MimaKos -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo (29.6.2018 16:03:56)
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Pise izvod iz banke, sad ciji izvod, zaposlenog ili porodilje, ne pise [sm=smiley36.gif] verovatno se sekretarica zbunila. Ja sam biolog, nisam ekonomista, mnoge stvari su mi nelogicne a zakon mi izgleda podlozan razlicitim interpretacijama. Mene samo zanima od kad se racuna porodiljsko? 18 meseci pre otvaranja porodiljskog ali u konacan racun ne ulazi plata koja je isplacivana na trudnickom? Milicicak, tebi se tokom trudnickog bolovanja ne isplacuje plata vec naknada za bolovanje ( u tome je caka) . Znaci, racuna se prosek, po novom 18 po starom 12, zarada koje si ostvarila, znaci samo meseci u kojima si radila bez bolovanja i god odmora, jer to ne ide u prosek, od dana otvaranja porodiljskog bolovanja. Znaci jeste vazan dan otvaranja porodiljskog bolovanja i od tad se racuna prosek, ali ako si recimo trudnicko otvorila 01.03 a porodiljsko na primer 01.05. tebi se prosek za porodiljsko racuna od februarske plate pa unazad( nebitno sto ti feb platu isplacuju u martu, da se neko ne zbuni). Ako si samo porodiljsko otvorila 01.05, prvi mesec od kog ti se racuna prosek za porodiljsko je zarada za april.
|
|
|
|