Anoniman -> RE: LH trakice kao test za trudnoću? - ZA NESTRPLJIVE (20.10.2009 11:04:11)
|
IZVORNA PORUKA: Katjica Sada sam pogledala onaj sajt koji je Alexis stavila u prvom postu. Ukratko objašnjenje za one koje slabije stoje sa engleskim (iliti onako kako sam ja razumela, a vi me ispravite): Naš LH ima u sebi alfa i beta lance. Stvar je u tome što i BHCG (trudnički hormon) ima takođe te iste alfa i beta lance. Alfa lance je lakše detektovati u jako ranoj trudnoći (za to služe LH trakice), a što trudnoća više napreduje beta lanci postaju jači (radi se BHCG iz krvi). Zbog toga što se alfa lanci lakše otkrivaju od beta lanaca prvo ćete dobiti pozitivnu LH trakicu a tek kasnije pozitivan test za trudnoću. Naravno, LH trakicu je moguće raditi neki dan pred M, odnosno tek kada je prošlo najmanje 7 dana od O, a ne neposredno posle O, jer je potrebno vremena da počne lučenje BHCG. Napomena: oni koji pate od PCOS ili nečeg drugog što izaziva povećan nivo LH, rezulati LH trakice mogu biti nerealni tj. lažni. Ja sam sve ovo shvatila tako da....lh trakicama ne mozete nishta videti unapred...jer bez luchenja BHCG neznate nishta! Uostalom...shto i Tasha kaze...da je sa LH trakicama mogutje otkriti trudnocu, onda bi se zvale Test na trudnocu, i bilo bi opshte poznato da je to za tu upotrebu...a poshto nije.... Ja samo ne shvatam kako mozete biti toliko nestrpljive i zaludjene....pa pobogu...shta pravi razliku nekoliko dana da sachekate??? I ja radim na trudnoci...i trebala bi sutra ili naredna 2-3 dana da dobijem,....al shta imam od toga da sada ludim??? Sachekam...pa tju videti...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|