viking -> Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i paradajz sosom) (15.10.2009 22:49:34)
|
500 g mlevenog mesa 2 manje ili srednje glavice luka može neki čen belog luka, a i ne mora (stavim ako imam) 2 konzerve crvenog pasulja (ili običnog ili onog u pikantnom meksičnom sosu, ima u radnjama) 0,5 l tomatina ili nekog drugog paradajz sosa (ako volite da jelo bude tečnije, kao pravi pasulj, sipajte više paradajz soka) možete ubaciti čak i malo pelata. so, biber, tucana paprika ili tabasko Na ulju izdinstati crni i beli luk, krupnije sečen (ali ne previše krupno). Dodati meso i pola čaše vode i kuvati 15-20 minuta. Ako treba, dodajte još ulja. Zatim dodati paradajz sos i pasulj iz konzerve i ostaviti još 5-10 minuta. Na kraju zaljutiti po želji tucanom paprikom. Ako i deca jedu, njima naravno odvojiti porciju pre zaljućivanja. Ostaviti na ringli još bukvalno par minuta i voila...
|
|
|
|