Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 7:58:26
|
|
|
|
suzi kju
|
Dobro jutroooooo... Chipsy Šerpi Jovice nismo vas zaboravile, znamo da ste sada zauzete mame.
< Poruku je uredio suzi kju -- 19.6.2015 7:59:09 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 8:51:59
|
|
|
|
jekiki
|
Dobro jutro Cestitam na lepim UZ, a mamama zelim da uzivaju sa svojom decicom
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:16:13
|
|
|
|
Maraj
|
Jekiki, danas ti i ja 25.nedelja Mene od juce malo stomak bolucka ....nije to ustvari boluckanje vec kao blagi blagi pms. Jer imate vi slicne simptome? Inace lezim na levom boku i bekan samo tuce u levu stranu
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:18:40
|
|
|
|
Valerie
|
maraj, isto mi bilo juce i prekjuce, plus mi se zategao stomak kao balon. na srecu nije nista. sad je proslo
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:24:23
|
|
|
|
jess021
|
Dobro jutro, mm i ja pijemo kafu, pa na turneju. Prbo kod njegove tetke u BG, pa kod moje u Novu Pazovu. Nesto sam komirana, jedva sam ustala. Poljubac za Serpi, Chipsy i Jovicu
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:24:32
|
|
|
|
Anoniman
|
jutro serpi, chipsy, jovice nismo vas zaboravile... ja malopre ustala, nesto mi je muka, ne bi me iznenadilo da opet krene povracanje
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:44:41
|
|
|
|
jabudic
|
Jutro i od nas. Ja sam loše spšavala, sad me boli glava. obradovah se da imam Paracetamol, ali istekao mu rok. Jovice, Šerpi, Chipsy, ni slučajno vas nismo zaboravile! Baš sam se pitala šta je sa Chišpsy, ali rekoh javiće se već kad uhvati vremena. I ja ću vam se uskoro pridružiti u zaboravu UM, rekoh li da ne postoji trešnja bez crva
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:51:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Jabudicu od sutra si u 36 nedelji jos malo pa u zaborav Pa nije ni cudo sto je meni gvozdje dobro, ko zna koliko sam ih pojela u majskim
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:55:41
|
|
|
|
suzi kju
|
Uh Jabudic baš se približilo, jesi ti sledeća ilinima nekog pre tebe, nisam gledala spisak skoro. Leti vreme. UM ne sekiraj se, u majskim nema crvića, garantujem.
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 9:59:00
|
|
|
|
jabudic
|
Suzi, ima Mlada mama, Boka i ja. Sve smo tu blizu. S tim što mi Boka reče da će njoj raditi CR do 10/07, tako da će vjerovatno ona biti prva. Mada i Mlada mama ima fore do 10 Mada i ja znam da probijem termin po 10 dana, tako, ćeraćemo se još
< Poruku je uredio jabudic -- 19.6.2015 10:09:02 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:09:14
|
|
|
|
mlada_mama
|
Jutro, ja kafa, dorucak, sad sjela. Danas suncano pa cu prati ves, malo po kuci, kako ste vi zenice? Ja sledece sedmice odoh u zadnju kupovinu pre bolnice, ove sitnice za mene i pelene i to je to, da ne razmisljam dal cu sve stici. Jabudic, ja sve teze podnosim ovo, znas kad bi htjela sto prije da se zavrsi, teska sam bas, sve me pocinje boliti, ne jedem normalno, ne spavam, samo kukam, nisam nizasta.
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:12:51
|
|
|
|
jabudic
|
Mm, same here Užasno spavam, po pola noći sam u polusjedećem položaju, pa kad me uhvati san srozam se dolje. Krevet mi je tvrd, tj. sve me boli. Rekla sam mm da mi izmisli neke konope koji se vežu za plafon i u njih da se umotam kao Spajdermen, da ne dohvatam ništa tjelom. Najgore su mi noge, vrele su, sve cupkam kao nervni bolesnik. Jutros se okliznuh na stepeništu, za malo vrat da polomim, samo mi je to falilo. I ja se iskreno nadam da će ranije, baš se jedva vučem.
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:17:47
|
|
|
|
Frcokla
|
Dobro jutro i od nas. Evo da podelim svoj jutarnji ritual sa vama. Pošto mm ode na posao, mi se vratimo u krevet, naspavamo, i onda se prvo lepo ispričam s mojom bebom. Kako ćemo se uskoro maziti i gde cu ga sve voditi.. I tako je svako jutro. A on uživa, vidim, rasteže se, stomak sve skakuće. Inače kad je noćno spavanje u pitanju, još uvek spavam dobro, s tim što ustajem po ko zna koliko puta na wc.
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:20:12
|
|
|
|
mlada_mama
|
Muke zive, hahaha sa S sam imala problem sa zuci na kraju trudnoce, sad svasta pomalo i eto to ti je, nikad s mirom, al nek je sve ok sa bebanom pa ja manje vise, nedostajace mi te muke kad dodjem iz bolnice :) ja samo ponavljam mm da ne idem nikuda dok ne budem mogla da disem, prvi put su me zeznuli, odma u radjaonu sa 1.5cm bez bolova pa se jadna presavijala 21 sat, eee nece ovaj put :D presavijacu se al kod kuce do kad dr smatraju nedonosce, 37?
