Valerie -> RE: Trudnice(1-42)nedelja 08/2015 [chat] (6.8.2015 1:16:54)
|
IZVORNA PORUKA: serpica IZVORNA PORUKA: MAMAMAJ Maraj, da! U vezi masiranja: pošto ti ideš na CR, čim budeš mogla, kreni s masiranjem posle porođaja, to će doprineti da što pre krene mlekce. Ne čekaj da pripomažu, sama kreni, pa ako ti i pruže neku obuku, šta već, super. Ovo ne mora da znaci sva cetiri puta mi je mleko krenulo drugi dan posle CR ali u svakom slucaju dok ste na infuziji ne mozete da dojite bebu tako da nije mnogo bitno da li krene mleko posle dan,dva ili tri,bitno je da se izmlazava da ne dodje do mastitisa,dok beba ne krene da sisa.[sm=smiley1.gif] Pozdrav trudnice [sm=smiley31.gif] slazem se sa serpi. mislim da unapred ne treba nesto intervenisati. meni krenulo treci dan od cr, odjednom ogromne kolicine. radila i pumpica. do tad sam i bila pod lekovima i nisam imala puno snage. laktacijska sestra mi je pomogla oko masaze. ako se skameni ne mozes to sama, bar ne prvi put. ja sam i za to da se plati sestra ako treba veca pomoc. mleko je jako vazno. ako je ikako moguce. takodje vestacke bradavice pomazu na pocetku dok ne ojaca koza. nisam ni za kakve masaze bradavica unapred. moze da se namaze, ali bez masaze da se ne podsticu kontrakcije. ja sam bila odlucna u tome da dojim i imam sjajno iskustvo. samo puno vere u sebe i ne sumnjati u kolicinu i kvalitet svog mleka.
|
|
|
|