RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

daca77 -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 7:32:25)

Dobro jutro, mame!!!
Ova moja beba me probudila u 6h da sisa, igrala se pola sata i evo je zaspala...a ja ne znam za sebe, jer sam nesto od jutros komirana...
Popodne mozda idemo za Soko banju i bicemo do nedelje, pa da se tamo malo odmorim...

branki* -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 8:09:25)

Cao i od mene !
Jos jedna noc katastrofa.sve isto kao i prethodne dve.oko dva nocu je tako vrisnula i probudila se i plakala,pa sam je i nosila pored sveg.moguce da su zubi gornji,jer se nije okrenula,samo je odjednom pocela da place uz vrisak.sta znam.jutros joj dala glodalicu i glodje i videla sam da kad je izvadila,zakacila je o gornje desni,jooj,to je opet takav vrisak bio!
Dovela bozu na cas,pa cekam.opet ce biti vruce.
Sanjice,tako kao i ti kazu i dr,ali mene strah,ja dam na 38.
Eco,sapatnice😘

Trcosava -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 8:23:24)

Sanjice, zavisi sve od deteta. Ani ako pređe 38 rapidno ide na skoro 40 i onda ne može da spadne temperatura. Tako da ja njoj čim dođe do 30 sa 2-3 odmah brufen jer na nju pracetamol ne deluje.

Branki, Eco - ja vas sve razuem. Anu sam na rukama uspavljivala do skoro 3- godine. Malog ne, kad vidim da trpa prst u usta i drži se za uvo - samo ga strpam u krevet. Peva on narednih ne znam koliko i na kraju zaspi. Mada kad mu se spava, zaspi gde stigne. Takvo je dete. Ana jednsotavno nije bila takva.
Znam da vas ovim možda ne tešim, ali tako je.

Noću se doduše Ana nije budila, ali je ranom zorom bila budna i hiper aktivna non stop. Dnevno spavanje sam izbacila sa 2 godine jer sam provodila po 45 minuta uspavljivajući je da bi ona dremnula pola sata. I lepo izbacila spavanje popodne.
Šta da vam kažem osim da izgurate.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 8:47:21)

Trco i njima ide do 40 za cas. Ali taj cetvrti dan nam se smucilo i bas smo cekali da vidimo da li ce da skace. Samo smo je tusirali i masirali. Da ne pricam da joj temp. sa 40 nije silazila, pa smo pravac bolnica.
Dobro jutro! Odmah sam krenula u akciju po kuci. Ali danas cu vrlo malo.

Frcokla -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 9:10:48)

Pozdrav mamice, konačno i ja da se preselim u vašu grupu! [sm=bravo.gif]
Danas nas puštaju iz bolnice.

Možete li da mi pomognete savetima, koja je dnevna rutina održavanja dojki?
Mi se lepo dojim mleko je stiglo, ali prave se " tvrde" s vremena na vreme. Stavljam tople obloge pre, hladne posle dojenja... Za sada nije kritično, ali plašim se da ne bude.
Molim vas za pomoć da mi objasnite koji je sistem i kako vi to radite?
Hvalaaaaaa!! [sm=smiley1.gif]

mama krava -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 9:14:48)

Sistem je da bebu stavljaš na dojku čim oset__iš da se stvrdnula! Beba je najbolja pumpa i nikakva masaža ne može da odradi poso kao beba! Samo bebu na grudi i sve će se srediti , ali tek za 2-3 nedelje. Sad moraš malo da se mučiš, ali vredi svaki minut muke za ono što čete ti i tvoja beba dobiti!

tema o dojenju

Kreni polako dok je babc mali da čitaš ovu temu i verujem da će ti pomoći! A svakako tu smo za sve što treba!

Trcosava -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 9:27:19)

Ima tema od dojenju, za to malo što se stvrdnu - ako imaš pumpicu izvuci koliko da ti pritisak spadne. Meni je rečeno da dojim na zahtev, ali ne duže od 4 sata. Tj kao na 2 do 4 sata dojenje. OVaj ni u porodilištu nije hteo da se budi za sisianje, kići sam ga u snu stavljala na 3 sata. I pored toga iz mene je curelo.

