Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 21:48:21
|
|
|
|
pari
|
Razmišljala sam da ga produžim ali ne znam na osnovu čega
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:09:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Citam i ne verujem da je na resenju bruto..kod mene je neto,kao da smo u razlicitim zemljama..Procedura za produzetak nije strasna,pari imas temu za to..Mili,ne bj trebalo da bude problema za prekid i nastavak..Inace,za sam prekid porodiljskog se daje samo izjava,i to je to.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:16:21
|
|
|
|
milicicak
|
Von, za tu izjavu znam. Ja pisem jednu, mm pise drugu, trebaju nam doznake od pedijatra i ne znam da li moje resenje za porodiljsko da se vidi dokle je otvoreno. Izes ga, sad se to ne zavrsava u firmi nego u 27. marta pa ne bih da bude da cekamo resenje sto godina zbog FT1P
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:36:59
|
|
|
|
isidora88
|
Mili znas li kako ce se gledati tm prosek plata sa bolovanje? Da li 18 meseci unazad ili 12 s ozbirom da sam ja po starom zakonu otisla na bolovanje, a muz bi preuzeo mojr porodiljsko? I kad saznas proceduru javi, i mene zanima
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.1.2019 22:41:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Isidora.mislim po novom..jer je mojim drugaricama sad uslo 18 meseci,koje su produzile porodiljsko.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:10:08
|
|
|
|
JelenaT
|
Koliko se ceka resenje za porodiljsko? Koliko posle resenja legne uplata? Da li retroaktivno uplate sve plate unazad sto nam duguju ili ne? Hvala. Pozdrav,
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:17:03
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 Mili znas li kako ce se gledati tm prosek plata sa bolovanje? Da li 18 meseci unazad ili 12 s ozbirom da sam ja po starom zakonu otisla na bolovanje, a muz bi preuzeo mojr porodiljsko? I kad saznas proceduru javi, i mene zanima Javljam cim saznam proceduru. I bas me zanima i koja ce cifra da mu bude posto po novom u prosek ulazi sve na sta se placa porez... Jelena, sve zavisi od toga gde i kad predajes papire. Ja sam predala pocetkom avgusta, prvu uplatu sam imala u septembru
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:28:25
|
|
|
|
JelenaT
|
Predala sam papire za porodiljsko 20.novembra u Beogradu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 14:53:36
|
|
|
|
bubulence
|
Da li je trudnicko i dalje 100%? Juce mi je stigla platna lista i vidim da tamo pise 65%
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 15:29:05
|
|
|
|
Beograd2018
|
Predala 23.10. A uplata ce biti 20.1., Beograd
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 15:30:33
|
|
|
|
Beograd2018
|
Predala 23.10. I jos nisam dobila..navodno 20.1.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:02:05
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Da li je trudnicko i dalje 100%? Juce mi je stigla platna lista i vidim da tamo pise 65% Da 100% je trudnicko. Vidi garant je tvoje racunovodstvo pogresilo kao i moje. One su mi obracunale platu kao da sam otvorila obicno bolovanje a ne trudnicko. Zali se I ja sam pa su mi posle uplatili ostatak
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:03:42
|
|
|
|
Maraj
|
Nego meni i dalje.nema resenja. Od jula sam na porodiljskom. Primila vec 5 uplata a resenja nema. Neko je pitao...da reteoaktivno uplate sve. Meni je leglo za 3 meseca odjednom Ali resenja mi jos nema Ne znam zasto
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:07:22
|
|
|
|
bubulence
|
Maraj evo javila sam muzu da ode u racunovodstvo i proveri. Verovatno su pogresili. Oni su nama isplatili plate ranije, ja sam prvo koristila godisnji, pa sam 26.12.otvorila bolovanje a oni su vec 27.12. pustili plate. I vidim da su mi racunali 4 dana bolovanja po 65%. Jesu me zvali da pitaju i rekla sam da ostajem na bolovanju, mozda nisam naglasila da je trudnicko...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:09:48
|
|
|
|
Maraj
|
Pa moguce. Moji su meni pogrešno obracunali. Racunali 65%kao da sam otvorila obicno bolovanje. Trudnicko je 100%svih 9 meseci
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:25:41
|
|
|
|
bubulence
|
Javili su se. Greska, uplatice mi razliku sa sledecom platom.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:27:34
|
|
|
|
Maraj
|
Super Ovo je strasno. Ja ne znam da l ima neko ko nema problema sa racunovodstvom Osim zaposleni kod kojih radi vonavoj
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 16:50:48
|
|
|
|
vonavoj
|
Ne mogu da verujem bubulence,taj zakon je od 2014.te godine..strasno. takp je i kod Maraj bilo.Inace,mene momci zovu da se vratim,bas zbog obracuna plata,kazu ja sam bila najtacnija,hahah..uvek su im prekovremeni inpraznici tacno placeni.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 21:14:03
|
|
|
|
bubulence
|
Sto se tice trudnickog i porodiljskog moja firma je zaista vise nego korektna. Ovo se desilo slucajno, sigurno jer su decembarske plate isplatili vec u decembru, pa je malo nastao haos u obracunu.Ali na primer nikada nisu cekali refundaciju drzave i sl da bi trudnice i porodilje dobile plate...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 21:58:40
|
|
|
|
isidora88
|
Von ali ja ne produzavam bolovanje nego muz nastavlja porodiljsko, a ja sam ga otvorila po starom zakonu, pa bi bilo logicno da i njemu racunaju po starom zakonu jer on nastavlja ono sto je zapoceto.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 11.1.2019 22:02:58
|
|
|
|
vonavoj
|
Bubi,sigurno je to.nema sta,i ja bi pogresila,ako ide unapred..tako i mi isplacujemo mesec za mesec.Isi,videces,po nekoj logici,ide po novom..jer se njemu racuna novi obracun za isplatu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.1.2019 19:36:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Drage mame,moze li pomoc. Ko je upucen u novi zakon o porodiljskom. Ovakva je situacija kod mene. Radila sam u toj firmi godinu ipo dana. Zatim otisla na trudnicko a kasnije i na porodiljsko. Medjutim saznala sam da kad mi ovo istekne,a istice mi krajem aprila,nemaju nameru da me ostave da radim,vec tu moj rad u firmi prestaje. Skoro sam to potpisala. Moze li mi neko reci u slucaju druge trudnoce da li imam pravo da produzum porodiljsko. Znam da treba sad nesto imati 18 meseci rada,sta sve ulazi u obracun. Moze li neko da me uputi. Imam li ikakvih prava na produzenje. Ili ako prestanem tu da radim a posle odredjenog vremena nadjem drugi posao,da li cu morati da radim 18 meseci da bih otisla na trudnicko ili mi se nesto priznaje od proslog posla. U oba slucaja moze li mi neko dati odgovor?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.1.2019 8:38:40
|
|
|
|
nata11
|
Sve dok si na bolovanju moraju produziti ugovor o radu. Znaci ako krenes novo trudnicko/ porodiljsko produzava se. Sto se tice primanja u toj situaciji javice se neko drugi, mislim da smo i pisali o tome pa prelistaj unazad.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.1.2019 12:13:24
|
|
|
|
bubulence
|
Znam jedino da ako sada ostanes trudna moraju da ti produze do isteka sledeceg porodiljskog.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.1.2019 11:40:35
|
|
|
|
Beograd2018
|
Jel zna neko ako 20. U mesecu pada u nedelju, kao sto je sad slucaj, dal je isplata porodiljskog u petak 18.01.?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?