Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 15:16:52
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Spanac se kombinuje sa mlecnim.Upravo zbog oksalne kiseline. Teze se apsorbuje gvožđe ako se ne mesa sa mlekom, jogurtom ili kiselim mlekom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 18:05:48
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: pari Sad jela palentu sa batatom i kap masl.ulja,dobro proslo Pari ne bi trebalo da se kombinuju krompir/palenta/pirinac.... Palentu mozes sa bilo kojim povrcem npr cvekla, brokoli, karfiol, sargarepa...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 18:15:04
|
|
|
|
Maraj
|
Evo pogledaj tabelu. Ide ili krompir ili zitarice. Ne i jedno i drugo u jednom obroku. Plus hrana narandzaste, zelene boje i meso(ili jaja)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 18:25:32
|
|
|
|
vonavoj
|
Da,da.i ja ne kombinujem tako. Mogu se kombinovati vise zitarica.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 18:30:53
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sutra S uvodim tikvicu. Pa ce klopati miks 3 namirnice Pirinac, tikvicu i sargarepu +masl.ulje
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 18:37:19
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Uvela sam mlecno ali ne mleko. Jede maslac jogurt i pavlaku.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 18:44:11
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
To vazi i za nas to kombinovabje. :D
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 19:14:07
|
|
|
|
Maraj
|
Super ljiso. Imas vise mogucnosti za kombinovanje. Taman mozes spanac i kis.mleko i zumance....ijao....ogladneh
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 20:06:03
|
|
|
|
vonavoj
|
Mene moj zeza,nece mlecno..spremila mu malo pre palentu i sir,nece..pr3 neki dan palentu i kis.mleko..nece..samo vocni jogurt hoce.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 20:11:29
|
|
|
|
Maraj
|
Von mozda tibje gusta palenta pa je zato nece. Jel ti jede finger food? Mozes palentu u one kalupe sa oblicima pa kad se stegne/ohladi da je gricka. Probaj vodeniju da napravis pa da u nju stavis maslac i malo kis.pavlake. meni L i sad tako jede+mleko naravno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 20:23:07
|
|
|
|
vonavoj
|
Mali je jos za finger food...nema nijedan zub..ne zvace jos nista..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 20:24:35
|
|
|
|
vonavoj
|
Moguce da je bila gusta..inacr kad mu kuvam sa jabukom.bude redja,a i izmiksam je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.1.2019 20:31:36
|
|
|
|
Maraj
|
Ja je isto izmiksam kad S dajem sa cveklom. Miksam cveklu u stapnom al ne mogu dobro da je izmiksam jer je mala kolicina pa dodam i palentu da se bolje usitni cvekla. Pa cekam da se ohladi. Al ako mi bude mnogo gusta(kad se ohladi) ja dodam prokuvane vode i izmesam
< Poruku je uredio Maraj -- 22.1.2019 20:32:11 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.1.2019 15:00:25
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ja sutra S uvodim tikvicu. Pa ce klopati miks 3 namirnice Pirinac, tikvicu i sargarepu +masl.ulje Odlicno je proslo! Sve je pojela. Bas voli da klopa. Kad vidi da hocu da je hranim uhvati mi ruku i gura u usta. Onda hoce da mi se prosipa sadrzaj iz kasike jer mi cima ruku....al dobro...presvlacimo se posle svakog hranjenja Ja cu njoj uskoro i 2.obrok. Trazi da klopa
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.1.2019 17:04:08
|
|
|
|
vonavoj
|
Super maraj.M je jutros jeo griz,sve je pojeo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.1.2019 17:43:33
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ja ni ne dajem nista mlecno. Osim griza na ad mleku. Ne dajem sir,jogurt itd.. neznam samo za to Sam imala utisak da reaguje u mojoj ishrani pa izbegavam kravlje mlecne proizvode. Jes probala gibanicu Ali ne dajem joj redovno. Pije naravno mog mleka Jos uvek ihaaa( stara jadikovka) tako da ne mislim da joj nesto fali.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 19:14:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Moj definitivno ne voli zeleno..Danas sam spremala krompir,bundevu i blitvu...grrrr..onda sam dodala malo pavlake i kao pojeo je...Jos mi ostaje da mu spremim sa palentom..i da krenem zumance. Kad to bese ide,sa 8?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 19:16:02
|
|
|
|
Rosita
|
Mozes odmah.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 20:15:35
|
|
|
|
pari
|
Ja mojoj dala grašak danas,dobro prošao
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 20:20:52
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Pari svaka cas_t. Ala vasa deca vare hranu 😂 ja se vec Bogu molim jer ce sutra dobiti karfiol. Pre neki dan je jeo brokoli naravno imao gasove. Uzasno vari P. Nego grcki jogurt mu se svideo. Ovaj nas mu se ne svidja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 20:24:05
|
|
|
|
Maraj
|
Rosi procitah da si N dala slanincu i hleba kad si uvela gluten? Sad se savetuje nesto ranije jel da I kad ste uvele 2. i 3.obrok?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 20:25:28
|
|
|
|
Maraj
|
E da jos nesto... Treba da odem do dm da kupim proso. Da uzmem i ovsene pahuljice...njih nisam L davala... kako ih spremate i kombinujete. Da l da ih potapam vece pre ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 20:37:53
|
|
|
|
vonavoj
|
Pari,ja grasak jos nisam..rano mi je..Maraj,imas u Dmu ovsene pahuljice,sitnije.ali sam ih ja u nutriju samlela..i skuvam ih u vodi,mozda 5min...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 20:38:06
|
|
|
|
pari
|
Ja sam upravo proso potopila pa cu ujutru da kuvam. A ovsene pahuljicu samo prelijem vrucom vodom,one omeksaju za par min...tako sam mislila pa sa necim izblendam...Ja ih jedem naprimer sa jogurtom,isto tako samo prelijem sa jogurtom i dodam kakao,voce,orasaste...kako kad
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.1.2019 20:42:23
|
|
|
|
milicicak
|
Maraj, ja za bebca proso potapam uvece pa ujutru skuvam. Za nas ne potapam. I ovsene pahuljice cu da mu potapam uvece pa da kuvam kad ih budem uvela. Nama ih samo skuvam bez potapanja
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?