Jeste dobro? Ako ti trbea bilo koji savet, javni mi na pp da ti dam moj br telefona

eca89 -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 10:06:31)

IZVORNA PORUKA: branki RR

Eco,sapatnice😘

Branki, vjerna moja drugo saputnice[sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]!

emicaa -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 10:59:48)

Dobar dan,mi nemamo interneta.T se opet budila pa smo oko 2 izašle iz sobe i posle sat je zaspala u dnevnoj,sreća pa mi je mama pa sam jutros odspavala.
Dobro nam došla Frcokla [sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 11:02:29)

Uh ja sam imala mnogo srece sa mojom spavalicom, nismo osetili ni grceve ni zubice.
Zaspi oko 22h i probudi se ujutru samo da siki, oko 5-6, i nastavlja do 10h a nekada i duze [sm=smiley36.gif]
To se zove cista sreca

eca89 -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 11:20:35)

Wiv, sretnice i moja je dok je bila manja, odguli do 9,10h, aaa sad prc u 06:00h oči kao farovi fiće[sm=smiley36.gif]!

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 11:34:22)

Frcokla dobro nam dosla.
Ja uzela dva dana od odmora,otišli preksinoć na selo,kad se M u sred noći probudi s vriskom.Nešto ga je baš jako boljelo.O muke moje ,satima je plakao,i na kraju valjda ga paracetamol malo umirio.Ujutro se probudio promukao i sa gomilom slajma.Šta bi djetetu odjednom [sm=zmeden.gif]U glavnom vratili smo se odmah kući i pravo kod dr.Grlo nam je malo crveno,al kaže da ga više od svega muče zubi.Uh još dvije trojke su ostale da niknu i one su čini mi se sada gore od svih zajedno zuba prije.
I tako...
A vi kako ste mi ?[sm=smiley36.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 11:47:03)

Eco sta da ti kazem, sav je na mene ljubi ga majka [sm=smiley36.gif]
Frcokla malo to u pocetku ume da bude napeto ali sam ja shvatila da se sve svodi na to da stavljas bebu da siki na zahtev ne na vreme. A zahtev moze biti sta god ti odlucis da je [sm=smiley36.gif], ja tako radila i ispalo dobro [sm=bravo.gif]. Iscitaj temu, sjajna je i ima sjajnih informacija.
Mirkam kako se to obicno zadesi da se deci nesto desi kad se negde ode.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 12:46:53)

Dobar dan mame...ja se spremam ....danas idemo u selo kod dece, jedva čekam da ih vidim,baš sam ih se uželela...Spremila sam sve stvari,sad čekam mm da dođe sa posla

branki* -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 14:16:32)

I meni se ide u moje selo bas...dugo nisam bila kao covek,sve na neku frku i jurnjavu,a sad kad nema ni babe,nije to to[sm=smiley13.gif]
Opet cekam bozu,vrucina je nenormalna...

Frcokla -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 15:44:49)

Hvala za dobrodošlicu, hvala na pitanju odlično smo! Eto uprkos CR kako svi kažu da bude problema, kod mene sve ide savršeno, mleka imam nadolazi, kad stisnem malko ide, kad bebac sisa čuje se i kako guta.

Ma on se ne bi skidao sa slike!! [sm=smiley36.gif]

Samo se stvrdnjavaju pa ne znam da li on uspe da izvuče dovoljno, a da mi ipak nije gladan, to me najviše brine. Jer on siki siki lepo i dugo i zaspe.

Neću odustati naravno, biće to sve ok.

Frcokla -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 15:49:36)

Multi mam sam uzela i komprese i lanolin, mislim da je prava stvar. Bar u smislu da pomaže za održavanje bradavica.

Nekako želim da izbegnem dohranjivanje. Osim ako on baš trpi da je stvarno gladan i da nemam drugi izbor ali ne bih preterivala. [sm=smiley13.gif]

Važi, iscitacu temu, čim opet uhvatim koji min vremena. [sm=smiley31.gif]

Predivan predivan neprocenjiv osećaj biti mamica'!!!
Pojela bih ga, ne mogu da ga se nagledam.

