Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 1.11.2017 14:27:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Samo kuvanu smo jeli. Sad obozavaju kao salatu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 1.11.2017 23:49:58
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Ja sve kuvam oduvek. Pa i sada Jedino voce ne,podrazumeva se.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.11.2017 7:58:32
|
|
|
|
dddaca
|
Pa da, ja i ja samo kuvanu cveklu spremam i nama. Jedino sto svezu cveklu ubacim u sokovnik, ali sad je vec starija
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 2.11.2017 19:58:30
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: dddaca I? Da li vam se dopala? Ma izgubila se među ostalim povrćem, nije se ni osetila Zasad je i kod nas cvekla ono što neće da jede. Mame recite mi, od kad može paradajz? Imam još nekoliko naših zrelih iz bašte pa da mu dam. ima skoro 8,5 meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 1:04:53
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Meni je receno da je paradajz 7+. S tim sto sam.ga ja dala bebi sa 13 meseci jer nije hteo ranije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 7:54:16
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mislim da je nama receno da je paradajz od desetog meseca. Mariya, posto imate domaci mozete da probate,sto da ne.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 9:11:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ako imas domaci turi u zamrzivac, pa sacekaj jos malo. Inace, znas vec da moze da se stvori reakcija od paradajza da se zacrveni guza.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 9:25:22
|
|
|
|
Sarav
|
Nama pedijatar rekao paradajz posle prvog rođendana, ali ako je vaš savetovao ranije onda tako i uvedite. Juče smo probali boraniju. Ispasirala sam joj sa kuvanom tikvom i belim mesom i sve je pojela. Mada uz tikvu bih možda mogla i cveklu da joj podvalim🤔 probaću danas svakako.
< Poruku je uredio Sarav -- 3.11.2017 9:26:22 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 10:53:20
|
|
|
|
mekanica
|
Da li vam bebe piju vodu? Moja slabo...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 11:05:18
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Svaki pedijatar je za sebe. Mi smo te leguminoze kasnije uveli.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 11:24:08
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Tacno tako. Svaki pedijatar prica za sebe tj vodi svoju politiku oko uvodjenja namirnica. A isto je tako i sa kuvarima za bebe. Imam nekoliko i u svakom drugacije pise. Moj A slabo vodu pije.Od kako se rodi mu nudim ali nece.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 11:36:21
|
|
|
|
mekanica
|
Dajem i kasicicom, iz solje ali slabo... Da li je neko probao malo limun da stavi?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 11:39:44
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mekanice, citrusi se preporucuju od godinu dana. Nevena, probaj kasicicom da joj dajes vodu. Malo da se navikava na taj ukus.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 11:40:31
|
|
|
|
Sarav
|
I moja slabo pije vodu, ali to sve nadoknađuje sisanjem. Još smo u potrazi za prihvatljivom flašicom. Citrusi se deci daju nakon prvog rođendana
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 11:48:50
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Kasicica je kod nas uvek prihvatljiva,tako vodu bez problema pije. Sto se tice flasice,ako beba sisa,tommy tipe ima oblik majcine bradavice. Bebe je prihvataju.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 11:57:51
|
|
|
|
Sarav
|
Već si me posavetovala a ja sam tvrdoglavo odbila Idemo u Aksu za koji dan pa ću ovog puta da je kupim Javljam utiske.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 14:54:18
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Kod nas je jedino ona upalila. :) Samo obrati paznju,postoje dve vrste klasik flasica i jedna za grceve (sve pei vrhu imaju otvor).Ne bacaj novac na tu unapredjenu "verziju". Uzmi klasic TT.Sve je to isto,iz iskustva :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:05:24
|
|
|
|
medamisko
|
Moji nisu pili do uvodjenja hrane. Dojili , a posle 6 og krenuli sA cvrstom hranom. Citrusi posle god.tako je nas dr.pedijatar savetovao. Sad po novom cujem od 4 meseca hrana. Vodu mozes kasicicom davati. Tako sam ja davala Ad kapi i ponudim kasicicom vodu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:17:37
|
|
|
|
mekanica
|
Da da, znam da je limun po tabeli szo sa 12+, ali me starije žene savetovala tako pa rekoh da li je neko to probao... Verovatno ovo što pije joj je dovoljno jer i ona sisa 😉
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:19:17
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sarac, uzmi ti flasicu na pisak no spill. Polako nek se uci.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:23:46
|
|
|
|
Duškić
|
Pa mozes da probas, par kapi nista nece biti. Ja sam sa prvom bebickom bila sve po pravilima. Sad je sin sa sest meseci jeo jagode, i svasta nesto. Doduse domace
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:23:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mekanice ona ako sisa i preko tebe unese dosta vode tako da ako ovako ne pine puno noje strasno. V dok je sisao nijr uopste pio vodu. Nine da nisam nudila, jednostavno nije hteo. Al kad pocme dosta toga da rucka onda bi vec trebao.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:39:38
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
I ja cula za limun i vodu u tom periodu.Mada nisam nudila bebi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:51:16
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Znam za te babske price, al nisam ih upraznjavala. Mada smo mandarine probali oko 7 meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 3.11.2017 15:59:28
|
|
|
|
mekanica
|
Ma da, nije strašno sve dok sisaju 😉 Hvala vam!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?