RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mali_mis -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 7:14:36)

Jutro mame [sm=kava.gif]
A. me je urnisao juce sa uspavljivanjem. Ponekad u tim situacijama, pozelim da sam samo 5 minuta na pustom ostrvu da odmorim.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 7:17:39)

Dobro jutro mame. Pisala sam u temi ishrana dece starije od dve godine pa zavirite da cujete moje muke[sm=smiley13.gif]

Danas ko i uvek puno posla dan kratko traje i sve po redu kako ide [sm=smiley36.gif]

Idem da se spremam za akciju.

Ljubim vas

eca89 -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 7:59:52)

Dobro jutro mamike, evo i kod nas. Moja crica je otkrila da zna galamiti, pa po cijeli dan galami i nesto guce, ubi se[sm=smiley36.gif]. Lijepo smo spavale, ljubim vas sve.

bubulence -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 8:02:22)

jutro!
kato kakvo je stanje sa T?
eca mi galalmimo odavno, vristi, cici pa se smeje naglas... ali jos uvek nista ne uzima u ruku... osim ako slucajno dohvati... a tvoja A?
haha, ja cu tebe sada daviti svaki dan da uporedjujemo bebe, ali ti si mi najmerodavnija posto su rodjene istog dana...

eca89 -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 9:04:39)

IZVORNA PORUKA: bubulence

jutro!
kato kakvo je stanje sa T?
eca mi galalmimo odavno, vristi, cici pa se smeje naglas... ali jos uvek nista ne uzima u ruku... osim ako slucajno dohvati... a tvoja A?
haha, ja cu tebe sada daviti svaki dan da uporedjujemo bebe, ali ti si mi najmerodavnija posto su rodjene istog dana...

Vidis moja hvata sama, igračke koje su pored nje, smije se, ali još ne naglas, hoće da ustane sama i kad leži hoće da se okrene sama na stomak, ne smijem je ni na sekundu samu ostaviti.

branki* -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 10:28:31)

Јутро,маме!
Моја бока јос не хвата предмете,сем случајно,нити се окреће.покушава додуше.сад је почела да се одиже као у седећи положај.смеје се наглас,алине увек.чини ми се да је божа био напреднији у том моторичком смислу,он је све то баш рано савладао.али се,пак,он није толико одушевљавао мноме нпр као бока.кад јој приђем,па толико се радује,упиљи се у мене,пући ће од среће!
Иначе,невиђено ме смара нет овде.ја навикла код куће ,брз као муња,а ово док отвори,сморим се,просто ме мрзи да пишем кад је тако.
Мада,има и тема развој грубе моторике,само да подсетим!

bubulence -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 11:24:37)

i meni se cini da je Ema bila naprednija. Masa se okrene jedino ako je na stomaku, onda se od muke prevrne jer ne podnosi da je u tom polozaju... sada je 2-3 puta uhvatila igracku ali sasvim slucajno, i onda pokusa da je dovuce do usta ali je izgubi usput pa strpa prste i cokce sve puca... Ema nije toliko glockala prste, nije skoro uopste a MAsa od rodjenja...
a jako reaguje na glas mm, on je vikne iz druge sobe ona samo sto ne iskoci iz ljuljaske, i na mene dosta reaguje...

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 12:35:03)

Caos , nemam vremena da vas citam ali pozdravljam vas, odoh da radim.

Mariya -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 12:55:17)

Dobar dan mame!!
Moja Lu je isto bila naprednija nego H. Lu je sa 7 meseci znala da složi dindolino a H ga gleda, pa sruši, uzme jednu kariku i počne da je glođe[sm=smiley29.gif] Mada, sa Lu sam vežbala mnogo štošta, sa H skoro ništa. A u svemu kasni oko 2-3 nedelje, tj. sve kasnije radi nego što je Lucija radila.
Mila 83, pitaću prvenstveno tebe pošto su naše devojčice istog uzrasta, da li tvoja T uzima hranu prstićima i stavlja je u usta? (Opet ja upoređujem) Lucija je sa 7,5 meseci jela prstićima, sve što sam joj naseckala, a Helena neće. Ako joj dam u ruku komad nečega-zgnječi ga, ako joj stavim na tacnu -razmazuje i gura sa tacne, uopšte neće da uzme zalogaj i da ga stavi u usta. A čašu sa piskom recimo hoće. Zna da je uzme i donese do usta da pije.

daca77 -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 12:57:40)

Mame, a moja i dalje ne zna da se okrece...pre 1,5meseci je znala da se okrene sa ledja na stomak, a sad vidim da je zaboravila[sm=zmeden.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 13:08:29)

jao Daco blesava si. a jel joj dajes priliku da se okrece?[sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 13:29:05)

MLJ, ali stvarno je znala...stavim je u bebi gimnastiku i njoj dosadno da vise udara one zvecke i lepo se okrene na stomak...ili kada treba da je presvlacim, isto je znala da se prevrne...sada nista-kako je stavim na ledja, tako ostaje...da mi se ne uvrede nase drage iz CG, ali definitivno kod moje bebe preovladava mm Crnogorska krv.

