dunja RR
|
Mili, da, da, na hemikalije sam mislila :) Koliko shvatam, ne mogu da utičem, jedino da odlučim da li da se upuštam ili ne. Ne bi smo se tamo preselili, ali je kolima pola sata od Bg, iznad Barajeva, na putu ka Babama, na visini, divan vazduh, priroda. MIr. Za vikende idealno. Mada sve komšije koje su bile vikendaši kada sam ja bila klinka, preseliše se tamo za stalno, i lepo im je. Ali niihove kuće su velike, funkcionalne. Naša je malecka. 10 ari okolo. Ali deda pokojni (Sava) je na tih 10 ari sve gajio, čak i kukuruz naš smo imali, jagoda za izvoz, od povrća baš sve, lubenice, dinje, lešnik, sve voćke po jedno-stablo, dva. Čak i ukrasne tikvice, mami za vrtić gajio (bila vaspitačica). Puno cveća. Divna je zemlja tamo, dobra. I dedine vredne ruke. Lepa nadmorna visina, mislim da je naš plac na najvišoj tački iznad Barajeva. Omaših temu, ne znam ni gde bih stavila ovo. A šljiva nema više, da valjaju :( tražila danas. Imam smrznute, ali ne znam da li da njih sada dajem. Ili krušku, svežu. IZVORNA PORUKA: milicicak IZVORNA PORUKA: dunja RR Mili si budna, radiš? :) Baš me zanima šta ćeš reći. Tizi, jel mi veruješ, super se izblendalo mesance štapnim (brzo skroz), i bilo je baš ukusno, pojedosmo ono što je ostalo posle Micike. Izmiksala sam joj bila tikvicu i mesacne, ispalo kao neka gusta krem čorba od tikvica. Dunja, ako me pitaš za poluživot raznih hemikalija i otrova u zemlji, pojma ja to nemam ali ti svakako to što gajiš ne možeš zaštititi od svega što je u atmosferi.. A što se tiče placa, ako imate volje, vremena, želje, zašto ne. MM mašta o placu i poljoprivrednoj proizvodnji. Ja sam obećala da ću ga podržati ali samo pod uslovom da batalimo sve, odemo na selo da živimo i bavimo se poljoprivredom. Drugačije je prevelika obaveza i previše posla, a mi za to realno nemamo vremena I u pravu je lesli, uvedi prvo šljivu i sve ono čemu je sezona sad
< Poruku je uredio dunja RR -- 18.9.2019 2:49:10 >