Trcosava -> RE: Posesivne majke (21.10.2009 8:59:44)
|
prvo - mislim da jako malo ima posesivnih majki koje imaju žensku decu, ne kažem da ih nema, ali je broj mnoooooooooogo manji u odnosu na posesivnost majke na mušku decu. a šta je po meni posesivna majka - majka koja sinu koji ima 35 god i dalje tretira kao da ima 5 (imala slučaj u mojoj okolini), te naravno da ni jedna devojka nije dobra za njenog sinčića, da ga mama oblači, vodi računa šta jede i sl.... ja moju mamu donekle mogu da svrstam u posesivne, ali ne one katastrofalno posesivne. Primer: prvi razred osnovne škole - išli smo na rekreativnu i moj tata je MORAO da ide, spavao je u posebnom hotelu i on čovek lepo otišao na zimovanje, izveo nas jednom na palačinke (ceo razred) i kud koji mili moji...no ja se razbolim (od plača dobijem temperaturu jer je to bio prvi put da sam se odvojila od njih) pa je mama digla paniku i rekla kako tata ne vodi računa uopšte o meni drugi razred osnovne škole - na rekreativnu je krenula i mama, tata i još 3 mame od mojih drugarica (eh ta srećna vremena) kod tetke nisam htela da spavam jer zaboga ne mogu da se odvajam ja od majke..no vremenom sam sama htela da se odvojim od njih i tako je i bilo. Mislim i da posesivnost može da se javi i zbog neke tragedije (ako se ne daj Bože izgubi jedno dete) pa se majka okrene ka detetu kompletno (mislim da onda tu i brak strada) Ali opet, mislim da devojčice su više spremnije da se odvajaju i guraju od sebe posesivne majke, ureođeno, u smislu eto jednog dana ću se udati, otići... to je moje skromno mišljenje i neki primeri...al se raspisah (moram razmrdam koskice na rukama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image])
|
|
|
|