Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.12.2016 17:02:52
|
|
|
|
Ed83
|
Ma sin imao stomacni, pa nisam nikako do tableta stizala od pranja vesa , ali citala sam vas sa mobtela dok sam dojila
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:38:31
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi jutros kuvali proso al sam ga preterala ima za 5 dana Banana+jabuka+proso Jel ga vi blendte ili samo ovako dajete?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:41:09
|
|
|
|
vocicana
|
Izblendaj za sada, posle ne moras mnogo ugo, ono se rasprsi od kuvanja, ali zbog onih ljuspica izblendaj
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:46:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nema tu ljuspica , ovaj je oljusten. mekan je al sta znam, izblendacu pa posle cu videti kako...
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 9.12.2016 8:47:47 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:50:04
|
|
|
|
vocicana
|
E pa dobro onda, ali malo izblendaj, ne moras bas mnogo, neka oseti vule malo gromuljica. Javi kako ste prosli.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:53:47
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
E ali mene sad interesuje sme li to da se cuva u frizideru, majku mu citavu serpu sam nakuvala Citam na netu za meru, poise solja ja sipala punu solju prosoa a ono do vrha male sepice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:59:01
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hahaha, to se i meni desilo prvi put, ali mi se i dalje dešava da napravim više. Ja stavim u frižider pa dam sutradan. Blendam ga sa stapnim.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 9:08:07
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma ne da cu da imam za sutra nego za nedelju dana Evo sad gledam po netu kako da ga spremim pa da ga ja poruckam, vidim bas ima hiljade nacina, moze i kao palenta cak da se jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 10:48:24
|
|
|
|
Ed83
|
Anck, meni je mera 2 velike kasike prosa i 5-6 kasika vode Ja sam juce bebcu uvela jogurt. Uzela grcki (ovde inace nemaju tecni jogurti kao kod vas vec samo cvrsti) i pomesala sa kupovnom hipp od jabuke i breskve... mhmm.. Danas za rucak: krompir, sargarepa, keleraba i junetina.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 10:56:50
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma i ja sam sad jela sa mlekom, posoljeno , nije lose. Ostalo za sutra i njemu i meni Moracu i ja da kupim nesto od gotovih kasica voca, samo vrtimo jabuku i bananu..kad nema nista drugo sveze
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 11:09:09
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ed, meni je ona pre neki dan vecerala taj cvrsti grcki jogurt i hleb :) Anck, ja uzela u zdravoj hrani suve kajsije, pa joj i to dajem sa prosom. Danas je opet jela proso sa jabukom i kruskom. Za ručak ce biti kao juce, junetina sa bundevom, ali cu dodati brokoli.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 11:17:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I kod nas jucerasnji rucak, brokoli, karfiol, malo krompira i sargarepe i junetina.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.12.2016 12:44:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pirincana kasica sa sljivom, za doručak. Za ručak, piletina, brokoli, šargarepa (i maslac).
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.12.2016 15:53:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Junetina-cvekla-brokoli-tikvica Cvekla mi se bas ne svidja kad je iz friza..sva je bledunjava.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 8:49:48
|
|
|
|
vocicana
|
Danas rucak od juce, karfiol, prokelj, malo krompira i sargarepa sa piletinom, dorucak ce biti Nestum sa sljivom, za veceru palenta. Sinoc mi je nesto mrsko bilo da ista spremam, pojeo je griz kasicu Hipp sa breskkvom i jabukom, mnogo voli samo najskuplje gotove kasice.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 9:09:37
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja V jos nisam davala gotovo kasice od povrca i mesa, samo vocke. Ne znam kako ce reagovati, mada on iovako ne pravi problem oko jela. Al kupila sam mu dve rako za prvu pomoc
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 9:18:26
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mi smo probali gotovu kasicu sa povrcem i mesom, ali beba nije nesto oduševljena. Za razliku od sina, koji je samo njih hteo da jede. Danas Pirincana kasica sa vocem, za ručak cvekla, piletina i karfiol.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 10:05:17
|
|
|
|
Ed83
|
Ja jos nisam gotove sa povrcem davala, zsboravim ja to da kupim Posto je juce moj muz idso u kupovinu i Bog ga zaboravio (3 sata je bio odsutan), nisam imala nista od povrca da mu skuvam, tako da sam izblendala mango, pasirala ga i u jogurt i to nam je bio rucak . Bebi se svidelo, sto je najvaznije. Danas krompir, spanac, sargarepa i losos... ubedjena sam da nisam trebala sargarepu stavljati, ali je muz nakupovao k'o za vojsku, pa da se ne baci
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 10:20:35
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ed, i meni je mama kupila sargarepu pre par dana kao za vojsku Ne znam da li da je stavim u zamrzivač
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 11:44:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kod nas dorucak kruska sa zitaricama A rucak tikvica sa junetinom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.12.2016 12:30:21
|
|
|
|
Ed83
|
Sto se sargarepe i zamrzivaca tice, sigurno da moze, sto da ne... ja ne stavljam skoro nista od povrca u zamrzivac jednostavno zato sto nemamo toliko mesta... Mi danas uvodimo zumance, tako da je danasnji meni: krompir, sargarepa (grdni, citavih 7 dana ce jos da je jede ) i pola zumanceta (ova neka mini jaja od cetvrtine nije imalo nista)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.12.2016 12:51:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Jabuka i kruska sa prosom. Ručak, piletina sa sargarepom , brokolijem. Ed, ocistila sam sargarepu, iseckala na kolutice i prokuvala par minuta, ohladila i u kesicu pa zamrzivač. Stavljala sam po dve u kesicu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.12.2016 12:55:54
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne znam jesam li pisala da mi se zamrznuta cvekla uopste nije svidela ...sva kao bez zivota bledunjava. Zamrzla sam tikvice i bundeve. Dorukovao krusku sa zitarucama opet..ali predivna je. Rucak bundeva s pavlakom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.12.2016 9:18:27
|
|
|
|
Ed83
|
Danas za rucak sargarepa , krompir, celer, malo persuna i bujon od pileceg bataka. Za uzinu cemo banana+avokado Vecera pahulje od prosa i pirinca (gotova kombinacija) + neka vockica
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.12.2016 12:20:48
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nestle pirincane za doručak, a nemam snage ni zivaca danas ista da spremam pa ce rucak biti jabuka i kruska sa prosom.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?