Beograd2018 -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo (26.12.2018 7:24:06)
|
IZVORNA PORUKA: Nora84 Pozdrav devojke, Imam jedno pitanje ako neko zna. Na porodiljskom sam od 26.10. Dobila sam danas dva resnja, iskreno nista mi nije jasno. Pretpostavljam da je jedno za porodiljsko drugo za negu deteta. Prvo glasi da mi se priznaje pravo na naknadu zarade, odnosno naknada plate za vreme porodiljskog odsustva, u periodu od 26.10.2018. do 16.02.2019. I od 17.02. do 25.10.2019. i bruto suma, mizerna. U drugom pise da sticem pravo na ostale naknade po osnovu rodjenja i nega deteta u periodu od 26.10.2018. do 25.10.2019. Jel moguce da za negu deteta primam manju platu nego za porodiljsko? Imam vise od 18 meseci staza pre otvaranja trudnickog, vecina radnog staza jeste bila pod ugovorom o privremeno povremenim poslovima kod istog poslodavca, zar je moguce da to utice na iznos? Ili bi porodiljska plata i plata za vreme nege deteta trebalo da bude ista? Pomagajte :) U kom gradu zivis, verujem da nisi Beogra cim si vec dobila resenje posto sam ja na porodiljskom od istog datuma kao ti a nisam nista dobila a za isplatu su mi rekli tek januara? Po novom zakonu, naknada za negu deteta moze biti iznos manji od minimalca, u tome i jeste problem posto zene sad dobijaju neke mizerne zarade za vreme tih devet meseci posle porodiljskog.
|
|
|
|