Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.12.2016 9:02:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa nama rece do kontrole da uvedemo a kontrola sa 9 mes. Sacekacemo onda bar do 8 mes.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.12.2016 9:07:11
|
|
|
|
vocicana
|
Pa ako, sacekaj do 8-og, mi smo 8, 5 skoro tako da necu da cekam, neka proba srce moje pa da njupka . Voli covek da jede, svaki put kada zavrsi obrok on place jos bi hteo, uzivam u pogledu kada mu ono dam kasicicu on stavi u usta, promulja i onda odmah zine doslovno, ceka sledecu
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.12.2016 9:11:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa mnogo je lakse kad lepo sednes s nekim doktorom da se opustis po pitanju ishrane. Samo napred. Inace nasa Dr. je isto opustenija, do 9-10 meseca rece skoro sve da se uvede. Sto se i slazem. Tako sam i sa devojcicama.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.12.2016 9:12:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.12.2016 10:14:46
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Doručak Nestle zitarice, rucak kao juce. Moja pocela slabo povrce da jede, pa se nerviram.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.12.2016 10:27:56
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kod nas za dorucak banana , jogurt i zitarice, Rucak piletina, brokoli, krompir, sargarepa i kukuruz
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.12.2016 10:28:35 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 8:14:28
|
|
|
|
vocicana
|
Za doucaka palenta sa jogurtom Rucak cemo piletinu spanac krompi, juce jeli zumance, super je poruckao, nema reakcija nikakvih, sada sve opusteno. Vecera...nemam pojma.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 8:25:52
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Doručak, griz i banana. Rucak, piletina, spanac i bundeva.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 9:39:02
|
|
|
|
LauraAndrija
|
Anck nama je dr rekla da uvedemo žumance kad smo bili na zadnjoj kontroli. Sad 20-og je napunio sedam meseci. Doručak miliupa žitarice mix voće Ručak brokoli, karfiol, šargarepa i krompir.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 11:13:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dorucak vocni jogurt sa zitaricama Rucak bundeva Vecera griz sa keksom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 14:45:49
|
|
|
|
Ed83
|
Kod nas danas rucak: krompir, sargarepa, karfiol, malo jabuke i zumance. Mi smo uveli zumance jos pre par nedelja (rekao nam dr da mozemo) .. i to sam dala dva dana po pola i onda sledeci put celo..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 14:58:54
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: LauraAndrija Anck nama je dr rekla da uvedemo žumance kad smo bili na zadnjoj kontroli. Pa i nama nije bas odredjeno receno, na zadnjoj kontroli rece do sledece a sledeca je sa 9 mes. Pa polako...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 16:50:31
|
|
|
|
emicaa
|
jos dvije sedmice pa vam se pridruzujem Nego da vas priupitam nesto.David dobio neki puding od sestog mjeseca ali ima i jagoda u njemu.Smije li se to davati bebama uopste
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 18:19:29
|
|
|
|
Ed83
|
Emi, nisam ja sad neki primer , al' ja sam malom sa 6 meseci davala kupovnu hippovu jabuka, jagoda i jos nesto (ukusno bas).. mada kazu jagoda je jak alergen.. s druge strane, termicki je obradjena, tako da se samim tim gubi deo tog svojstva (npr. na kasici pise da je cak od 4. meseca
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 19:06:22
|
|
|
|
emicaa
|
E pa bas zbog tog sto je jak alergen pojma nemam sta da radim
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 19:25:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dragga ja se bas pitam da li Vuku da dam jer je mm kupio.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 19:34:42
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Bas zato sto je termicki obradjena po meni je suvisno davati. Barem ja nisam davala. Anck imas one campina od kruske, banane, breskve i mislim mango. Oni su predivni, a deca ih bas vole
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.12.2016 19:37:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
E pa te i ja dajem, ali mm je uzeo sa mangom i malinom cini mi se. Mada ja sam devojcicama davala jagodu i malinu najlepsi su i to pre prve godine. Dacu i Vuku, za koji dan. Mi nemam tih alergija u porodici pa mislim da ni njemu nece niata biti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 12:25:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam sve to sinu uvela oko prvog rodjendana. Danas, doručak : jabuka, banana sa zitaricama. Rucak: šargarepa, tikvica, junetina.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 12:29:18
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi danas za dorucka krusku i * zitarica Nestle za rucak tikvica, brokoli, piletina i malo putera Za veceru cu verovatno griz i keks ili vocni jogurt sa keksom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 12:31:58
|
|
|
|
LauraAndrija
|
Doručak: voćni jogurt sa dodatkom banane i žitarice. Rucak: junetina, krompir, šargarepa i bundeva.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 16:04:12
|
|
|
|
Dunja Neca
|
Blago vama vasa deca ruckaju Moj ima 6m i nista nece, jedino jabuku i keks i to nece svaki dan ne znam vise sta da mu dajem, svasta sam pokusavala?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 16:06:45
|
|
|
|
emicaa
|
meni je lakse postavljati ovde pitanja nego u temi za nas Kad ste uvele drugi obrok i sta,dorucak ili veceru?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 16:44:01
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Vecera se poslednja uvodi, oko 7 meseci je preporuka mada sam ja ranije. Prvo ide rucak pa.onda dorucak. Sve zavisi kad ste poceli da uvodite. Mi smo jako rano zbog Ger-a sa 3,5 tako da je dorucak vec imao sa 5, a ubrzo i veceru ali iskljucivo mlecnu. Jer bebama treba i dalje dosta mleka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 16:53:18
|
|
|
|
LauraAndrija
|
IZVORNA PORUKA: Dunja Neca Blago vama vasa deca ruckaju Moj ima 6m i nista nece, jedino jabuku i keks i to nece svaki dan ne znam vise sta da mu dajem, svasta sam pokusavala? Ovo kao da sam ja pisala u tom periodu sa Laurom. Isto svašta pokušavala, nema sta nisam i ništa nije htela. A ona je dan danas takva, bukvalno živi na mleko. Nadam se da je kod tvog bebca to trenutno. Prošla sam kroz to i nema ništa gore kad dete ne prihvata bukvalno ništa.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.12.2016 17:57:05
|
|
|
|
emicaa
|
Anck sa 4 mjeseca sam mu uvela rucak.Ali njega to bas slabo zasiti,recimo ako samo povrce rucka vec posle sat mu moram spremiti i mlijeko.Jedino ako jede nestle ili tako nesto onda je po dva-tri sata sit.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?