim i za ves tako da se sto manje saginjem i nosim tesko. Kosta je naucio sam da ide uz stepenice a i voli da se drzi za ruku i seta. Trudim se da nigde ne idem i da se sa decom muvam oko zgrade. Znam da bi bilo najbolje da lezim ali to je jako tesko. Dvoumila sam se izmedju tete i vrtica ali ipak sam se odlucila za vrtic tako da ce i Kosta od septemvra u vrtic a ja cu sto vise odmarati. Maraj evo teski panicar da nesto kaze za kontrakcije normalno je da imas blage bolove i povremena ziganja ali dok bolovi nisu jaki i nisu u istom intezitetu nema potrebe da se brines. Sto se tice ctg ja u njega vise ne verujem. Na drugom porodjaju su mi u 11:30 radili ctg koji je pokazao da nemam kontrakcije a u 13:10 sam se porodila. Kako je to moguce nemam pojma. Hvala vam na podrsci
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:12:22
|
|
|
|
bebilule
|
Jutro svima. Ja onako spavala, bila budna od jedno 2 do 4 pa nastavila. Dijana potrudi se koliko mozes. Znam da je nezgodno sa dvoje djece ali kad se mora mora. Za početak vrtić ako ti je malo dijete, drugo ako je veće može dosta i da ti pomogne. Ako ti nekad ne može mama, nađi nekoga za čišćenje. Tako smo i jabudica nagovorili, njoj je žena dolazila jednom sedmično. Nije to mnogo skupo, nju je dolazilo 50 evra mjesečno da joj dođe svake sedmice. Ja isto sad imam jednu tetu koju zovnem po potrebi, uzme mi oko 10 evra za 4 sata...malo više. U SRbiji mislim i da je jeftinije. Uglavnom, najvažnije je da što više miruješ.
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:25:29
|
|
|
|
dijana1*
|
Bebilule ne opterecuje mene ciscenje, mama dodje i ocisti. Kada imas malu decu to se bas brzo prlja. Uvek nesto prosipaju, gnjece....sada ide ruzno vreme pa necemo toliko biti ni napolju. Mene tesi sto se ja za sada stvarno dobro osecam. U prve dve trudnoce nije bilo tako. Mozda zato sto se materica vec dva puta sirila ali evo danas pune 24 nedlje a super se osecam. UM a sto se tice palacinki svaka ti cast. Ja ih obozavam ali ne smem da jedem. Pojedem jednu-dve i to mi bas bude mnogo. A da ti ne pricam kolika bih bila kada bi jela po 5-6 komada
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:28:26
|
|
|
|
bebilule
|
Ja ne skontah što ti je rekla strogo mirovanje...
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:30:48
|
|
|
|
Maraj
|
Meni mm isprzio przenice tako da sam ja vec doruckovala. Sad pristavila kaficu pa izvolte
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:32:20
|
|
|
|
sonyasha
|
Dobro jutro Di, a zašto da miruješ? Jel si krenula da se otvaraš, kontrakcije ili? Pitam te jer znam da je sve bilo ok, i da nisi morala da miruješ?! UM, nas dve isti dan na UZ, i meni je utorak zakazan ekspertski Odvalila sam od spavanja od deset do osam sa jednim ustajanjem! Sreća, sreća, radost, uživancijaaaaaa!!! Sada se izležavam, a moji i miš još spavaju, čak i Buda spavka!
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:35:36
|
|
|
|
isidora88
|
Jutro ☺ Dijo a sto strogo mirovanje ako je sve ok? Ja cekam mm da donese dorucak, gladna sam i muka mi je, prehlada me drzi i dalje, samo da se Mateja ne zarazi... Jess ocekujem slicicu kolica
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:38:12
|
|
|
|
dijana1*
|
U prvoj trudnoci sam se porodila u 31+2 . Pukao mi vodenjak i porod krenuo, a bebina pluca nisu bila zrela. Beba rodjena sa 2840 a u tom periodu je trebala imati oko 1700-1800. U drugoj trudnoci od prvog dana dijeta i mirovanje. Tako i u trecoj samo sto ne mogu sata toliko da mirujem kao u drugoj. A sada sam od 12-te nedelje uloziva za vrh prsta. Zbog tog prvog prevremenog mi se sada vodi kao rizicna trudnoca. E da a u drugoj su mi se oko 30-te nedelje pojavile kontrakcije tj. jak bol preko stomaka isto kao i u prvoj i odmah su me ostavili u bolnici i dali inekcije za bebina pluca.
