mati -> RE: Magnezijum u trudnoci (25.10.2014 0:45:00)
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Evo i ja čitah iskustva ovih dana, pretežno na stranim forumima, kako se tamo recimo daje Mg kod preuranjenih kontrakcija. Pošto su moje krenule jako rano, ja sam kupovala i Mg. U početku šumeeće, probala sam od raznih proizvođača, ali mi ne pašu. Na kraju sam kupila od Natural Wealtha tablete i njih popijem po potrebi. Kažu da je taj Donat Mg vrlo dobar, ali ja i mineralne vode smo na ratnoj nozi [sm=smiley36.gif] . Pokušala sam sada, ali ne ide, ne mogu da pijem [sm=smiley11.gif] Pa me interesuje ima li novijih iskustava sa Mg, pijete li ga, zašto i u kom obliku? Takodje... Ceo svoj zivot nisam okusila kis vodu... Ali sam je "propila" u drugoj trudnoci, i to jedva... Ma nikako je ne podnosim. Sumece tablete ne preporucuju u trudnoci. Mozda da probas kroz hranu... Evo sta sam nasla: Namirnica / Sadržaj magnezijuma (miligrami na 100 grama namirnice) Pečene semenke bundeve: 530 Bademi: 300 Brazilski oraščići: 225 Semenke susama: 200 Kikiriki (prženi, slani): 183 Orasi: 130- 190 Integralni pirinač :110 Integralni hleb:85 Spanać: 80 Kuvani pasulj: 40 Brokoli: 30 Banana: 29 Krompir (pečeni): 25 Beli hleb: 20 Jogurt sa niskim sadržajem masti: 17 Mleko: 10 Beli pirinač: 6 Kukuruzne pahuljice: 6
|
|
|
|