Kata90 -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 13:52:31)

Dan[sm=smiley1.gif]
bolje je,varira mu T,danas sam samo jednom dala cepic.....pa je jeo i bili napolju umorio se,sad spava......
Kad ste kod okrecanja,moj bebac samo kad se seti onda se okrene sa stomaka na ledja[sm=smiley1.gif]

mila83 -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 14:04:41)

Dobar dan mame, malo kasnije se javljam.Kod nas nema nista novo,ruckamo i spavamo, bile u setnji...
Mariya, ni moja T jos ne jede sama prsticima, vise se igra hranom, ali ne opterecujem se sa tim, naucice[sm=smiley36.gif]Cerka i sin su cini mi se u tom periodu negde poceli sa finger food.

Sto se tice okretanja,okrece se kao blesava na stomak i nazad i radila bi to non stop.bas voli da je na stomaku ,iako je kao malu bebu nisam cesto stavljala, Sad vec pokusava i na kolenima da izdrzi neko vreme.
Daco77, nije sigurno zaboravila, omoguci joj prostor i cesce se sa njom na taj nacin igraj, okreni je par puta namerno,zasmejavaj,stimulisi igrackicama, brzo ce ona shvatiti da joj je i tako lepo.A to je bitno za jacanje ledja i vrata.

degu -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 15:28:03)

Marija ti stalno nudi, samo ce odjednom poceti da stavlja u usta. I T je dugo gnjecila,bacala,sad lepo rucka kad hoce. Negde cini mi se sa 8 meseci je pocela da stavlja hranu u usta. Nigde ne kasni. Tek sa 9 meseci im se fino razvije taj pincet hvat. A i T samo rusi i glodje krugove :D
T se okrenula s ledja na stomak sa 5 i po meseci i odmah sutradan i sa stomaka na ledja i od tad se kretala valjanjem dok nije propuzala.

wivern -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 20:13:13)

Zene ja ne znam da li nama ovo krecu zubi ali je M toliko nervozan samo urla. [sm=smiley13.gif] Eksplodirace mi glava od urlanja. Trazi da je na rukama 24h i cim ga spustim negde krece pakao.

amdn -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 20:26:22)

Wiv svakom detetu razlicito rastu zubici.
Cerki muzevljevog brata je prvi zub izasao sa tri meseca, i dok su svi izasli, gornje 1.2.3, su se pokvarile, dok je nasem sinu prvi izasao sa osam ipo meseci.
Ali jeste nezgodno bebanima i boli ih i svrbi, Ljubi ga i grli i nosaj po kuci, sta ces :)

wivern -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 20:47:39)

Ma to znam, nego ja ne ocekujem zube do prve godine [sm=smiley36.gif]
Mislim da je do mene, da mi je malisa gladan. Da me je ova dijeta zbog alergije opustosila sto se tice mleka. Bas cu sada da postavim pitanje nm.

degu -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 22:00:39)

Wiv mozda je u skoku :)

amdn -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 22:04:44)

Wiv pa moguce je da nema dovoljno mleka, probaj da se izm. da vidis koliko ima, ali i ako drzis dijete samo pij dosta tecnosti, mleka i ostalih... onda ne bi trebalo da manjka mleka :)

veselicaa -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 22:04:49)

Wiv mozda su zubici u pitanju,pogledaj mu desni obicno su natecene i crvene kada izlaze zubici.A ponekad im jednostavno dodje period kada im se ponasanje promeni,bice sve ok.

veselicaa -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 22:06:29)

IZVORNA PORUKA: amdn

Wiv pa moguce je da nema dovoljno mleka, probaj da se izm. da vidis koliko ima, ali i ako drzis dijete samo pij dosta tecnosti, mleka i ostalih... onda ne bi trebalo da manjka mleka :)

amdn ne drzi ona dijetu zato sto hoce vec mora zbog alergije

amdn -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 22:11:53)

Veselice znam da ima alergiju, nego kazem da kad vec drzi dijetu da pije dosta tecnosti, ja sam i u toku trudnoce i posle porodjaja drzala dijete zbog dijabetesa, malo sam jela ali sam dosta pila i imala sam mleka ko krava muzara, mada i to ne mora da znaci kod svake mame drugacije, ovaj moj decak sisao do 15 meseci :)
A sto ti kazes mozda mu rastu zubici, ovo toplo vreme, ma klinci su cudo,menjaju se stalno sto i treba :)

mila83 -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (13.5.2015 22:37:40)

Wiv , samo dosta tecnosti, sto kaze Amdn, i ja to tvrdim iz iskustva , sa njih troje. I moras malo i da odmoris.

wivern -> RE: Razgovori mama 05/15 [chat] (14.5.2015 0:29:29)

Pa pijem dosta vode, nista drugo ne smem. Mlecne preradjevine su mi poslednje sto smem da uvedem u ishranu.
Odgovorila mi je NM, kaze da se opustim da je moguce skok u razvoju, ili je dosta toplo a meni on nece vodu da pije nego samo da siki.
Sve u svemu, nadam se da nece potrajati dugo ova nervoza a vama zenske hvala puno [sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>