Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:28:11
|
|
|
|
Učiteljica
|
IZVORNA PORUKA: doramar11 Srecno, Uciteljice, javljaj kako si prosla. Ide to sad na vreme uglavnom. Hvala! Nadam se da ce biti ok. Kad su mi rekli u 27. Marta da se ceka 60 dana, nisam mogla da verujem. Moje koleginice iz Pančeva kazu da je njima resenje stiglo za 2-3 nedelje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:29:44
|
|
|
|
doramar11
|
To je zakonski rok, bude ranije u praksi..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:30:41
|
|
|
|
Učiteljica
|
Hvala! A zamisli kazu mi koleginice iz Panceva da su njima resenje uradili za 2-3 nedelje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:31:40
|
|
|
|
doramar11
|
Bice to brzo, ne brini :)
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 20:12:02
|
|
|
|
Učiteljica
|
Tebi su brzo uradili?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 10:45:03
|
|
|
|
doramar11
|
Malo manje od mesec dana
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 10:52:58
|
|
|
|
Učiteljica
|
Divno:) U Beogradu?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 10:54:46
|
|
|
|
doramar11
|
Da. Ne brini u slucaju malih odstupanja.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 13:03:09
|
|
|
|
Učiteljica
|
Hvala 😊
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 13:43:31
|
|
|
|
doramar11
|
Nema na cemu, tu smo da se pomazemo.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 10:39:50
|
|
|
|
bubici
|
Cao,da li neka moze da mi kaze sta je sve potrebno od dokumenata za otvaranje porodiljskog? Ja sam iz Panceva,a zaposlena sam u Beogradu ,da li ta dokumenta predajem u 27.marta ili u Pancevu? Hvala 🙂
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 10:43:17
|
|
|
|
bubulence
|
Meni su juce u dz dali papire, rekli su da cu ostatak papira dobiti od firme i da to samo predam u opstini. A kasnije posle porodjaja samo da odnesem jos i izvod iz mkr od bebe. Ali bih i ja volela da se javi jos neko ko je predavao da vidimo da li je to tacno
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:35:09
|
|
|
|
doramar11
|
Bubici, predajes papire po mestu prebivalista, u lokalnoj opstini ili upravi.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:38:24
|
|
|
|
bubici
|
Hvala puno na odgovoru🙂 I jos jedno pitanjce,da li trudnicko drzva uplacuje poslodavcu pa on nama na racun ili sada nam direktno drzva uplacuje?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:41:42
|
|
|
|
doramar11
|
Bubulence, trebalo bi da opstina sama pribavi izvod.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:44:02
|
|
|
|
doramar11
|
Mislim da samo porodiljsko ide direktno na racun, a trudnicko i dalje preko firme. Firma moze da ti uplati trudnicko pa da ceka refundaciju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:46:23
|
|
|
|
doramar11
|
Vidim da si pitala i sta je potrebno od papira za otvaranje porodiljskog. Prelistaj temu jer je pisano o tome vec.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:46:53
|
|
|
|
bubici
|
Hvala😘
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 14:30:59
|
|
|
|
Učiteljica
|
IZVORNA PORUKA: bubici Cao,da li neka moze da mi kaze sta je sve potrebno od dokumenata za otvaranje porodiljskog? Ja sam iz Panceva,a zaposlena sam u Beogradu ,da li ta dokumenta predajem u 27.marta ili u Pancevu? Hvala 🙂 Уз уредно попуњен захтев подносилац прилаже: - извештај о привременој спречености за рад мајке у време породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета - дознака, - извештај о почетку прве привремене спречености за рад мајке ради коришћења одсуства због компликација у вези са одржавањем трудноће – дознака, уколико је коришћено ово право, - решење о праву на породиљско одсуство, решење о праву на породиљско одсуство и одсуство са рада ради неге детета или решење о праву на одсуство са рада ради неге детета, издато од стране послодавца, - фотокопију картице текућег рачуна,
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 15:45:54
|
|
|
|
doramar11
|
Pripremi i kopiju licne karte. Zahtev sa naknadu plate mozes da skines sa interneta i odneses popunjen ili da popunis na licu mesta.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.7.2019 20:29:14
|
|
|
|
Suza79
|
Vidim da ste prilično upućeni što se ove teme tiče. Znate li nešto u vezi solidarne pomoći za bolovanje duže od tri meseca?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.7.2019 20:40:56
|
|
|
|
Suza79
|
Pretpostavljam da nadimak označava zanimanje. Ja radim u prosveti i po kolektivnom ugovoru imamo pravo na solidarnu pomoć ako bolovanje potraje duže od tri meseca (odnosi se na održavanje trudnoće). Da li znate za to?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.7.2019 21:47:07
|
|
|
|
doramar11
|
Zaista ne znam za to, nisam u prosveti. Raspitajte se u ustanovi u kojoj radite posto vec imate kolektivni ugovor. Pozdrav.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.7.2019 9:00:48
|
|
|
|
MimaKos
|
Prvi put za to cujem.. pitajte koleginice
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.7.2019 14:43:53
|
|
|
|
Anoniman
|
I kod nas u skoli znaju za to. Sve koleginice koje su bile na trudnickom duze od tri meseca su dobile solidarnu pomoc u visini bruto plate.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?