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:43:47
|
|
|
|
bebilule
|
Ok, sad mi je jasnije. Kako ovako velika beba, da nije šećer skakao. Ja sam sa tačno 31+2 bila na kontroli i reče da bebać ima 1800...
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:46:59
|
|
|
|
Maraj
|
Di a jer uzimas neki oblik progesterona? I ja sam od početka bila uloziva za vp pa mi utrogestan nisu ukidali. 2×200 uzimam svaki dan. Sad mi ne spominju da sam uloziva za vp. a bas je beba bila velika(prva) u31.nedelji....jesu li ti radili ogtt
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:55:28
|
|
|
|
popkica bebic
|
Jutro! Mi cemi, izgleda, i danas lekaru. V sinoc konacno nije imao T, ali zato jutros opet 38,5. Mada lepo jede i dobro je raspolozen, ipak ima napade histerije. Juce sam vas bila pitala za preparat koji se zove FEROFOLIN, domaci je iz Nisa. U svakom sluc.hvala vam na odgovorima, vidim da ste najzadovoljnije Feroglobinom. za sve!!!
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 8:57:51
|
|
|
|
dijana1*
|
Na pocetku sam koristila utrogestan 2x1 pa u drugom tromesecju nisam i od prosle nedje ga ponovo koristim. Sada mi je rekla da uzmem 3x2 . U prvoj trudnoci sam imala dijabetes ali to niko nije primetio, ne znam kako. Bas je bilo ocigledno. Moja dr iz BG mi je tada rekla da uradim oggt test ali kada sam dosla u BL reisu mi da se to ovde ne radi ali da je kod mene sve ok i da nema potrebe. Zato u drugoj i trecoj trudnoci vodim racuna o ishrani i nisam se mnogo ugojila a beba normalno napreduje. Juce bas pitam.kolika je beba kaze dr da UZ ne moze da izracuna kao manja je trudnoca. Neki stari UZ. Koja glupost. A meni je bas bitno da znam kolika je beba zbog gest. dijabetesa. Tako da cu ja otici negde privatno da to proverim.
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 9:05:29
|
|
|
|
bebilule
|
Pa pretpostavila sam da je dijabetes. Provjeri ti opet ogtt, meni su pratili radi IR, nije to nikakvo mudro slovo a znači puno da se prati. Dijabetes za sobom odmah vuče višak plodove vode i eto problema....
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 9:09:05
|
|
|
|
Anoniman
|
jutro di super da je bebac ok, a ti miruj,sta ces, nadji neku zenu da ti pomaze.... u mi jos spava, a ja moram do grada da kupim neke sandale, i jos po nesto, sutra deverova cerkica slavi prvi rodjendan....
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 9:32:34
|
|
|
|
Maraj
|
Imam nedoumicu u temi Posteljina_za_bebe_ pa gvirnite tamo
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 9:53:18
|
|
|
|
Bekolino 25
|
Di Maraj odmarajte bice sve ok mi evo kao budni smo ne ustaje se meni a i beban spavka mufna nam deca danas.Gotovi radovi u kuci jeeeeeee dosta je bilo mama mi pkmogla da oribam i sredim.Danas ulaz ako nas kisa ne poremeti u pon masina za ves a za bebana odelce pelenice spremni
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 9:55:36
|
|
|
|
Maraj
|
Divno bekolino nas jos krecenje ceka... nikako da odemo da kupimo boju.. moracu da "sednem mm na kicmu" da se aktivira oko toga
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 10:01:32
|
|
|
|
isidora88
|
Mi smo u februaru krecili, ali cemo spavacu sobu morati ponovo, to cemo na jesen, od komaraca s sve fleke napravila po zidu Nikako da uzmem zavese za Matejinu sobu, ne znam kakve cu, ni u dnevnoj jos nismo okacili, cekam mm da se smiluje da stavi garnisne.
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 10:12:27
|
|
|
|
Bekolino 25
|
Jaoj Maraj ja sam glas izgubila cak sam i ja par puta majdtore zvala on bi da spava a meni se zuri da bude gotovo i uspela sam jos taj ulaz samo.Od muke sam mogla da se porodim pa da skacem preko majstora
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] 22.8.2015 10:13:16
|
|
|
|
jess021
|
Isi, gde ima kod nas prodavnica zavesa, a da nije Sukno ili Dekor dom? Ja ne mogu da nadjem neke lepe decije. Mi na putu za Suboticu
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?