Mariya -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 16:18:56)

IZVORNA PORUKA: wivern

Uh ja sam imala mnogo srece sa mojom spavalicom, nismo osetili ni grceve ni zubice.
Zaspi oko 22h i probudi se ujutru samo da siki, oko 5-6, i nastavlja do 10h a nekada i duze [sm=smiley36.gif]
To se zove cista sreca

Tako sam i ja pršola sa lucijom, čista sreća!!Ona je stvarno bila dobra beba i znala sam da ne mogu roditi još jednu takvu, yato me sad helena i zeza. Imala sam dobru bebu, pa da vidim kako je imati bezobraznicu[sm=jezicek.gif]
Da se pohvalim, bezobraznica danas počela da prelazi po metar, metar ipo sama, bez pridržavanja[sm=bravo.gif]počeli smo da hodamo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (7.8.2015 19:23:20)

Frcokla,dobrodosla medju mame!iscitaj obavezno temu -dojenje,vase iskustvo,odlicna je.da ne idem puno u off,koristi multimam stalno i stavljaj bebu kad god hoce da sisa .
Mariya,bravo za korake,odlicno[sm=bravo.gif]
Meni dosao muz,ode da isprati moju mamu,vraca se kuci,mi ostajemo jos.
Vruce je i dalje...nalivam se kiselom vodom,nadula sam se ko zaba!

wivern -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (8.8.2015 0:29:49)

Mariya bravo za korake, gotovo velika devojka vec...prolete bebece vreme...
Jao zene a kad ce da mi se vrati mozak?
Doduse nisam ga ni ranije imala ali ovo je nepodnosljivo vise [sm=zz_redcarded.png]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (8.8.2015 0:35:54)

Mi mamite jos ne spavamo. Ja citam knjigu. Jednu sam zavrsila i evo.pocela drugu. I nesto sam u losem fazonu. U nedelju se T vraca
Jedva cekam da je vidim. Danas je od mojih iskamcila naocare za sunce. Nema ih, ali samo gleda da se nekom podvuce pod kozu kad treba. Sa Sofijom puno setamo. Stavimo je u kolica i setnja. Malo na ljuljasku. I mogu vam reci mrsavimo i mm i ja. Bicu stara zgodna devojka. [sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (8.8.2015 0:41:28)

Sanjice ja nikako da se vratim citanju knjiga. Kad mi je otac bio bolestan,pre 9 godina, ja sam imala dezurstvo u nocnoj smeni i citala sam knjige kao nenormalna. Takoreci gutala po knjigu za vece. I od onda nemam koncentraciju, cim sednem da citam uhvati me neko mucno stanje i gubim zivce. Pocela sam desetak knjiga da citam i nijednu za ovih devet godina nisam zavrsila. Cak ni inferno od Den Browna koja je cista boza i lagano stivo.
Ostaje mi ili da igram igrice ili da buljim po forumu [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (8.8.2015 0:49:16)

Wivern i kod mene je bilo takvih perioda. Pita me drugarica kako imam snage da citam pored dvoje dece. Ma, yzivam. Hvala Bogu deca lepo spavaju. Bas sam imala ludu srecu. Grabim priliku dok ne dodje septembar posle ce biti manje citanja.

mali_mis -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (8.8.2015 7:17:47)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Juce zurka. A. zaspi oko 20h, jer nije odvalio poslepodne, taman fino, mislim se, spavace do jutra. Kad prc, eto njega, oko 23h budi se nadrndan. I onda krece, vuce me za spavacicu, ruku, nogu, ma sta god uhvati, on je smislio nesto. Odvuce me u kupatilo, trazi da ga dignem, podignem ga, hoce gospodin moju cetkicu za zube. Kazem mu da je to moja cetkica, da on ima svoju, da nije zdravo da uzima moju, dam mu njegovu, on mi je vraca, i bas hoce moju. Posle pola sata neuspesnog ubedjivanja, setim se da imam novu cetkicu, nekoriscenu, nadjem je, opisem je kao da je pala sa Marsa, dam mu, njarenje, vriska, suze odmah prestaju, ali sad hoce i pastu za zube, srecom tu nije pravio problem, dobio je svoju pastu. I tako je on, oko pola 1 nocu ribao zube velikom cetkicom.

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/2015 (chat) (8.8.2015 7:32:15)

Jutro mame.
MMisu, tvoj A je sou od djeteta, svaki put umirem od smijeha njegovim dogodovstinama [sm=smiley36.gif]
Wiv, vracanje mozga, a? Zna to da potraje bogami..kao meni npr [sm=smiley36.gif]
Moji jos spavaju, ja evo pijem kaficu i malo cituckam sta ste pisale..
Nema Ljise?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>