Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.11.2016 8:17:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Evo sad udjoh u temu tek sa linka.. svasta... Planiram da uvedem cveklu za koji dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.11.2016 8:42:45
|
|
|
|
vocicana
|
Dorucak keksolino sa kajsijom(frutek) Rucak ista baza + spanac Vecera 8 zitarica sa malo jabuke Anck, ne mogu da verujem, ja sam znaci pola dala 3 meseca unapred. Kako dajete cveklu? Malo obarite pa mesate sa ostalim povrcem ili pojedinacno dajete jedno dva dana? Mogla bii ja da probam, sada je ima koliko hoces.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.11.2016 10:14:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Da samo se duuugo kuva, pa mozes i samu al mozes i sa povrcem i vocem koji ste vec probali. Eto procitah sa jabukom je dobra zbog vit.C da bolje apsorbuje gvozdje. Kod nas rucak tikvica+sargarepa+brokoli i piletina prrvi put da sam pogodila meru taman puna teglica od 200 gr.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 20.11.2016 10:24:49 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.11.2016 10:57:18
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I da..citala sam da je bolje da se kuva sa korom jer tako ne gubi hranljive materija..ne znam tacno sta da ne lupam sad.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.11.2016 12:48:25
|
|
|
|
vocicana
|
Anck hvla duso. Bas sam srecna sto imam iskusnu amu sa kojom idem iz teme u temu hranjenja nasih malisana.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 21.11.2016 12:51:46
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Da iskoristim banane sto imam, opet banana, ovog puta sa nekim bio Baby king zitaricama. Ručak, tikvica i brokoli.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 21.11.2016 14:09:12
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
A danas ono sto naaaj vise volimo...pecena bundeva 😁
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 21.11.2016 14:10:02 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.11.2016 7:10:51
|
|
|
|
vocicana
|
JUce za rucak osnnova + brokoli, maslaca malo, sve je naravno pojeo i piletina Danas neki zelenis opet da mu ubacim, sve u krug. Jesce palentu za dorucak sa pavlakicom, to sigurno znam.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.11.2016 10:47:27
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Danac cemo junetinu sa karfiolom i bundevom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.11.2016 19:05:01
|
|
|
|
vocicana
|
Danas teletina sa krompirom i sargarepom, sutra cu mu kuvati curetinu sa karfiolom i sargarepom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.11.2016 8:09:18
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Danas Nestle pirincana sa sljivom, rucak isti kao juce :)
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.11.2016 13:41:16
|
|
|
|
Ed83
|
Eh zene, da vam se i ovde oficijalno pridruzim Prvo, nije tema, al' Ivana, mala je meeeeeed Drugo, danas je za rucak bilo: krompir, sargarepa, komorac i malo jabuke... Pitanje, kad se kod vas daje jogurt? Nama rece pedijatar na kontroli da mozemo slobodno sa 6 meseci da pocnmo, nego mi nesto mnogo rano
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.11.2016 13:46:56
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ed, hvala😘 Dobro došao u ovu temu, cestitamo na polu rodjendanu :) Ja sam svojoj bebi dala pre nedelju dana jogurt i oduševljena je.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.11.2016 21:34:33
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nemam pojma i meni nesto deluje rano za jogurt. Mada smo vec probali i pavlaku i maslac. Sacekacemo jos malo sa jogurtom. Ja inace ne zurim sa uvodjem, polako...sve cemo stici.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 9:17:20
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Danas cvekla na meniu. Uzela sam one malene glavice, skuvla se za 1,5 sat, iznenadila sam samu sebe Posle nema potrebe ni da se ljusti samo kroz vodu i ljuska sama spadne pod prstima. Ko dusa je Danas cemo za dorucak sa jabukom a sutra za rucak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 9:26:55
|
|
|
|
vocicana
|
Odoh da kuvam palentu
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 9:28:44
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Anck vec si uvela mlecne proizvode sto ne bi mogao jogurt? Mozda je generalno za mlecne bilo rano.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 10:02:50
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mi cemo danas proso sa kajsijom. Cveklu cu za par dana, kuvacu je u ekspres loncu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 10:08:08
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Preukusna je, bas mu se svidelo samo sto je hranjenje cveklom kao tempirana bomba Samo sam cekala da se razmaze, kine ili nesto slicno ali opermila sam se
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 10:40:23
|
|
|
|
Ed83
|
I moj bas voli cveklu, ja osim jabuke ubacim i malo ovsenih pahullja i pravo je nekako kremasta, mhmm... Kod nas danas za rucak ono sto je bilo u frizideru, nismo stigli jutros u kupovinu, zaspao u autu, srce malo. Batat, sargarepa, paskant i dodah jos malo zobenih pahulja (nadam se da se tako zove, zob) i bas je ukusno i slatko...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 10:53:21
|
|
|
|
emicaa
|
Ed ostavila si me samu tamo u temi
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 11:49:45
|
|
|
|
vocicana
|
Icka, prosene pahuljice sameljes, pa ih stavis u toplu vodu 10-tak min pa dodas barenu suvu kajsiju ili iz neke gotove kasice dodas u to? Ja mu dajem ovsene samlevene u kombinaciji sa vocem, a to kako pravis?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 11:53:36
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Voci, ja sam gledala neke recepte na YouTube Skuvam proso, i onda stapnim mikserom, nemam sa cim da sameljem. A posebno sam kuvala suvu kajsiju i izblendala zajedno sa prosom. Kajsiju sam kuvala u soku od jabuke, jer kazu da ako se kuva samo u vodi bude malo gorka. Proso moze i u slanoj kombinaciji, samo izbegavaj da dodajes mleko i mlecne proizvode, zbog gvozdja. (to smo pisali u temi anemije)
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 25.11.2016 11:55:54 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 11:57:30
|
|
|
|
vocicana
|
Hvala, bice probano jos koliko ujutru, ostala sam bez ideja za dorucak. Znaci maci se dopada? Jesce i D, jer sam mu svasta davala, kajsija mu se dopala Frutek, davala mu i sljivu, udavio se. Inace jedine gotove kasice koje je hteo da pojede kao covek. Danas dorucak palenta sa jogurtom. Rucak krompir, sargarepa, curetina i spanac, za veceru izblendani pirinac sa pudingom od vanile.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.11.2016 12:05:04
|
|
|
|
Ed83
|
Ma eto mene svaki dan prvo kod tebe (u temi), pa onda ovde
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici SEBAMED BOŽIĆNO DARIVANJE na Ringeraji!SEBAMED je za Ringerajce pripremio divne božićne poklone za celu porodicu!
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Бррррр....
пеперутка16
Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....