< Poruku je uredio mlada_mama -- 19.6.2015 10:21:34 >
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:25:53
|
|
|
|
jabudic
|
Da, ja mislim da si sa 37+1 u terminu. Ja sam prošli put imala neke blage kontrakcije, na 2-3 minuta, dok smo mi stigli iz Budve do Cetinja, ja skroz otvorena
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:29:47
|
|
|
|
mlada_mama
|
aham, ja sam ti nekih 15minuta voznje od bolnice, i stvarno ne mislim raniti, posto mi je drugo znacu prepoznati kontrakcije, a bome ih i mjeriti, svi kazu da je lakse kad ne lezis zakovan za krevet,a kod nas je nazalost tako, nema mrdanja, samo s kuka na kuk i to ti je, nadam se da ce biti kako sam planirala, jedino ako mi opet ne pukne vodenjak , onda moram odmah
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:34:59
|
|
|
|
jabudic
|
Ja sam prvi put ležala jedno 4h do porodjaja. A drugi put došla otvorena, šetala da se spusti beba, igrala igricu na telefonu, pri kraju mi priključiše indukciju, ja još uvjek igram igricu, puče vodenjak, povedoše me u salu i posle 15 min se rodi džin A noćas sam se tako utripovala. Zaboljele me užasno grudi u snu, i shvatim da sam legla u nekom malom brusu i skinem ga. I ono lagano prestaje, ali dok nije skroz prestalo ja sam kroz san umislila kako mi je krenulo mlijeko, a beba se još nije rodila, pa ne znamšta da radim, kako da ga sačuvam do porodjaja
< Poruku je uredio jabudic -- 19.6.2015 10:37:02 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:42:00
|
|
|
|
Frcokla
|
I ja sam čula da si u 38. u terminu, odnosno beba A i posteljica su zreli. Za nedelju dana imam redovan pregled, pa se nadam da će mi kontrole skratiti na dve nedelje. Onda bi već mogli pričati o CR. Ja se super osećam još uvek, osim kad prošetam, sad već osećam težinu i pritisak na dole. Niti jednom nisam imala one lažne kontrakcije.. Pojas nosim svaki dan, puno znači. Pričate li vi svojim bebama?! Ja sam i dalje mršava i samo stomačić raste, i onda mi je sva težina tu. Verujem da će biti sve teže... Aplikacija broji još nekih 50-ak dana.
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:44:15
|
|
|
|
Frcokla
|
Jabudic, A zašto nosiš brus dok spavas ne smeta ti? Meni su grudi odavno splasnule, normalne su, kao i da nisam trudna..
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:47:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Frcokla ja pricam, mada mi se cini da sam Uni vise pricala, i da sam je vise mazila Inace ja sam sledeci vikend trebala da imam redovan pregled, i sada se razmisljam da zovem moju dr da vidim kada danas radi i ako radi popodne da idem na 4d posto su majstori zavrsili stavili su prvu plocu, i mm ima vremena..
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:51:54
|
|
|
|
jabudic
|
Ja ne pričam, zaista ne stižem pored ova dva brbljivka, računam da joj ništa neće faliti Frcokla, obično ne spavam u brusu, nego ga sinoć zaboravih skinuti.
< Poruku je uredio jabudic -- 19.6.2015 10:55:18 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 10:55:16
|
|
|
|
mlada_mama
|
Ja ne pricam, S prica za obe ahhaha, samo brsla od kako je bacila dudu, njen vrisak cuje i u stomaku jadnice mene sad polako brine njena adaptacija na njega, frka trka plakanje noc jaoooj, inace je dobro djete nemam na sta da se pozalim nadam se da ce lako biti. Ja imam lazne kontrakcije pogotovo kad lezim il sjedim pa ustanem, i nocu ih osjetim, kad se okrecem, kontrolu ne mogu docekati, tek 03.jula me narucila. Ja sam u kuci uvijek u onom sportskom grudnjaku, kupila sam sebi neki dan novi za bolnicu, ne mogu bez ikakvog, bas se ruzno osjecam, jedino kad idem negdje onda obucem ovaj pravi
< Poruku je uredio mlada_mama -- 19.6.2015 10:56:53 >
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 11:01:12
|
|
|
|
jabudic
|
I ja svakodnevno imam kontrakcije, bar ujutro i uveče. Ono kao da ću da dobijem, pa se preznojim koliko zaboli Zanimljivo da uopšte nemam nikakvu frku, toliko sam opuštena da ni porodilište nisam izabrala.
< Poruku je uredio jabudic -- 19.6.2015 11:02:06 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 12:56:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja odoh popodne na uz, kod moje dr nadam se 4d-u, ali me tako uhvati neka trema pred uz i zaboli stomak, smao da ne bude opet kontrakcija
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 19.6.2015 12:59:16
|
|
|
|
suzi kju
|
UM pa skoro si bila ti si šašava, ali ako, idi, u koliko sati ti je zakazano?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?