Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 11:05:09
|
|
|
|
milicicak
|
Smesko, ja bih jednu po jednu zitaricu uvodila zbog isyorije alergija. I bas zbog te istorije, uvedi gluten sto pre.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 11:08:32
|
|
|
|
smeško
|
Pa i meni je to sve zajedno mnogo odjednom. Alergije nam se svode na alergiju na km kod Makija i na grinje i osecu dlaku kod tate. Ali nam je ipak ranije uvela cvrstu hranu, na odusevljenje J.😂
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 11:10:04
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I ja bih tako uvela kao sto Mili kaze jednu po jednu namirnicu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 11:15:28
|
|
|
|
smeško
|
Onda tako!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 11:16:22
|
|
|
|
smeško
|
I necu ni da kupujem ove gotove kasice, nisam ni ranije, sada sam pocela da se pravim pametna.😂
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 11:21:55
|
|
|
|
milicicak
|
Smesko, mini buba je do pre par meseci bila alergicna na pkm a obe dr nam ne daju da uvodimo cvrstu hranu pre pet punih jer dobro napreduje. Ja cu da mu uvedem kukuruz prvo sa pet punih pa cu da vidim sta cu. Moram rucak da mu uvedem sa 5,5 najkasnije...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 11:34:41
|
|
|
|
smeško
|
Zato i nemam pojma, svaki pedijar ima svoju logiku.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 12:26:05
|
|
|
|
vonavoj
|
Ja sam dala Humanu,te instant sa 5 zitarica odjednom..nisam uvodila pojedinacno..to mu je vecera,ima sq ukusom keksa i banane.Ljisho,ja za sad dajem dorucak,voce i zitarice,a vecera su te instant ili krompir,sargarepa meso..znaci rucak..ali taj obrok mu je u 6..i svakako pije nocu mleko..iako u 9 opet popije..gladan je..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 13:17:44
|
|
|
|
smeško
|
Von, sa koliko si mu dala?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2018 13:22:14
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam te instant uvodila od meseca sto pise na kutiji ali mi nemamo problema sa alergijama, hvala Bogu..
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 17:11:03
|
|
|
|
vonavoj
|
Ja sad tek vidim poruku..uvela sam sa 6.5 meseci.Ne svidja mu se kiselo mleko..i spanac.i frutolino...hahaha..Ovako ostalo rucka. Ima 3 obroka,ujutru je voce i zitarica..uvela sam mu i ovsene pahuljice,samlela sam ih.pa onda skuvam na vodi i dodam voce posle..nervira me sto je slab izbor voca..jabuka i banana..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 17:25:00
|
|
|
|
Rosita
|
Von, ako nadjes sveze urme, divne su sa ovsenim. Ja dajem i suvo. Šljivu i smokvu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 17:29:39
|
|
|
|
Rosita
|
Ja ovsene ne kuvam, potopim uveče, isperem pa npr. ubacim smokve i potopim. Smokve i deo ovsenih izmiksam, a deo umešam u izmiksano, da ne bi bilo glatko. Šta daješ uveče? Ja jedno veče ubacila u palentu karfiol iz jela od prethodnog dana, iz frižidera, malo soli i maslinovog, lepo prošlo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 19:11:24
|
|
|
|
vonavoj
|
Sad imam suve sljive i urme.mogu to?Uvece dajem one instant humana,nestle,za laku noc..a nekad i povrce😂kad ostane od rucka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 19:16:34
|
|
|
|
Rosita
|
Opereš ih toplom vodom, dodaš ovsene i potopiš zajedno da prenoći. Ne kuvaš, lepše je. Ujutru izmiksaš.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 19:29:39
|
|
|
|
milicicak
|
Rosi, a koliko on sisa? Ja sam sa mini bubom uvece i ujutru davala zitarice sa Allernovom, nekako mi je stalno bila frka zbog mleka... A kad smo uveli zumance onda svaki treco dan uvece zumance u palentu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 19:31:46
|
|
|
|
milicicak
|
Ja ne volim potopljene ovsene 😁 meni su ukusnije kad ih skuvam 😊
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 19:52:37
|
|
|
|
vonavoj
|
Joj.jadna deca.koja kombinacija,palenta i zumance,hahaha.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 19:58:04
|
|
|
|
milicicak
|
Von, ja sam u tu palentu i zumance dodavala Allernovu, mleko za alergicnu decu koje smrdi i uzasnog je ukusa... Meni se povracalo od toga a mini bubi je to bio najomiljeniji obrok na svetu 😂
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 20:38:28
|
|
|
|
Rosita
|
Mili, sisa 4* najlešće danju, ujutru, uveče i još 2 x, ali sad sisa i noću 😨 Eto vidiš, stvar ukusa :)
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 20:42:26
|
|
|
|
Rosita
|
E, zaboravih. A propo palente i žumanca. Ja sam probala N i živo, odvojeno od belanca, da ukuvam u palentu i super je. Kad će uskoro da vri dodadam i brzo mešam bar minut da se termički obradi. To vri i dovoljno je, cenim. U to nekad cvekla :). A ovako živo ukuvano sa grizom pa se doda kakao npr. i banana, to i ja volim😀.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 20:54:15
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja nisam nikada tako kuvala Probacu
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 20:56:10
|
|
|
|
milicicak
|
Ovo sa grizom, kakaom, zumancetom i bananom cu da zapamtim 👍 Rosi, ni moja mama ne voli kuvanu ovsenu kasu a mi je svi samo tako jedemo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 21:18:17
|
|
|
|
Maraj
|
Moja S vec 7 dana klopa Uvela sam joj pirincanu kasu. Pa sam planirala kukuruznu. Al pre 2 dana jedoh bundevu i ona me tako slatko gledala da dam joj dala. Tako da uvedosmo pecenu bundevu. Ona ce izgleda biti izjelica, u odnosu na brata. Ona reaguje kada mi jedemo. Otvara usta. L je uvek bio nezainteresovan za hranu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.1.2019 22:24:17
|
|
|
|
pari
|
Ja uvela povrce i voce ali ne svo i pirincanu kasu i palentu. Da li mogu novu namirnicu da kombinujem sa uvedenom? Nesto sam kao pala sa marsa
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?